Reklama

Reklama

Letopisy Narnie: Princ Kaspian

  • USA The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (více)
Trailer 1
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
USA / Polsko / Slovinsko / Česko, 2008, 150 min

Princ Kaspian z rodu Telmarínů, právoplatný dědic trůnu, bojuje se svým strýcem, samozvaným králem Mirazem, o moc a je pronásledován jeho poskoky, kteří mu usilují o život. V nouzi zatroubí na čarovný lesní roh a pomocí teleportace přivolá ze školních lavic zpět čtveřici sourozenců z válkou sužované Británie, aby mu pomohli naplnit dávné proroctví. Za pomoci skřítků, kentaurů, minotaurů, mluvících zvířat a dalších členů živočišné říše budou muset Kaspian, Petr, Zuzana, Edmund a Lucie bojovat o zdánlivě ztracený trůn, pomstít smrt Kaspianova otce a obnovit stav spravedlnosti v říši, kde se sourozenci odměnou za svou statečnost stali králi a královnami. Podaří se jim zachránit Narnii a vrátit jí dávno ztracené časy svobody a štěstí? (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (653)

Stegr 

všechny recenze uživatele

75% - Čekal jsem hrůzu, dostal jsem příjemnou pohádku, která sice v mnoha ohledech kopírovala Pána prstenů a byla plná klišé, ale co je v současné době originální? A ta klišé jsem si vážně užil. Normálně bych dal Narnii lepší tři hvězdy, ale vzhledem k tomu, jak špatně si zde stojí, 10% přidám... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príživník zbúchaný z rýchlika, nakolene a podľa toho vyzerá aj film. Na sterilnú zápletku naroubováné veľmi tupé dialógy, recitované zlými ochotníkmi. O samotnej motivácii postáv nehovoriac, to je na cezdržku. Stantonovi písanie scénara určite nezávidím a druhým dychom skláňam poklonu, že ako režisér dokázal v tejto prekernej situácii uhrať aspoň pat. Vďaka jemu ma druhá Narnia držala pri zmysloch celú stopáž a to som to dal ako 5 hodinový (!) maratón spolu s prvým dielom. Fantazy béčko, ktoré sa berie smrteľne vážne, ale má dve bitky (aj keď vykrádaju LOTRa a KoH, who cares...díva sa na to dobre a srdce bojovníka musí radosťou tancovať odzemok), na ktoré sa môže právom prsiť. V tomto smere môže zatiaľ smutne závidieť Rowlingovej decko a brať si príklad sterilita sama v podobe Golden Compasu, či Eragorna. Spokojnosť, aj vzhľadom na negatívny hype naokolo, ktorému teda veľmi nerozumiem. 70% ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Lucinka: Viděla jsem Aslana. Zuzana: A proč ho nevidím já? Lucinka: Protože ho vidí jen panny... Jednička byla i přes mírnou křesťanskou agitku celkem snesitelná díky jasnýmu cílení na dětský publikum, čemuž odpovídá jednoduchej srozumitelnej děj, jasný rozdělení na dobro a zlo a v rámci nastolených pravidel i jakás takás logika. Zato druhý díl jakoby zestárl s hlavní čtveřicí a chce dospělejší příběh a nějakou tu psychologii. Jenže je to jako s Yettim Járy Cimrmana, který oproti tomu himalájskému dosahujícímu výšky desetiletého chlapce dosahuje výšky chlapce jedenáctiletého. Takže hlavní záporák má očividně v radě lidi, kteří s ním evidentně moc nepiklují, ale najednou po jeho smrti vedou bitvu proti všem těm (zoufale nevtipnejm a infantilním) pohádkovejm bytostem (myšák hrdě držící si ocas). Přitom zřetelně probleskují nějaké pokusy o psychologii, jenže v mezích tak zoufale nelogicky nalinkovaného děje je to asi jako dát osobnost jednoúčelovému toustovači (viz Červený trpaslík). BTW napadá mě, že právě motiv boje Narnie s Talmirií Adamson parodoval v prvním Shrekovi. Úhlavní čtyřka je mezi Nariany jakousi legendou a je předurčená k ochraně jejich světa proti Talmirii=lidem. Proč? Je to kdesi dáno, rozhodně nejsou vybráni krzevá velitelský schopnosti. Lucinka celej film hledá Aslana, kterej si s ní ale hraje na schovku, dokud nepotřebuje podrbat koule. Pak se v rozhodující chvíli sebere jako (doslova) deus ex machina (proč teď a ne dřív?), dvakrát zařve, jednou na stromy, podruhý na vodu, ve stylu říkanky ty jdi sem a ty jdi tam, počkejte až zavolám rozdá osudy a konec. Výsledek? Velké peníze nezajistí velký film. Zatímco jednička je celkem příjemná pohádka, dvojka je přesně tím, čím by pohádka být neměla, spojením infantility a hlouposti. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Obrovska vykradacka - at uz Pana prstenu (chodici stromy, ozivla voda), Shrekova Kocoura v botach (ta priblbla radoby vtipna krysa) nebo Lviho krale (wrrrrrraaaw!!). To, co se mi na jednicce libilo (sexy faun), chybi a hlavne...147 minut je az moc. Porad tam nekdo pobiha, macha mecem, vy netusite proc, pak usnete, kdyz se probudite, zjistite, ze porad pobihaji a machaji, a tak ta cela druha Narnie nema smysl. A to, ze Zuzane narostla prsa, jeste nezachrani celej film. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Déjà Vu. Je až s podivem, že Adamson dokáže natáhnout tak jednoduchou vyprávěnku na nekřesťanských 147 minut (slovy dvě a půl hodiny) sterilního a chudokrevného balastu, ze kterého matně probleskují jen a pouze excelentní triky. Dětští herci ve svém projevu povyrostli, Adamson nikoliv - stále si vypomáhá vykradačkami nedostižného LOTRa. Bitvy OK, kreatury OK, zbytek KO. Jitřnímu poutníkovi však stále fandím - pokud ale ani Apted neuspěje, navrhuji Narnii uložit na pár let k ledu... 50% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (36)

  • Scéna na ulici, kdy Lucy (Georgie Henley) a Susan (Anna Popplewell) běží do metra, byla natočena v Praze, konkrétně u Rudolfina. Úvodní záběry z londýnské ulice jsou točeny u pražské Filozofické fakulty. Zahlédnout lze dále například Pravčickou bránu v Českém Švýcarsku a další místa Severních Čech. (ondradvori)
  • Během natáčení vypadly Georgie Henley (Lucy) dva mléčné zuby, takže jí museli udělat můstek. (Borat)
  • Počas nakrúcania musela cateringová spoločnosť denne zabezpečiť jedlo pre približne 1100 ľudí. Spolu bolo pripravených vyše 200 tisíc jedál. (markuser)

Související novinky

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

Watchmen, Green Hornet a Narnie 3 v ohrožení

27.12.2008

Takhle o svátcích bychom samozřejmě měli informovat výhradně vesele a optimisticky. Místo toho se však tento týden objevilo několik pochmurně laděných zpráv. Nejvíc hýbe internetem (a žlučí filmových… (více)

Useknutá Narnie

Useknutá Narnie

28.11.2008

Zatímco ve včerejší novince jste četli o jedné obdivuhodně se rozbíhající filmové sérii, dnes je tady jedna, která se možná dočká konce dřív, než se o tom producentům zdálo. Ano, řeč je o Letopisech… (více)

Úbytek capartů v Narnii

Úbytek capartů v Narnii

24.06.2008

Princ Kaspian je z komerčního hlediska rozhodně zklamáním. Zatímco první Letopisy Narnie s rozpočtem 180 vydělaly téměř 750, dvojka s náklady 200 prozatím jen s námahou šplhá k třístovkové hranici … (více)

Lev, čarodějnice a druhý díl

Lev, čarodějnice a druhý díl

28.11.2006

Popularita střapaté anglické siroty s jizvou na čele a úspěch filmové adaptace legendární trilogie Pán prstenů to byly hlavní impulzy, které před před pár lety spustili mánii po všem, co by se dalo… (více)

Reklama

Reklama