Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 4 (2017) (série)


Železná vůle (S04E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Metalhead

VOD (1)

Parta lidí se vydává hledat zásoby do opuštěného skladu. Když narazí na nelítostného nepřítele, jsou nuceni pustit se na úprk bezútěšnou pustinou. Jde jim totiž o život. (Netflix)

Recenze (132)

easaque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-2* pro mě nejslabší a naštěstí i nejkratší díl Černého zrcadla. Bez žádného nápadu a poučení je na útěku hlavní hrdinka před robotickými hlídači či co to je. Ani pointa tu nic nevysvětluje. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda Black Mirror bez překvapivé pointy či zvratu? Respektive první epizoda Black Mirror bez jakéhokoli nosného nápadu? Jako co to bylo, a proč to bylo v tomhle seriálu? Prostá černobílá postapokalyptická naháněčka s robopsem, na níž i ta střídmá čtyřicetiminutová stopáž byla moc. Pořád jsem čekal, že to k něčemu zajímavému dospěje, ale ono nic. Kdyby to bylo alespoň napínavé, ale ono ani to ne. Nejzbytečnější díl ze všech. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohlednice z postapo světa, na které však žádný vzkaz ani přání, napsané nebyly. Takže sledujeme působivé černobílé nahanění robočokla s nějakou paní a to je vše. Po vypointovaných předchozích epizodách, to působí dost nedovyprávěně. Navíc si Slade postapo svět dost maluje. V něm voda z kohoutků nepoteče a elektřina v domech, asi taky na pocestný čekat nebude. ()

prosty_divak 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nemusí být ve všech epizodách BM vše polopaticky vysvětleno, aby si zhýčkaní diváci mohli udělat "instantní", plastický obrázek o dystopickém světě... jako skládanku z IKEy. Tady je to trochu na přemejšlení, vašnostové, a myšlení bolí, že? Tak tomu dáme jednu hvězdu, abychom se pomstili tvůrcům, když "to odflákli", co taky jiného tu virtuálně zmůžem? Dost jízlivostí... Líbí se mi, jak to nutí diváka přemýšlet: Co se stalo? Že by nastala Singularita nebo co? A stroje začaly systematicky vraždit lidstvo, protože z hlediska ekologie je lidský genom pro planetu zhoubný? Co a proč je vytvořilo? Nemůžeme za to nakonec my? Atd. Vidím tu plno otázek, ale ze zdejších komentářů tu spíš vidím, že české prostředí nemá rádo jejich kladení nebo diskuzi, raději chce mít vše jasné jak ta česká facka... To s těmi medvídky na konci vnímám spíš jako absurdní "pointu", symbol marného boje, tedy cosi dost beznadějného. Třeba varování před umělou inteligencí. Pravda, to není nic nového pod sluncem (Čapkovo RUR), ale je to vysoce aktuální, snad až palčivé téma (viz třeba Westworld). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejstylovější epizoda celé série; a to zdaleka nejen díky sednoucí čarukrásné černobílé stylizaci. Čtvrtá série má všeobecně problém s až příliš přímočarými epizodami. O této to platí dvojnásob. Tedy až na detail, že u ní nejde o výtku. Krátké, přímočaré, úderné, napínavé, žánrově pokleslé a v "nic nevyjevení" znepokojivě mrazivé. A z tohohle virálního videa (a jemu podobných) je rázem jedna z nejděsivějších vizí blízké budoucnosti... They're coming! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (11)

  • Rozsypaná krabice bílých plyšových medvědů ve skladu odkazuje na epizodu Lovná zvěř (2013), kde podobnou hračku vlastnila Jemima (Imani Jackman). (hansel97)
  • Táto epizóda má najnižší počet živých ľudských postáv zo všetkých epizód seriálu. (Arsenal83)
  • Reč o ošípaných a rovnosti je na začiatku odkazom na knihu "Zvieracia farma" Georga Orwella (1954). (Arsenal83)

Reklama

Reklama