Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Streamline 

všechny recenze uživatele

Voda ako pohonná látka pre vozidlá, výrobu elektriny pre domácnosti a zároveň aj hlavná tekutina potrebná pre život živých organizmov? Aj to by sa v budúcnosti mohlo stať realitou, len dúfam, že to nedopadne tak, ako v tomto filme, kedy opäť všetko prekazila nenažranosť najmocnejších, ktorí by bez toho, aby z vedeckého nápadu nevytrieskali neskutočné peniaze pre svoju osobnú potrebu, nemohli existovať. Film veľmi pekne ukázal, o čom je dnešný svet - o peniazoch a moci...a bez nich ani tie najlepšie nápady, ktoré by dokázali dokonca spasiť celé ľudstvo, nemajú šancu. Jednotlivec zatiaľ vždy víťazí nad skupinou...smutné. Inak veľmi svižne natočený thriller so slušne hrajúcim trojlístkom Reeves - Freeman - Weisz. 70%! ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, co se dá zkazit v thrilleru. Řetězová reakce nabízí: skvělé herce říkající příšerné dialogy ("Proč by polda zabíjel poldu?" Dramamtická pauza "Třeba to nebyla policie"), okoukané a nudné akční scény se spoustou chyb v kontinuitě, samoúčelné zvraty a tisíckrát viděný příběh. To Musíte Vidět! Andrew Davis nezvládá, jedině scéna nástupu agenta Forda opsaná z režisérova skvělého Uprchlíka za něco stojí. Jo a občas to tam pěkně bouchá. P.S.: Přirovnání k Hitchcockovi je poněkud mimo mísu. Pravda ale je, že jsem si několikrát říkal "To by se Rogeru Thornhillovi nestalo..." ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Podobné množství klíšé a patosu jsem snad naposled viděl v rádoby áčkovém filmu v Rambu III, ze kterého byla nejlepší hláška ta o modrém světýlku. (Co to je? Modré světýlko.. A co to dělá? Svítí modře). Tenhle megapropadák mne na sebe nalákal hlavně tím, že se stal megapropadákem a zajímalo mne zda oprávněně. Ano opravněné!!! Vůbec nechápu herce formátu Morgana Freemana, který po přečtení scénáře na něco takového přikývne. Akční scény jsou tak na hraně, že kdyby byly ještě o kousek dál, pod toto dílo se mohou rovnou podepsat bratři Zuckerové a další skvělá parodie na akční filmy by byla na světě... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Začátek a především pak efektní výbuch továrny mě naladil na pořádnou akční jízdu doplněnou skvělými triky,ale krom těch úvodních deseti minut to šlo pak už s celým filmem jen z kopce,a to až k unuděnému závěru.Filmů o uprchlících,co během svého ukrývání a útěků před policií a zároveň gaunery očišťují své jméno jsou kvanta a tento patří rozhodně k těm horším.Jednak je to díky neobvykle nudnému Reevesovi,který na mě působil dost unyle,k jako vždy nesympatické Rachel Weisz se radši ani nebudu vyjadřovat,ovšem i ostatní herci byli tentokrát dost nevýrazní a nudní.Též kvůli neoriginálním scénám a očekávanému závěru zůstal film v kalných vodách a i nulové napětí a mizerná atmosféra Řetězové reakci nepomohli.Navíc ačkoliv celý námět k tomu přímo vybízel,nemá film téměř žádný spád a mizernou akci.Mě se zkrátka Řetězová reakce nelíbila,prakticky krom zmiňovaného úžasného výbuchu mě ničím nezaujala a dost jsem se u ní nudil.Hodně rychle zapomenutelný "klišojdní" filmík. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves se svojí hřívou dodává spolu s hláškama a přímočarym příběhem snímku ten správnej punc oldschoolu. Morgan Freeman si zase užívá svojí roli inteligenttního a tajemnýho chlápka. Jinak se objeví i nějaká lepší akce (mohlo by jí však být víc). Jen mi teda přišlo až zarážející, jak Kasalivichovi všechno, co si naplánoval, do puntiku vyšlo. To už je sice neodmyslitelnym koloritem danýho žánru, ale v tomhle případě už byly náhody a hromady štěstíčka až neuvěřitelný. Průměrná, ale nakonec i vcelku fajn žánrová podivaná. PS: Je trochu úsměvný, že jde s takovymhle námětem o hollywoodskou produkci. Jsem totiž přesvědčenej, že už Amíkům pár dobře zaplacenejch přelomovejch patentů na výrobu energie nebo náhradu nafty leží v šuplíku. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Pôvodne bol obsadený aj Nick Offerman a natočil dve scény, avšak obe boli nakoniec vymazané. (Arsenal83)
  • Medzi komparzistami vo filme bola vtedajšia poslankyňa Poslaneckej snemovne USA (neskôr senátorka USA) Tammy Baldwin. (Arsenal83)

Reklama

Reklama