Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který si užívá života plnými doušky. Pak však dostane podivný e-mail se jmény minulých i budoucích milenek, a je mezi nimi i kráska zvaná Smrtící Nell (Winona Ryderová).
Hrdina americké komedie Roderick Blank (Simon Baker) je úspěšný mladý muž, který má krátce před svatbou s atraktivní a bohatou Fionou. Má všechno, co si jen v životě může přát, ničím se příliš netrápí, a když mu snoubenka nestačí, vždy je připravena nějaká ta náhradnice. Roderick si prostě užívá života plnými doušky. Jednoho dne však dostane podivný e-mail se seznamem 101 jmen. Po přečtení pochopí, že se týká nejen dívek, se kterými kdy něco měl, ale i těch, s nimiž ho milostné hrátky teprve čekají. A když zjistí, že se nachází teprve ve třetině seznamu a zanedlouho narazí na sexuální příležitost, která je další v pořadí, vůbec se nebrání lákavému osudu. Ovšem jen do chvíle, než zjistí, že by se měl zaplést i s velmi obávanou kráskou (Winona Ryderová), přezdívanou Smrtící Nell… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

No jako většině, tak i mě, připadlo tohle téma jako velice zajímavé. Od originálního námětu jsem si sliboval slušnou zábavu, navíc, když je zde napsáno komedie. Skutečně to začalo docela slibně, jenomže pak přišla smyčka a děj se nikam nehnul. Šlo pořád o to samý a bylo to čím dál víc čitelný. Rozhodně to netrvá (jak je uvedeno) 100 minut, spíš tak 112, a je to skutečně natažené, bohužel zbytečně. Ve filmu je také spousta nedotažených otázek. Co je to ten stroj, kde se vzal, kdo jsou alfa a spol? Jakto, že si hlavní hrdinové nakonec šťastně žijí, když ona byla hledaná po celé zemi?? No, myslím, že se hodnotitelé na csfd zase jednou trefili a film je zde ohodnocen po právu. ()

cyndaquil 

všechny recenze uživatele

Simon Baker a Winona Ryder- to som si proste nemohol nechať ujsť a neľutujem. Je to príjemný film. Keď sa vám okukajú superhrdinovia ktorými je v dnešnej doba filmografia zaplavená, je naozaj nádherne pustiť si niečo staršie, niečo s myšlienkou a ľahkým humorom nepritiahnutým za vlasy. Myslím, že deti ho neocenia a väčšina si radšej pustí ďalšieho superhrdinu (nemám proti nim nič, tiež si ich pozriem, len je ich už priveľa) ale samozrejme by som bol rád kebyže sa mýlim lebo to nie je film vyslovené pre nás, ktorí poznali len prvú trilógiu spidermana a na dlhé roky sa ani nehovorilo, že by z neho spravili mašinu na peniaze akou je dnes. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Komedie, která není zase až tak komedií, bylo mi u ní nejednou smutno. Vlastně mi jako situační, mírně ztřeštěná komedie připadal Sex and Death v první půlce, která je protkána řadou humorných situací (trafikant s nápisem na tričku "Kunda, to je bomba" svedený vražedkyní), množstvím hlášek ("Předehra je pro poražené") a gagů. Druhá půlka je mnohem vážnější s romantickými i psychologickými prvky. Námět o nenapravitelném svůdníkovi, který obdrží e-mail se seznamem žen, se kterými spal a se kterými se má teprve vyspat, má velký potenciál a domnívám se, že se tvůrcům podařilo s ním naložit velmi dobře. Měl jsem pocit, že děj opravdu přechází jednotlivými žánry - od rozpustilé komedie, přes šílenou romantiku, vzápětí drama a nakonec v humorný a opět komediální závěr. A přitom všechny části dohromady vytvářejí působivý celek. Mě osobně nejvíce chytla za srdce ta romantická část, kdy Roderick potkává doktorku Mirandu, poté co zakopal hluboko seznam "trofejí" a snaží se žít život jinak než podle něj. Simona Bakera, který ztvárnil Rodericka, jsem dosud nikdy neviděl a ani jej neznal, jeho výkon mě však nadchnul. Winona Ryder jako masová vražedkyně odvedla svůj standard, jen nechápu, proč herečka s takovým talentem dostává v současnosti tak podivné role viz. Darwinovy ceny. Asi jí uškodily její kleptomanské skandály. A Lechero z Prison Breaku alias Robert Wisdom jako pan Alfa byl jen třešničkou na dortu. Musím zmínit i zápory - taktéž nechápu, proč v mnoha amerických komediích musí mít hlavní hrdina nebo hrdinka nejlepšího kamaráda/kamarádku opačného pohlaví, který je homosexuál. A některé scény byly docela předvídatelné. Celkový dojem je však vííííííc než dobrý. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hehe, dost dobrá zábava. Několik fórků je tam dost vychytanejch, že jsem se musel smát nahlas, což se mi často nestává, když se na film dívám sám. Něco tam zas bylo přehnaný, ale vesměs mě to bavilo. Simon Baker působil přesně, jak působit měl - namyšleně, že je takovej hezoun - ale sympaticky. Škoda, že Winona Ryder si tam moc nezahrála. No prostě - není to obyčejná trapná americká komedie, je to dobrá a origoš komedie. Prst hrochovi do prdele bych za to nestrčil, ale spokojenost je na mojí straně. PS: znalce Scrubs potěší, že tam hraje janitor (údržbář) - Neil Flynn ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Komedie s poměrně originálním námětem a zápletkou. Celý příběh se vesměs točí kolem sexu, což bývá povětšinou vždy velmi atraktivní. Mimochodem se tu najde i několik komických situací a neméně povedených hlášek, které obstarají solidní zábavu. Zejména poslední chvilé života staré babičky nebo odpanění skupinky školaček jsou k popukání. Rozuzlení filmu se mi taky líbilo a v tomhle případě se musím přiznat, že jsem takový konec nečekal. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Skutečné jméno Smrtící Nell (Winona Ryder) ve filmu zní Gillian de Raisxová. Jméno je parafrází na středověkého francouzského šlechtice jménem Gilles de Rais, který bojoval ve vojsku Johanky z Arku, avšak poté se vrátil na své sídlo, kde měl údajně provozovat nezřízené sexuální orgie končící vraždami žen a dívek, které předtím znásilnil. Při církevním vyšetřování byl z těchto zločinů usvědčen a roku 1 440 popraven, ačkoli se dodnes vedou spory, zda se nejednalo o pouhý komplot, aby se církev mohla zmocnit jeho rozsáhlého majetku. (Morttuus)

Reklama

Reklama