Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šerif Rooster je zbaven funkce, protože ve službě příliš často sahá po zbrani, ale také po alkoholu. Soudce Parker ho požádá, aby našel a dopravil zpět vůz naložený zbraněmi a výbušninami, kterého se zmocnila banda psanců vedená obávaným Hawkem. Pokud je přivede živé, odznak mu vrátí natrvalo. Rooster spěchá k pevnosti Fort Ruby, ale Hawkův gang ho předešel. Sídlo v indiánské rezervaci přepadl, znásilňoval a zabíjel. Jeho obětí se stalo nejen mnoho mírumilovných Indiánů, ale také místní kněz, reverend Goodnight. Řádění bandy přežila pouze reverendova dcera a indiánský chlapec Vlk. Aby je ochránil, chce je nechat na blízké farmě, ale žena si nedá říct a jede s ním i s Vlkem chytat zločince. Roosterovi se podaří získat jen ukradené zbraně. V noci jsou ale přepadeni bandity... (Nova Cinema)

(více)

Recenze (46)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jednak v 70.. rokoch uz western bol prakticky mrtvym zanrom, lebo v 60. rokoch doslo k akejsi westernovej inflacii, kedy sa tocili 100 -ky westernov za rok niekedy. No nic, Film ani nema poriadny dej, dialogy su len vatovo plane plky, Katharine Hepburnova /Africka kralovna/ sa do westernu hodi asi ako Bette Davis do ceskoslovenskej kinematografie. John Wayne mal za rok 1975 hlavne vyborny film Brannigan, toto je len taky sivy priemer. Proste len dalsi ukecany western bez dejovej linie, keby toho zaveru nebolo, tak je to velka bieda. Takto aspon ten zaver potiahol film do znesiteneho priemeru : 50 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

John Wayne a Katharine Hepburn je samo o sobě natolik skvělá kombinace, že jí nejde odolat. Navíc oba dva velikáni světového filmu dokazují, že jejich herecké dovednosti nebyly věkem ani trochu otupeny, a to jak ty humorné, tak i ty akční, tedy hlavně v případě Duka. Katharine byla o 14 dní starší a oběma jim bylo v době natáčení již 68 let, ale ani na jednom to není znát. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rooster Cogburn se vrací na scénu a ačkoliv tentokrát nemusí vzít opratě do úst a střílet z koltu v jedné ruce a s winchesterovkou v druhé, tak i přesto zažívá další dobrodružství, v němž mu společnost dělá Katharine Hepburn v roli věřící seveřanky a indiánský chlapec. Příběh je dekorován krásnými záběry na severoamerickou přírodu Oregonu a za tónů klasických westernových melodií a ideální délky jednotlivých scén (i celého filmu) pak divák nemá prostor pro nudu, jelikož hluchých míst je tu opravdu minimálně. Snímek Stuarta Millara sice není originální jako Maršál, sází se tu na osvědčený koncept, avšak to není na škodu. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Tenhle western prostě potěšil. Je tak trochu srdečnější , díky skvělému obsazení dvou hlavních rolí. Vlastně i ta třetí – hlavní záporák, byla dost dobrá. Starý „dědkovitý“ šerif a pobožná žena do nepohody a divočiny. Z tohoto spojení vypadává spousta zábavné konverzace a suchého humoru. A jízdu na voru peřejemi s nákladem nitroglycerinu také hned tak někde neuvidíte. Krajina a hudba bez chyby. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Najlepším prínosom filmu sú jednoducho herecké výkony a chémia Johna Wayna a Katherine Hepburnovej, ktorí sú úžasní jednotlivo aj spolu, a zaujala ma aj pekná kamera, nádherné scenérie a strhujúca hudba. Sú tam aj momenty vtipného a zábavného dialógu. Naopak, film je dosť zdĺhavo režírovaný a taktiež sa film v niektorých miestach vlečie. Najslabšou prednosťou ,,Roostera Cogburna" je príbeh, ktorý je vyrozprávaný nemotorne. 6/10 ()

Galerie (134)

Reklama

Reklama