Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Za vlasy přitažená forma vyšetřování (spíše odhadování a výpočtů pravděpodobnosti), která sice může fungovat na určité spektrum lidí, ale rozhodně se nedá uplatnit v celé kriminalistice jako výchozí fakt. Občas se ale objevily i zajímavé díly, které logicky uvažujícího člověka nemusely nutně urazit. 30% ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

A teď školácí říkejte, že matematiku v životě nevyužijete :D ... Samozřejmě, že jednoduché počty se využívají každý den, ale toto? Jelikož jsem tomu v matematice také moc nedal, nedokážu vyhodnotit fakt, jedná-li se o opravdu reálné teorie na základě kterých se dá vyšetřit kriminální případ, ikdyž si myslím, že zapojením mozku a uvažováním selským rozumem by to šlo také, rozhodně jsem tuto seriálem důležitou teorii a způsob vyšetřování hlavního hrdiny opravdu žral. Je to skvělý nápad, jak prosadit krom logického uvažování také vyšší intaligenci a možná to některé lenivější studenty přiměje k vyššímu nasazení a snažení se. 90 %, Hodně se mi seriál líbil a rád si jeho epizody pouštím i dnes, ()

Reklama

petisek 

všechny recenze uživatele

Už aj Ridley Scott má svoj krimi seriál a musím uznať že vydarený, aj napriek ošúchanej téme, či množstvu postáv. Hlavnou devízou Numb3rs je vydarené herecké obsadenie (Peter MacNicol v roli potrhlého matematika je geniálny), perfektná vizuálna stránka seriálu (čo už je dnes vďaka CSI štandart) a zamerianie sa na rodinu hlavného hrdinu seriálu, vďaka čomu ide príbeh viac do hĺbky a vytvára priestor pre humorné situácie. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Není to špatný seriál, ale tento koncept, nebo jako to nazvat, už začíná pomalu nudit. Konceptem myslím vyšetřovací tým, který za pomocí super vysoce "sofistikovaných" technik vyšetřuje nějaký zločin. Tady je tím géniem chytrý kudrnáček. Jinak zase rychlé střihy, jeden dialog atakuje druhý, spousta trikových vizualizací, spousta nejnovější drahé techniky, prostě maximálně efektní záběry pro oči a chytré dialogy. Akorát že je to už příliš okoukané. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohl to být další skvělý seriál. Potenciál být dalším seriálem kvalit Sběratelů kostí tu byl, jenže postavy se od začátku téměř nepohnuly. Příběhy jsou od začátku do konce epizodní, s uzavřeným dějem a pokud by seriál na konci nekončil jednou jakože svatbou, neměl by ani náznak nějakého zakončení. Od začátku tady scénáristé pracovali špatně a utrpěl tím celý seriál. Po hodně dlouhé době, možná dokonce poprvé, se nebudu loučit s postavami, které mi budou chybět, protože nebudou. Zívačka, která nestrhne ani v jedné z těch 118 epizod... ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)
  • 9 hodin a 15 minut byste strávili na gauči, pokud byste chtěli vidět všech třináct epizod první série na jeden zátah. (Pumiiix)
  • Jméno postavy Amity Ramanujan (Navi Rawat) odkazuje ke Srinivase Ramanujan, matematičce z Indie, která pracovala a publikovala v prvních dvaceti letech 20. století, a také často spolupracovala s G. H. Hardym na teorii čísel. (Greg)

Reklama

Reklama