Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +tak tohle tu ještě nebylo -až tolik se u toho asi nenasmějete/// Tak to je mazec, to je fakt hustý. Určitě nebude smíchy padat po zemi. Z takových forků jaké tady uvidíte jste myslím už vyrostli, ale jako sci-fi je to brutální, tohle jsem fakt v žádném scífku neviděl. Kam se na tohle hrabe autoškola. Potěší to./// Celkem 80%/// ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý digitální kraťas obstojí v konkurenci starých dobrých animáků ala Tom a Jerry. Umí sice zaujmout skvělým technickým zpracováním, ale nepředkládá tak vysoce koncentrovanou nálož humoru na jakou jsem zvyklý u klasiky. Pro mě je tento snímeček důkazem, že technika rozhodně není to nejdůležitější. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Design ovládání létajícího talíře i nápadně vysoké množství akcí odehraných mimo obraz (včetně finální pointy) prozrazuje, že tenhle filmeček režíroval původem zvukař, takže z kolegiality zapudím myšlenky na strhávání hvězdiček za jednostrunnost humoru a pro Pixary netypický cynismus a budu se radši kochat animací zrníček prachu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nějaké 4 minuty chechtání a salv smíchu, kdy jsem si marně ucpávala držku oběma rukama, abych si nepoprskala monitor a taky aby kolegové v práci nepoznali, že nemám do čeho píchnout, tak si šťourám v zubech a koukám na krátká videa. Tahle "Akta X" se Pixaru náramně povedla a já nemám co vytknout, možná na grafice by se ještě dalo zapracovat... ale sakra, já jsem se prostě výborně bavila! 99,9% http://nepalivideo.meroclub.com.np/video/2033/PIXAR-Short-Film-lifted2006 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hezký nápad a umně použité žánrové propriety, tradičně kvalitní animace. Ale "příběh" a celková vtipnost nula nula nic, překvapivě i pět minut může stačit na vytěžení "tématu" a krmení diváka převařenou kaší. Jeden vtípek v tradičním pixaráckém celovečeráku by byl daleko vděčnější než tenhle sice ne špatný, ale za obvyklou úrovní kvality práce studia značně zaostávající kraťas. Ale tak co, on i samotný Ratatouille byl takový...jiný. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Zvuk, který se ozve v kosmické lodi pokaždé, když tělo spícího muže do něčeho narazí, můžete také slyšet v operačním systému Apple OS X. Je to výstražný zvuk s názvem "Hero". (HappySmile)
  • V tomto krátkometrážnom filme môžeme počuť skladbu "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas i pieseň "The Final Countdown" od kapely Europe. (ludovit14)
  • Na přístrojové desce kosmické lodi je přesně 2 000 tlačítek. (HappySmile)

Reklama

Reklama