Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvnich cca 40 minut to je regulerni Star Trek, film navazuje primo na predchozi dil, posadka se vraci domu a zjistuje, ze je Zeme v prdeli. Zadny vtipky, nic, proste vazne a docela temne natoceny. Jenze pak se dej presune do 20. stoleti na Zemi a tady zacne nepretrzitej sled scenek na tema zmatena posadka versus 20. stoleti. Ne, ze bych se nebavil, videt znamy postavy, jak se bezradne motaj po ulicich, je vetsinou sranda a povede se nemalo paradnich forku a hlasek, ale precejen to pak uz je zbytecne dlouhy a clovek by uz zase rad videl nakej ten vesmirnej souboj. To, ze tu je jakysi ekologicky podtext je ale uplne jedno, to vubec nevadi, nastesti. Co se tyce hercu, prislo mi, ze jsou oproti minulymu dilu vic ve forme a triky jsou naopak oproti minulymu dilu lehoucce slabsi. Ale Nimoy uz si rezii ochmatal a ma to pevne v rukach. Takze urcite jeden z nejzabavnejsich Star Trek filmu, ale urcite ne nejlepsi nebo nejakcnejsi a podobne. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Kdo by to byl řekl, že výlet intergalaktického proutníka Jamese T. Kirka tentokráte do 20. století, za účelem dovezení světospásného párečku velryb, bude tak zajímavý. Napínavý či vícerozměrný v žádném případě, ale zase zábavný s vynikajícím komediálním timingem. 80 % ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Otvorene povedané... neznášam takýto druh filmov: Vesmírna loď. Potrebujeme veľryby. Vráťme sa v čase a hľadajme veľryby. Toto srátka nie je sci-fi. Chce to byť akoby paródia, ale takmer vôbec to nie je vtipné. Ako hodinová epizody ANDROMEDY by sa tomu čo-to dalo odpustiť, ale ako serózny film z univerza ST je to bieda. Natočené to nie je zle, aj hudba a triky sú slušné, ale čo z toho, keď celý film je trápny... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nápad vzít vyčerpané jádro posádky Enterprise na výlet zpět časem bylo to nejlepší, co mohlo producenta Harva Benetta a scénáristu Nicholase Meyera po zpackaném Pátrání po Spockovi napadnout. Cesta domů je na startrekovské poměry extrémně odlehčená, nadsazená, plná špičkových gagů a výborně ostavených situací (Čekov pátrající za dob Studené války po "emerikn nuklíjrr vesls", za všechny). Příběh je vpodstatě příjemně uhozený a běží si tak do počtu, aby bylo z čeho tahat humorně-napínavé eskapády, chemie posádky cvrká jako v době dovolené, soundtrack Leonarda Rosenmana je skvěle jinaký a nebýt příšerně rozvleklého završení, byla by Cesta domů rozhodně bezchybnou komediální jízdou z rodinky "time-travel". Bohužel se nejspíš jedná o poslední větší úspěch původní posádky, ale zase... díky tomu, jak moc se vymyká těm předchozím, stojí za to. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Před úvodními titulky je lehké připomenutí předcházejících událostí. Spock alias Leonard Nimoy si opět tento snímek zrežíroval. Hudbu tentokráte dostal na starost Leonard Rosenman. CITÁT - Pane Zullu, směr domov........... Admirál Kirk a posádka lodi Interprise ( která už neexistuje ) odlétají Klingonskou zelenou lodí na svou základnu. Musí zde čelit závažným obviněním ze strany Kligonů. Mezi tím z hloubi vesmíru přilétá divná a nebezpečná sonda, neznámého původu. Sonda dokáže rušit všechny možné druhy energií. Vzájemné spojení mezi doktorem Kostrou a Spockem vyvrcholilo tím, že se doktor Kostra neustále drží kousek od Spocka. CITÁT - Někdo na něj musí dohlížet.......... Neznámá sonda začne ničit planetu Zemi, tím že jí začne vysávat oceány. Tento díl obsahuje prvky cestování časem CITÁT - Časový warp !!!.......... Snímek se neodehrává ve vesmíru, ale na planetě Zemi v současnosti v San Francisku. Komické situace našich hlavních hrdinů vás určitě rozesmějí. Třeba odpověď na otázku, zda mají rádi pizzu. CITÁT - Ano, ne, ne, ano, ne, ano, ano........... Trikově zase o kus lepší, hudebně vynikající a humorně nejlepší, co kdy zatím ve Star treku bylo. Prostě warp pět. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Námětem filmu bylo oblíbené téma Star Treku, cestování v čase. Dlouho se zvažovalo, jak řádně odůvodnit nutnou cestu do 20. století. S nápadem na zápletku poté přišel samotný Leonard Nimoy. (WolfR)
  • George Takei, představitel Sula, prosazoval do scénáře scénu, ve které Sulu potká v roce 1986 jednoho ze svých předků. Nakonec ale prosazena nebyla. (WolfR)
  • Herci nosili pod oblečením ještě ochranný oděv proti chladnému počasí, přesto se mnozí během natáčení nachladili. (WolfR)

Reklama

Reklama