Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na zapadlé planetě Nimbus III, kde se střetávají hranice Federace, Klingonské a Romulanské říše, na planetě takzvaného galaktického míru, kde najdete vše kromě míru, se vynořuje Vulkánec Sybok a začíná stavět svou galaktickou armádu Světla, aby naplnil dávná proroctví. Na rozdíl od jiných Vulkánců využívá své telepatické schopnosti ke kontrole ostatních, kteří ho pak slepě následují. Když přímým útokem získá kontrolu nad "hlavním městem" pusté planety, zajme vyslance všech tří mocností. Kapitán Kirk je spolu s novou a dosud neseřízenou Enterprise vyslán, aby rukojmí osvobodil. Avšak Sybok pro ni připravil past, ze které není úniku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Star Trek film, jaký kdy byl natočen. Shatner si vydupal režisérskou židli a vycucal naprostou fantasmagorii. Pokud v minulém díle se vracelo časem pro velryby, tak motiv hledání boha už je dost mimo Star Trek. Hlavně pokud se toho ujme Shatner – velký egoista. Tak je tu v každé scéně – leze na skálu, leze skrze loď, padá, skáče – až to připomíná film William Shatner a zbytek. Sybok hlavní záporák ani není záporák, ale vycucaný nevlastní bratr Spocka. Už jsem čekal, že se objeví i jeho nevlastní bratr souseda bratra otce jeho matky (Spaceballs hláška). Samotný film je roztrhaný na několik malých epizod a nedrží pohromadě ani za pomocí energetických štítů. Nebudu se dále rozepisovat, protože to je jediný Star Trek film, který nehodlám vidět vícekrát než dvakrát. Do samotného univerza nepřináší nic a jedině co vám sebere, tak bude váš čas. Hodnocení OST: Návrat Goldsmitha však nepomáhá a zůstal stejně průměrný. 5/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na hraniční planetě mezi Federací, říší Klingonů a říší Romulanů, která je jakous takous zárukou celovesmírného míru, ve městečku, kde má každá civilizace svého zástupce, se objevuje Vulkánec Sybok - který díky své schopnosti telepatie přesvědčí všechny ostatní, o existenci tajemné planety Sha-ka-ree. Ta má v každé civilizaci svůj obraz toho pravého ráje. Sybokovi a jeho lidem se podaří i "zabavit" Enterprise, a společně s její posádkou se vydává až k samotné hranici vesmíru... Oproti čtyřce, která je jedna z nejlepších Star Trek filmů, tak pětka obsazuje opačné pole pořadí - celý film je neuvěřitelně nudný. Sice se neustále dějí nějaké "zvraty", ale k ničemu to nespěje, a tak jsem si docela oddechl při závěrečných titulcích... ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

No závěr s dědečkem tedy rofl, chvíli jsem měl za to, že to myslí skutečně vážně. Jerry se sice vrátil, ale to je tak jediné, co na pátém Star Treku stojí za pozornost. Minutu od minuty je to čím dál větší zmar a ke konci se z toho stává plnohodnotné filmové déčko a to jsem se ještě nezmínil o drzosti, s jakou nám tvůrci v roce 1989 předkládají efekty, připomínající skoro původní seriál z šedesátých let. Nejlepší je tak na celém snímku počáteční uvolněná kapitola o dovolené na Zemi, která tak trochu vzpomněla skvělý čtvrtý díl. Snímek je koukatelný jen díky hlavním hrdinům, díky Kirkovi ani tak ne, ale Spock a McCoy jsou úžasní. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ST film vůbec, s paradoxně nejhoršími efekty. Proč? Inu, je tam Goldsmithova nádherná hudba-300% Je tam perfektní humor, který sice ve ST moc nemusím, ale spolu se skvělou ST IV zde rád udělám vyjímku-100% Většinu filmu ovládá svatá ST trojice: Kirk, Spock, McCoy- 200% a je tam ta nejúžasnější psychologická sequence v dějinách ST. Sybok osvobozuje mysl Spocka a hl.McCoye, kteréžto odhalení,mě posadí na zadek, pokaždé když to vidím. Takovou sílu to má. Ovšem pokaždé, mě též nadzvedne, když si uvědomím, že se nikdy nedovíme, co by ukázal Kirkovi. Grrrr! Esence TOSky. Nejlepší komentář Skejpr a honajz2. Z očividných důvodů. P.s. ano, já vím, je zde docela dosti zkratky ST, ale jinak to nešlo. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Bavili mě scény z kempování v divočině. Špičkování Kirka, Spocka a McCoye tu funguje na jedničku jako vždy. Na druhou stranu těch vtipů je tu na můj vkus trochu moc a ve výsledku je to jedním z důvodu, proč tento díl postrádá punc velkofilmovosti. Moment, kdy Scotty narazí hlavou do ocelové konstrukce už působí spíš jak z nějakého sitcomu. Filmy ze světa Star treku mají vždycky to riziko, že budou považovány za roztažené díly tv seriálu, a až na pár čestných výjimek (např. Khanův hněv), to tak většinou vskutku působí. Nejzazší hranice podle mě není tak špatná jak se o ní obecně soudí (já se nudil asi nejvíc hned u prvního filmu), jen nepřichází s žádným novým motivem a sází až příliš na osvědčené vtípky. Mně to zas tak nevadilo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Přistávací modul mateřské lodi U. S. S. Enterprise se jmenuje Copernicus (Koperník). (Terva)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama