Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (624)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Totální podprůměr a smutné zklamání - komedie, ve které v každé scéně odhadnete pointu dvě minuty předtím než přijde není pro mě. Tahle beanovská parodie na bondovky mi zatraceně nesedla a nic, zhola nic ji v mých očích neospravedlňuje. Za vším stojí předevšém opravdu MIZERNÝ scénář, ve kterém jsem našel pár (vlastně doslova PÁR - "uvolňovač svalů" a "Does your mother know?") dobrých gagů, které vůči zbytku působili vskutku jako perly v kupce hnoje. Ještě štěstí, že tam byla Natalie Imbruglia a Aston Martin - aspoň na ně byla radost pohledět. Cestu k filmu bych hledal jinudy, Rowane... 40% ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat z Mr. Beana obdobu agenta 007 je výborný. Nejen díky tomu, že tajný agent jejího veličenstva by měl být angličan, ale taky z toho důvodu, že by to mohlo být docela vtipné! A ono to občas vtipné je! Ale ne tak, jak mohlo! Často se Atkinson je blbě pitvoří a dělá ze sebe debila, což je skvělé u krátkých scének ale v celevečerním filmu se to rychle omrzí! Pár hlodů to ale zachraňuje a vychází z toho příjemná komedie s nejkrásnější Bondgirl všetkých čias! ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Je to za 4, ale je to o fous...přeci jen momentů, kde jsem se opravdu za břicho popadl, by se dalo spočítat na prstech jednoprsté ruky. Bráno globálně, spíše jsem se snímkem nenápadně proplížil s lehkým úsměvem na rtech (a to také samozřejmě není málo). Atkinson mi i v nehloupé poloze sedí, jeho výrazný akcent zbožňuju, herecky má rozhodně navíc než jen poskakovat před zrcadlem a dokáže utáhnout každou scénu s nadlidským PŘEHLEDEM. Vážnost v obličeji ála Jistě, pane ministře v kontrastu s vyplazovacími Beanovskými prostřihy tvoří vrchol britského humoru. Suššího než Sahara a ostřejšího než nůž vražený někomu do třísel. Velkým zklamáním je pro mě Natalie Imbruglia, příjemným naopak úděsná francouzština Johna Malkoviche :). Scénář je chytrý až běda, kamera je velice komorní (osobitá), film má to správné tempo a vůbec to všechno odsýpá, že člověk ani nepostřehne, že je o 100 minut starší. Celkově si Howitt drží stále laťku relativně vysoko a Atkinson by se naznačeného směru měl rozhodně držet... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pro mě už klasika. V jednoduchosti gagů opírajících se o akční, špionážní a buddy-movie díla je krása. Ten Atkinson si ze sebe umí dělat srandu i tady, ne že ne. Pokud o něm něco víte, pro někoho plus nebo mínus, přikláním se k první možnosti. Nádherná a ne špatně hrající Natalie je fajn. Chápu, že ten Malkovich tady mohl někoho naštvat, ale pasáž s korunovací je gold! ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • Film ve své domovské Velké Británii propadl, hitem se stal jen v zahraničí. (Indy21)
  • Na scéne sushi baru, keď si Johnny English (Rowan Atkinson) a agentka Lorna Campbellová (Natalie Imbruglia) pripíjajú, Johnny povie v japončine vetu, ktorú do angličtiny a iných jazykov preložili ako: „Nech sa všetky vaše dcéry narodia s tromi zadočkami.“ V japončine v skutočnosti ale povedal: „Kimi no musumesan-tachi ni chiisai chinchin ga tsuitemasu you ni,“ čo doslova znamená: „Nech majú všetky vaše dcéry malé penisy.“ (Arsenal83)
  • John Malkovich (Pascal Sauvage) hovorí plynule po francúzsky. Takmer desať rokov pracoval v divadle v južnom Francúzsku. (Arsenal83)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama