Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (232)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne, thajské filmy nikdy nepochopím. I když Tony Jaa je skutečně akční hvězdou par excellence, nad jehož kousky musí žasnout i Jackie Chan. Nejprve sledujeme, jak malý kluk vyrůstá se slonem, slon odejde do buše, vrátí se se slůňátkem, kluk mezitím vyroste, otec chce slona prodat, aby slon pomáhal, ale ukáže se, že kupci jsou pěkní hajzlíci. Ukradnou jim slona, zastřelej otce, syn se vydává zachránit malého i velkého slona a pomstít otce, na chvíli se to zvrhne skoro v bondovku (honičky na člunech, průlety billboardy, vrtulník ohrožující hlavního hrdinu vrtulí), pak se přesuneme skokem do thajské čtvri v australském Sydney a jde náhle spíš o komedii na téma policajti a lupiči, pak zase do toho mafiánská historka... Jako akční scény jsou skutečně excelenetní, mnohé točené na jeden záběr, to zas klobouk dolů - ale když hlavní hrdina pomlátí všechny v patrovém točitém hotýlku a vyběhne do nejvyšší místnosti a s nadouvajícími se svaly a pěnou u úst zařve: "Kde jsou mí sloni?", už je to zas směšné. Takže doporučuji, abyste vynechali cokoliv, co by mohlo zavánět čímkoliv jako dějová linka, jestliže se nechcete naštvat, použijte rychloposuv a užijte si jen těch akčních scén - jen pozor, kdyby se Tony Jaa chystal mluvit, šup, honem stisknout FF! Disk načne protipirát, reklama, trailery na filmy Saw V, Repo, Let's Dance 2, zase reklama, jinak se nekonají žádné bonusy. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa dovršil svou cíleně budovanou image „thajského Bruce Leeho“ a vytvořil dílo, které už mistr bojových umění sám nedokázal finalizovat. "Ong bak 2:Pomsta" je Jaaova „Game of Death (ve smyslu původního Leeho konceptu, nikoli dehonestujícího paskvilu Hra smrti splácaného po mistrově smrti). Zatímco konkurenční thajské bojové filmy se zaměřují na absurdní zápletky a prvoplánové oslovování diváků, Jaa vytvořil dílo, které atrakci soubojů pojímá sofistikovaně a důsledně. Ong bak 2: Pomsta představuje díky skloubení kontaktní choreografie a intenzivně fyzického stylu nový vrchol v rámci svého žánru. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +je slyšet lámání kostí -nevyvážené akční scény, kamera se vyhýbá detailům, příběh je primitivní, děj je občas hodně nudný/// "Tony Jaa, nový akční hrdina" znělo z plakátů a stránek když šel před 4 lety do kin první Ong-Bak. Ještě dnes si to pamatuji. Potom jsem v půjčovně zaregistroval druhý díl a dnes mě bratr pozval na nějaký skvělí akčňák s číslovkou 2 nakonci. Bylo to v originále s anglickými titulky, ale bylo to zadarmo, tak co. Stejně se tam moc nemluví a když už tak jsou to kecy. Víc se tam kope a lámou kosti a podřezávají krčky, ale stejně to žádný sado maso není. Sice mě nekteré scény dokazali strhnout, ale potom se zase dlouho nic nedělo, takže nuda. Jo říkal jsem, že tohle bylo moje první setkání s tímto herecem? Tak jen řeknu, že uživatel imf to vystihl přesně a já jen dodám: "i napoprvé je to nuda:-)"/// Celkem 52%/// ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na rovinu říkám, že jsem čekal víc. Po ohromujícně tvrdé jedničce a po hyperultimátní brutolámačce s názvem Tom Yum Goong byla má očekávání prostě maximální a toužil jsem vidět něco ještě bombastičtějšího (jsem náročný, vím to) a to si myslím, že filmu nejvíc ubližuje. Přílišná očekávání. Kdyby byl tohle můj první Tony, asi bych se z akčních scén (které jsou dávkovány střídměji) zasral jako půlroční dítě po sacharidovém obědě. Za nejlepší bitku považuju tu, jenž načíná druhou polovinu snímku a kterou "ochutila" breakdanceová choreografie. Tony roztáčí ´americká kola´ a kolení vazy protivníků vřískají do všech thajských dálav (dnes jsem absolvoval obstřik kolene - nic příjemného - takže jsem hodně soucítil s úpícími nebožáky). Dalším faktem, kvůli kterému jsem nevnímal Ong Bak 2 natolik intezivně, jsou paradoxně bojové sekvence (především ty závěrečné). Jistě, působí bez debat skvěle a Tony střídá netradiční (původně rolnické) zbraně (sansetsukon - trojdílná tyč, meče, suruchin - tupý kolík na provaze) s neochvějnou technickou přesností a jistotou, ale já čekal mnohem víc klasických brutalit, které Tonyho tolik proslavily: lokty, kolena, hrany rukou, akrobatické prvky, kopy a výskoky. Nenašel jsem tu tolik přelámaných loktů, ramen, zápěstí a kolen, jak je u tohoto bitkaře z Thajska běžné. Nicméně pořád to lze definovat jako absolutní špičku v žánru akčních filmů a ostrých fyzických soubojů. Posledním záporným bodem se stal příběh, roztahaný, zbytečně zpomalovaný, navíc přerušovaný dlouhými flashbacky. Ale Tony si určitě natočením OB2 splnil svůj sen, když dokonce kvůli snímku zmizel na pár měsíců do hlubin thajské džungle, aby zkoncetroval své síly k jeho dokončení. Obdivuju stabilitu a zpevněné segmenty Jaaova těla (kotníky, kolena, lokty, ramena), protože nápor na klouby, vazy a šlachy musí být při natáčení obrovský. Do třetího dílu bych přizval víc akrobatických ranařů (viz Tom Yum Goong). Doporučuju: Tony Chu, Dean Alexandrou, Jon Foo, Scott Adkins, Lateef Crowder, Ilram Choi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $102,458Tržby Celosvetovo $8,936,663Tržby za predaj DVD v USA $1,273,085 //počet predaných kusov 72,721║ príbeh len taká klasická schéma o pomste ale zasa tu je tak vymakaná akcia, tá ma dostala, dych berúca maškrta, pózerstvo /75%/ ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když Ting (Tony Jaa) zápasí s mužem s copem, tak na konci zápasu, po dopadu na zem, se pod mužem pohne zem. (Duoscop)
  • Veškeré scény natáčené v Kambodži byly z finální verze vystřiženy kvůli sporům mezi Kambodžou a Thajskem, které se před premiérou znovu rozhořely, když Kambodža požádala o zapsání chrámu Preah Vihear do UNESCO. O tuto památku obě země usilují již mnohá desetiletí a neváhaly k němu dokonce vyslat své armády. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama