Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (146)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se moc snažil, abych se na to konečně dodíval na druhý pokus (poprvé jsem totiž nudou usnul někde v půlce), ale nakonec jsem to „přežil“ až napotřetí. Film je skutečně zpočátku rozjet zajímavě, obě na první pohled rozdílné osy děje (záhadný vrah dívek + vyšetřování policie a mladá žena trpící výpadkem paměti) diváka vtáhnou do děje, jenže po půlhodině se z toho začne stávat chaotická nuda, kterou neprokrvil ani tentokrát dost průměrný Reno. Jeho vyšetřovací metody sice určitě stojí za povšimnutí, nicméně přemrštěné akční scény (viz hřbitov) a zmatený vývoj zcela pohřbili, slibně vypadají zápletku. 40% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Knihy Jeana-Christopha Grangeho nepoznám, ale podľa scenárov podľa nich mi príde ako zručný autor "amerických" kriminálok. (Pripomína mi Jeffery Deaverov štýl - podľa jeho knihy zbúchali nepodareného ZBERATEĽA KOSTÍ, takže aj preto sa mi Grangeho adaptácie celkom pozdávajú). Ríša vlkov má veľa dobrých (scenáristických) nápadov a mohla byť tým, čím boli PURPUROVÉ RIEKY - temné krimi, v zaujímavom prostredí (s hlúpučkým finále, samozrejme). Výsledný film má však bližšie k dvojke riek - scenár (predloha) je očividne príliš komplikovaná a rozsiahla, aby fungovala vo filme, no technická stránka fracúzskych filmov je už tradične namakaná, Jean Reno hrá svoju "klasickú" úlohu drsňáka... a to mi celkom stačilo.... Na rozdiel od väčšiny som sa pomerne dobre orientoval v komplikovanom deji a povinné vysvetľovačky, ktoré občas postavy odriekali, mi prišli smiešne. Keďže mám rád aj PR: ANJELY APOKALYPSY, bavil som sa aj na Ríši. Film má kopu chýb a konanie postáv je občas bohovsky zle vysvetlené, ale stále som mal pocit, že by stačilo niekoľko jednoduchých úprav a logika by sa dala napraviť. Z Ríše vlkov cítim (aj keď nevyužitý) potenciál a nemôžem dať nižšie hodnotenie... IMHO čo čakáte od filmu, kde na začiatku absolútne namakane vybuchnú úvodné titulky :)... ()

Reklama

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Ve filmotéce to mám jen náhodou. Některé scény trochu fungují, jsou ale zoufale v nesouladu s těmi ostatními, a film těká jak toluen v igelitovém sáčku čichačově. Slabší povahy po tomto "díle" zřejmě proklejí moderní francouzskou kinematografii. A to ještě podobná dílka podporuje několik grantových komisí. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Trochu překvapivě velmi nudný film s Jeanem Renem v roli, ve které bych mnohem radší viděl někoho jiného. Vizuálně přestylizovaná podívaná se snaží na diváka zapůsobit hlavně vzhledem, selhává v základních faktech. Akčnější scény jsou zaměřeny většinou na špatnou osobu a ač nejsou zběsile přestříhané chybí jim přehlednost. Jednotlivé postavy jsou příliš ploché a jejich motivace působí přiliš umělým dojmem. Hlavní zápletka je banální, ale snaží se vypadat rafinovaně, je tedy dokreslena zbytečným množstvím podivně ukončených odboček, které mají na snímek vrhat dojem áčkové záležitosti. Problém je i v hlavní postavě, která trpí stejnými neduhy jako všechny ostatní a navíc její chování nevypadá příliš přesvědčivě. V žádném případě tak nemůže film táhnout a pouze zapadá do jeho dusné (myšleno pejorativně) atmosféry. Nevhodné je i obsazení a tak jediním z mála kladů je hudební stránka, která sice také působí schizofrenním dojmem, ale nějakým podivným způsobem dokresluje tuhle nepovedenou podívanou. A v neposlední řadě překvapí rozpačitá kamera, které by rozhodně neškodila větši dynamičnost - docela by mě zajímalo, jestli je neschopný i střihač, nebo neměl jen z čeho vybírat. Říše vlků je prostě film, který pokračuje v trendu posledních let, vizualně líbivá podívaná, která bohužel nepostrádá jen hloubku, ale je naprosto prázdná a nemá téměř ničím - krom pěkného kabátku - zaujmout. Možná se vám to bude líbil více, vypnete-li titulky i zvuk a budete se soustředit pouze na obraz. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Další zmatený francouzský pokus o drsnou americkou kriminálku. Několik linií se tu dlouho tluče, některé scény jsou vyloženě k smíchu, smysl sotva dávala aspoň knižní předloha. Nervní kamera, neustálý déšť (tedy s výjimkou tureckého finále), minimum scén odehrávajících se za denního světla, klipový střih. Forma je v pořádku, ale obsah se naprosto rozsypal (30%). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Během hovoru v čase 01:12:00 je zmíněno 11. záři. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)
  • Ve filmu se několikrát objeví obraz Francise Bacona "Studie Vélazquezova portrétu papeže Innocenta X" z roku 1953. (Tomihiro)
  • Herec Jean Reno si za roli ve filmu připsal na konto 1,4 mil. eur. (imro)

Reklama

Reklama