Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 140)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Jak už to většinou u filmových adaptací knih bývá, nedosahuje ani tato na knižní předlohu Christophera Priesta Nežádoucí efekt. V kostce je příběh jakoby stejný, ve své podstatě jsou ale vztahy obou hlavních protagonistů od začátku zásadně jiné. Pro neznalce knihy dokonalý film se skvěle vybranými herci. Pro ty, kteří chodí více do hloubky, je kniha nezbytností a jednou z nejlepších knih, co vůbec znám. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan Nolan, Christopher Nolan / Based on The Prestige by Christopher Priest | Hudba: David Julyan | Produkcia: Christopher Nolan, Aaron Ryder, Emma Thomas | Distribúcia: Touchstone Pictures (USA), Warner Bros. Pictures (International) | Štúdio: Touchstone Pictures, Warner Bros. Pictures, Syncopy Films | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 109,676,311 $ || ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Před časem mě kámoš položil otázku, kterou jsem považoval za dementní, tedy hodnou mé odpovědi. "Viděl si už dokonalej trik ?" Vzpoměl jsem si, že jsem jednou viděl kouzelníka jak hodil do klobouku tenisák, pak to přikryl nějakou útěrkou a pak nám ukázal klobouk a tenisák byl v hajzlu. Takže jsem odpověděl "Jo viděl". Jenže to jsem ještě neviděl tenhle Dokonalej trik proti tomu je číslo s kloboukem a tenisákem prd, prd cylilink. Skvělá zápletka, dobře zahrané role a Scarlett Johansson dělaj z dokonalého triku dokonalý film. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém budete celou dobu tápat, přemýšlet, co je pravda a vymýšlet další a další teorie s tím, jak se bude příběh dál a dál rozvíjet aby vám nakonec pointa vyrazila dech a donutila vás přinejmenším přemýšlet o tom, jak to do sebe všechno dokonale zapadlo nebo dokonce jít a okamžitě si pustit film znova. Abyste se přesvědčili, jestli byl scénarista opravdu tak geniální, abyste si ověřili logiku, abyste znova nasákli tou skvělou atmosférou, abyste zjistili, co všechno jste přehlédli a jestli ono to všechno náhodou ještě není o něco složitější, než se na první pohled zdá. A taky abyste si znovu vychutnali dokonalé herecké výkony většiny zúčastněných (mimochodem u mě vede samozřejmě Alfred Christiana Bala a taky skoro epizodní postava Nikoly Tesly v podání téměř k nepoznání civilním Davidem Bowiem). ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

napsat komentář k filmu tohohle rozměru je opravdu těžký... už tu sedím nějaký čas.. a napadá mě jen jediná otázka: "Proč??" Je vůbec možný, aby mezi dvěma osobama vznikla takováhle nenávist a posedlost na život a na smrt?? Úplně neuvěřitelně si s námi pan Nolan hraje... vtahuje nás do dění a vy nevíte s kým máte sympatizovat.. v jedné chvíli nenávidíte Balea a hned v zápětí zase Jackmena.. a až film skončí tak si stejně nevyberete... úžasná práce s dějem a střihem... oživení v podání flashbacků Vás nenechá na pokoji.. a k tomu více časových linií.. ani chviličku se nenudíte... pořád přemýšlíte, jak to asi bude... co bude dál..v čem se skrývá to kouzlo... vymýšlíte různé návrhy a na konci stejně zjistíte, že ani jeden nebyl správně.. nic se nezdá tak já má být... a co všechno si vyžádal jeden obyčejný trik.. naprosto strhující příběh dvou mužů, které obklopují další podstatný osoby a defakto tahají za nitky ;) a konec, kde se vysvětlí všechny nezodpovězené otázky byl na místě.. a kdo by si raději zapřemýšlel.. zůstavají tu malinké otázečky.. jaký teda ten uzel uvázal.. kde skončila Olivie.. a proč Sára nevěděla o svém muži úplně všechno?? a našla bych i další.. to bych ale prozradila víc než bych chtěla :) opravdu Nolan odvedl skvělou práci... a pomalu a jistě se z oblíbených režisérů dostal do nejoblíbenějších... jen co mi film zkazil 5* hodnocení.. je stroj, který pan Tesla vyrobil... kdyby vymysleli lepší nápad jak provést trik ze strany Jackmena.. mělo by to asi lepší strhující konec... ale i tak je 4 a půl* no co..třeba se dočkáme pokračování :-D ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • V rámci přípravy na film navštívil scenárista Jonathan Nolan město Colorado Springs, aby mohl některé scény, které se zde měly odehrávat, vypilovat do co největší dokonalosti. (Terva)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama