Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

winstonik 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí druhej série jasný odpad, ale výmena scenáristky za Luciu Konášovú z toho spravila slušne pozerateľný seriál. Nebyť pridávania všetkých tých multi-kulti somarín do deja, bolo by to ešte lepšie. Tipujem, že v ďalšej sérii sa dočkáme aj nejakého gaya, lesbičky, eutanázie, rodovej rovnosti a pozitívnej diskriminácie. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejrozporuplnější řada, i když rukopis Lucie Konášové, v době, kdy psala ještě dobré příběhy, je poznat. Začátky technicky katastrofální (Kornova havárie), potom lepší než u Bočana. Scénář na jednu stranu vtipný a hravý s jazykem dialogů ("spokojené státy"), na stranu druhou nelogický (to opravdu postava Fany netušila co je zač její snoubenec?) a plný prapodivných zkratek (cesta z mundůru zdravotního bratra zpět do sanitky je zvláštně krátká, stejně jako sblížení citově poněkud vyprahlého katolíka a sarkastické světoběžnice), ale i přes celkovou zbytečnou tragiku a občas hodně řvavou Soukupovu hudbu je mi to sympatičtější, než Zikmundův kopírák, v němž postavy beztak nemají žádnou kontinuitu. A bohužel se to přenáší i sem. Ale další díly prosím vás netočte. Mějte ROZUM. ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Určitě byla tato série lepší, než ta sračka, kterou napsal Petr Zikmund. Nebylo to tak trapné a stupidní a dalo se na to dívat. Ale úrovně Dietlova originálu to nedosahovalo. Hlavním negativem bylo příliš velké množství postav. Žádná přitom nebyla hlavní a všechny měly stejný prostor. Kdyby počet postav autorka zkrátila na polovinu, bylo by to lepší. Pak bych této sérii vytkl občasné trapnosti (scény s Jiřím Kornem třeba). Z herců nikdo nevybočoval, ani v kladném, ani v záporném slova smyslu. Potěšil návrat Oldřicha Kaisera. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nepouštějte už prosím toho neherce Krajča před kameru!!!! Jo a ještě něco: I já ,(jakožto filmový nevzdělanec), musím konstatovat, že ten střih mezi záběry byl UBOHÝ! Někdy jsem si i všiml, že ani herci nestačili doříct repliku a byl už záběr jinam.. dvě hvězdy a to pořádně nevím za co... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jak jsme si všichni zvykli na ten hnus, co se v seriálové tvorbě dneska točí. Nemocnice po dvaceti letech v Bočanově režii měla alespoň nějaké světlé momenty a dávala jakýstakýs smysl. Tohle je lobotomie prvního stupně úplně stejná jako Ordinace v Růžové zahradě nebo Velmi křehké vztahy, ale dostala o 20% víc než předchozí série. Fujtajbl....10% ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)
  • Natáčení probíhalo především v Ústřední vojenské nemocnici, Žatci, Zbraslavi, Dobřichovicích, Líšné a Slapech. Sedmý díl "Výměna stráží" se natáčel i na zámku Červená Lhota. (Agatha)
  • Během 149 dní natáčení se v seriálu vystřídalo celkem 60 herců a dalších 170 účinkujících ve vedlejších rolích. (Agatha)

Reklama

Reklama