Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku přijíždí policie na místo vraždy, kterou ohlásil úspěšný cévní chirurg Richard Kimble. Obětí se stala jeho milovaná manželka Helena. Lékařovu vyprávění o jednorukém muži, se kterým se v bytě utkal, však policie nevěří a z vraždy podezřívá právě Kimbla. Šokovaný lékař je odsouzen k smrti. Spolu s dalšími vězni nastoupí do vězeňského autobusu. Když se dva vězňové pokusí o útěk, sjede během rvačky autobus ze silnice a převrátí se na železniční trať. Kimblovi, kterému řidič sundal pouta, aby mohl pomoci zraněnému dozorci, se podaří uprchnout. Na místo nehody dorazí FBI vedená agentem Samuelem Gerardem. Ten se okamžitě vydává po stopách uprchlíka. Střetnou se v tunelu kanalizace, kde se Kimble snaží agenta přesvědčit o své nevině. Gerardovi je to však jedno. Má jej chytit a ne soudit. Lékaři se opět podaří uniknout, dostat se do Chicaga, kde se okamžitě pustí do pátrání po jednorukém muži. Zjistí si v nemocnici, jaký typ protézy vrah nosí, a poté si vytipuje pět mužů, z nichž jeden by mohl být hledaným pachatelem. Gerard, který je lékaři v patách, brzy pochopí, že Kimble hledá jednorukého muže, o němž se zmiňoval. Nepřestává však pronásledovat svého uprchlíka, který si začíná uvědomovat, že případ je mnohem složitější, než se zpočátku zdálo. Dostává se na stopu nebezpečného podvodu s novým lékem, do něhož je zapleten také jeden z jeho kolegů. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (810)

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film, i když moc akční není. Možná právě proto. Žádní mrtví po desítkách, ale jeden neprávem odsouzený doktor na útěku a v jeho stopách šerif, který je rozumný a koná jen svou práci. Příběh je realistický a uvěřitelný. Nějaké nadnesené scény se také najdou, ale to by nemohl být akčňák. Harrison Ford byl sice jako Indy skvělý, ale Richardem Kimblem se mu s přehledem vyrovnal. Tommy Lee Jones byl v roli šerifa vynikající a právem dostal Oscara. Andrew Davis natočil skoro samá béčka, ale tímto snímkem se nachvíli podíval mezi superligu. 75%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

The fugitive je film, v ktorom každá akčná scéna, alebo napínavá sekvencia by mohľa byť jeho vrcholom. Takže tým pádom sme neustále v maximálnom napätí, okrem vydarenej akcie sledujeme aj napínavé pátranie po vrahovi. Davisovi sa podarilo natočiť niekoľko scén, pri ktorých už neveríme, že sa z nich hlavná postava môže dostať, aby scenár prišiel s nejakým fajn neotrelým nápadom, ako to vyriešiť.Trocha zamrzí úplný záver, ktorý je po tom všetkom trochu odfláknutý. Po približne siedmom pozretí ešte doplním, že tento film je neopozerateľný a keď ho rok nevidím, chytám absťák. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká dobře a řemeslně odvedená práce. Tomuto filmu nelze doopravdy skoro nic vytknout. Po všech stránkách se jedná skutečně o strhující, působivý a velmi řemeslně-dokonale, natočený nelítostný akční thriller, mistrovsky převedený na filmové plátno, film který od začátku až do svého úplného konce nenechá člověka téměř vydechnout a rozhodně vás nenudí a snad ani nikdy neomrzí. Film nebyl jen Harrison Ford jako chirurg Kimbley-štvanec na útěku a Tommy Lee Jones jako agent FBI, ve fascinujícím souboji, jistě tu zazářili, šlo o jedny z nejlepších jejich rolí ale tím jim nechci rozhodně nadržovat a na druhou kolej odsouvat všechny ty ostatní herecké výkony, které byli rovněž, řekl bych velice dobré a pro podstatu filmu velice hodnotné. Prostě všechno tu od začátku až do konce fungovalo jak by asi mělo u dobrého a správného akčního thrilleru být. Spokojenost tedy nadmíru a zároveň jeden z kategorie tzv. nezapomenutelných snímků který se vám navždy a pořádně vryjí do vaší paměti. Takže já už nemám v tuto chvíli co říct, vše podstatné už tu bylo řečeno takže dávám, abych to nějak uzavřel jednoznačně plný počet hvězdiček. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, napínavý thriller se skvělým, charismatickým duem hlavních hrdinů: Harrisonem Fordem a Tommy Lee Jonesem. V průběhu 15 let jsem film viděla třikrát a jakkoliv opakovaným sledováním ztrácí na překvapivosti, kvalita zůstává (s výjimkou té verze TV NOVA, kdy T.L. Jonese nadaboval M. Pavlata - na to se fakt nedalo dívat, leda bych vypnula zvuk). Co se budu zbytečně rozepisovat: tohle je zkrátka jeden z mých nejoblíbenějších filmů. 100% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Výborný chirurg Harrison Ford je nespravedlivě odsouzen k trestu smrti za vraždu své ženy. Během transportu se mu podaří utéct a začne pátrat po skutečném vrahovi, ale v patách je mu nelítostný policejní pronásledovatel Tommy Lee Jones. Harrisonovi Fordovi alias doktoru Richardu Kimblemu se dá bez problému po celou dobu fandit. Pozitivem je ještě spravedlivý Tommy Lee Jones, dobře zvolený rytmus filmu a nižší předvídatelnost. Nahánění Forda Jonesem je celkem napínavé, ale v závěru už se film vlivem stereotypního vyznění dostal do poněkud natahované kolovrátkové fáze. Kladný dojem pokazilo až ultrastupid finální rozuzlení. Závěr filmu je úplně pitomý a neměl daleko do parodie. Než došlo na nepovedený závěr, bylo to dobré drama. 60% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (61)

  • Přestože se detektiv (Tommy Lee Jones) setkal s Kimblem (Harrison Ford) již oholeným, v průběhu filmu policie pracuje stále se zatykači, kde má plnovous. (sator)
  • V průvodu na den svatého Patrika si Richard Kimble (Harrison Ford) svlékne bundu, která však během následujících záběrů mizí. (rey17)

Související novinky

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

Spin-off Vikingů nabírá obsazení

28.01.2021

Chystaný seriál Vikings: Valhalla od Netflixu nabírá obsazení. Spin-off původních Vikingů, kteří završili svoji cestu v šesté řadě, bude využívat stejných irských kulis a z pozice producenta na něj… (více)

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Uprchlík bude mít filmový remake

Uprchlík bude mít filmový remake

28.11.2019

Před časem jsme psali o tom, že se do televize chystá nová verze Uprchlíka s Kieferem Sutherlandem a Boydem Holbrookem. No a zdá se nebude jediná. Studio Warner Bros. totiž pověřilo scenáristu Briana… (více)

Remake Uprchlíka má obsazení

Remake Uprchlíka má obsazení

19.09.2019

Herci Boyd Holbrook (Logan: Wolverine, Predátor: Evoluce) a Kiefer Sutherland (24 hodin, Telefonní budka) byli obsazeni do nového remaku Uprchlíka, který se objeví na chystané streamovací službě pro… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno