Reklama

Reklama

Jednoho dne Horton zaslechne vzlykání o pomoc, které k jeho překvapení vychází z prachového smítka poletujícího vzduchem. Horton brzy zjišťuje, že smítko je domovem Kdosic, městečka obývaného malinkými obyvateli s velikými problémy. Je na Hortonovi, aby překonal všechny nástrahy džungle a své nové kamarády ochránil. (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (353)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Poslanie Dr. Seussa je, čo sa týka Hollywoodu, v nenavrátne. Grinch ( takisto s Carreym ) je krásnym, vianočným, priam až romantickým snímkom. HORTON ( s Carreym ) je snímok, ktorý chce ( hlavne komerčne ) na túto tému navnadiť. Vysadíme sneh, napojíme jarné poletovanie púpav a jej podobných a skúsime, či sa dali diváci opäť nalákať. Podľa mňa nie, aspoň nie všetci. Ani pre dietka, ani pre dospelých, ani pre pánov kritikov. Tí to vlastne videli najprv, ale určite nie so spokojnosťou. ()

packa odpad!

všechny recenze uživatele

Fascinovaně zírám, jak tvůrcům animovaných filmů docházejí nápady a berou zavděk i úplně debilními náměty. Když k nim přimíchají tradiční koktejl z pitvořících zvířátek a absolutně průměrné animace, výsledkem je šlichta, která mě zase na dlouho vyléčila z touhy koukat na animáky jiných studií, než Pixaru. Dnes mám velmi špatnou náladu, chtěl jsem si ji vylepšit zábavným animákem, ale je mi ještě huř! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Niekoľko líg za Pixarom (s ktorým sa to v žiadnom prípade nedá ani len porovnávať), ale aj tak stále celkom zábavná a nenudiaca jednohubka. Dabing (Carrey, Carrell, Arnet...) je vynikajúci, len dej je až príliš riedky. Zato anime paródia je totálne geniálna. Kiežby celý film mal toľko invencie, koľko sa nachádza v tejto krátkej sekvencii. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem se definitivně rozhodl, jestli Hortona miluju nebo nenávidím, ale nakonec spíš to první. Je totiž krátký a nabušený, má Kdovíky, Svěráka jako vypravěče a nejlepší mostovou scénu od prvního Shreka, takže nestíhá nudit ani na vteřinku. A pokud ho někdy uvidím dvacetkrát jako Grinche, tak tam možná přihodím i tu pátou, protože na takových věcech se dá závislost vypěstovat až nečekaně lehce. 80 % ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sem se na Hortona těšila, na to smítko jakbysmet:) Ale naprosto tu náladu shodilo, když sem se dozvěděla, jaký skrývá smítko tajemství. Vtipy skoro žádný, eště že to mělo jakž takž smysluplnej děj. Ač Horton stoupal se smítkem do bezpečí hory, s filmem to šlo z kopce. Dalším z krátký řady nadějnejch scén byla snaha smítka zachránit si život. Tam sem vážně celá napjatá doufala, že se prokřičej až k uším "nepřátel". ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Slona Hortona namluvil v originále Jim Carrey, který také namluvil Grinche - ten Kdovíkům ukradl Vánoce. (xjane)
  • Titulní píseň filmu v českém dabingu nazpívali členové sboru Touch of Gospel. (joktuk)
  • Hortonovo motto, že "člověk je člověkem a je jedno jak je velký", si do své kampaně přivlastnili aktivisté z hnutí proti potratům. (Siriuss)

Související novinky

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama