Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

kingik 

všechny recenze uživatele

Distributor mohl zvolit důstojnější název. Samotný film se rozhodně důstojně netváří a likviduje, respektive paroduje všechny pochoutkové filmy, převážně uplynulé dekády. Rozpětí je široké. Od Pulp Fiction až po Pravdivé lži. Pravda, neparoduje pokaždé až tak vtipně, ale razí velkou kadenci vtipů. Je tedy z čeho vybírat. Když se nezasmějete hned, o několik vteřin později už se určitě uchechtnete. Leslie Nielsen opět v roli neodolatelného agenta-trouby, kterému padají k nohám krasavice a Nicolette Sheridan je i bez svých pověstných blond vlásků k nakousnutí. Aby se divák obstojně pobavil, je třeba mít hodně nakoukáno, protože jinak nebude vědět, který film je právě parodován. K ještě lepšímu hodnocení scházel důmyslnější scénář s nějakou trošku nosnější zápletkou. Děj tady totiž zcela absentoval. Jedná se tedy o jakýsi sled parodistických narážek na slavné filmy. 60% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tak příběh celkem o ničem. Některý vtipy se sice povedly, ale moc jin nebylo a zbytek trapárna. Ale zas se tomu musí nechat, že to paroduje snad všechny slavnější filmy - od bondovek, přes Pulp Fiction až po Sám doma. A nevím, jestli Steelovo jméno nemělo být i parodií na Brosnanova Remingtona Steela... ()

Reklama

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Klasická Nielsonovka. Absurdný dej je poprepletaný párodiami na známe filmy, či filmové postavy, Nielsen v hlavnej role podáva obvyklý dokonalý herecký výkon, prečo teda iba 2 hviezdičky? Dej má nanešťastie viac suchých a hluchých miest, naozaj podarených vtipov je málo, dej je tentokrát moc slabý a povrchný a niektoré časti mi prišli viac trápne ako zábavné. Film taktiež neosloví ani milovníka komédie a ani náročného diváka, je to ten snímok na jednorázové instantné zabitie nudy. Leslie mal naviac. 40 % ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Povedené gagy střídají totálně trapné....ono to asi i tak u parodií má být, ale tady to všechno působí tak nějak "na hniličku". Navíc je strašně patrná snaha vnutil Leslie Nielsenovy pózu Franka Drebina....a ten jak všichni zajisté víme byl jenom jeden. Agent WC 40 je pro mne typickým představitelem údobí po Bláznivých střelách, Žhavých výstřelech nebo Připoutejte se, prosím! a před novou vlnou v podobě Scary Movie, Bulšit či Superhrdiny, které z hlediska parodií považuji tak trochu za rozpačité. Každopádně každé zboží má svého kupce a kdo chce kam, až se ucho utrhne. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Bláznivá střela to není, ale i v tomto filmu není nouze o humorné scény a co je nejdůležitější? Leslie Nielsen (v perfektním dabingu pana Brabce) opět září a dokazuje, že právě on je (byl :-( ) největším králem komediálních parodií. Verdikt: Pokud by tam nehrál pan Nielsen, byla by to komediální fraška. Díky němu je to další komediální nářez, u kterého se určitě zasmějete. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • V originálním znění zní označení agenta Steelea (Leslie Nielsen) WD 40, podle známé značky mazacího, čistícího a ochranného oleje. (vojtaruzek)
  • Cameo si vo filme zahrali viaceré známe tváre, napr. Hulk Hogan (člen Dickovho tímu), Fabio (hral sám seba), Ray Charles (šofér autobusu), Mr. T (pilot vrtuľníka) a Pat Morita (čašník v reštaurácii). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama