Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film můžu koukat pořád dokola a baví mě pořád stejně. Je to zvláštní kombinace, která se přelívá od žánru k žánru. Každá žena by si tenhle film měla pustit před tím, než se vdá.. No a muži ať si raději pustí "Osudová přitažlivost" s Michaelem Douglasem v hlavní roli - to je kvalitní anti-milenkový film! :D ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Dneska je to hrozně moderní a in, skočit do postele za cizím chlapem. Měla skvělého manžela, syna, majetek. Všechno zahodila a pak se divila, jak zkazila život sobě, svým blízkým a taky někdo zařval. Hloupá pipka. A právě kvůli tomuto lehkomyslnému a nezodpovědnému přístupu manželky mě film celou dobu nehorázně štval. Ani ty erotické scény na mě nefungovaly, když jsem věděl, jakou hroznou chybu dělá. Měl ji Gere proplesknout, aby se vzpamatovala a uvědomila si, co všechno může ztratit kvůli chvilce vzrušení. Kvůli pocitu naštvání po skončení filmu nemůžu dát víc než dvě hvězdy. Technicky a herecky nemám výhrady. Hodně dobrá hudba. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem Lyneova fanynka (může vůbec nějaké mít?!), ani nefandím erotickým thrillerům (stopáž tohohle dílka opravdu vzrušující není), tak mě tento film zaujal. Už jen z toho důvodu, že se v něm víc děje než tlachá ve stylu "Miluju tě!", "Miluješ mě?". Nic vlastně není komentováno, jak se často stává u daleko horších snímků, mimo jiné hlavní hrdinka působí dost přesvědčivě (o to horší je to u Gera, ten je až příliš kladně uťápnutý). Co už tak moc přesvědčivé není, je vyhrocení celého jakoby trojúhelníku. Škoda, mám za to, že se film slibně rozjížděl a skončil v předvídaných klišé. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda, že A.L. tolik tlačil na pilu. Třeba hned úvodní >zásadní< scéna se seznámením milenců ve >vichřici< je zbytečná a až směšná, zvláště když pozornému diváku neujde, že kamera občas ujede kamsi opodál, kde zrovínka jen něžný vánek vál, že... °-/ . . . D.L. je v roli neukojené manželky a matky půvabná, ale místy zbytečně přehrává a škála jejích grimas v každém druhém výstupu (kde o nic nejde) je až otravná. Takže nakonec zbývá už jen zívnout nad mistra L. uměleckou >stylovostí< plnou žánrových klišátek a čekat na předvídatelný konec, který naštěstí přece jen zůstává otevřený a ve vší té mravokárnosti je třeba uznat, že milostné scény byly vskutku vkusně dekadentně decentní a působivé. Předpokládám, že mírně nevyrovnané, vyhořelé i hysterické >středostavoffské< paničky a nudící se >zelené vdovy< všeho bohatého euroatlantického světa postižené sexuální abstinencí si přišly na své a poučily se, jak na to i jak ne... ;-] . . . Dvě a půl hvězdičky tedy za nikterak objevné dílko žánru a z nutnosti nakonec přece jen zaokrouhleno nahoru, snad i za ten nejednoznačný konec a místy docela zajímavou práci kamery. Jinak film dopadl jako průměrná hw žánrová melánž a v tomhle případě tvůrce stylotvorného "9 a 1/2 týdne" je to d.m.s.n. tedy škoda... - - - - - (Viděno vícekráte z různých zdrojů, po repete 11.4.2011 na dvd s původní zvukovou stopou a formátem obrazu hodnocení 2418., komentář zde jako stošestnáctý - 12.4.2011) ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Bylo evidentně jasné, o čem film bude, jak to vyplývá ze samotného názvu. Naprosto skvěle a přesvědčivě se v hlavní hrdince bije její id se superegem. Nechce ublížit své rodině, přesto ubližuje sama sobě. Jenže touha se nedá ovládnout, je to něco iracionálního, mezi nebem a zemí. Měla jsem pocit, že setkání s francouzským milencem je osudové, že se prostě museli potkat. Její sexuální vášeň sešněrovaná konvencemi nakonec spustila svou živočišnou uzdu. Freude, Freude, však na tě dojde. Richard Gere mě zklamal, nabarvenými vlasy dodal svému výkonu korunu, působil příliš staře a usedle oproti manželce. Možná proto, že musel makat a ona jako správná středostavovská žena v domácnosti trávila svůj volný čas tak, jak trávila. Zakončení filmu bylo plytké, jakoby autor chtěl děj za každou cenu nějak ukončit, ale nevěděl jak. Vraždu bych určitě nečekala. A těžítkem už vůbec ne. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama