Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (701)

freddy 

všechny recenze uživatele

Filmy z novinářského prostředí umí být hodně zajímavé a atraktivní, o tom už jsem se stihl několikrát přesvědčit, a tento film velice rád zařadím mezi ty kvalitnější. Přemýšlím, v čem tkví to kouzlo, díky kterému mě film dokázal zaujmout a učarovat, zřejmě za to ale mohl hlavní hrdina, který v nové práci pro prestižní časopis šlape jako slon v porcelánu a spíše se zesměšňuje než aby se blížil k nějakému povýšení. Tato postava je zde ztvárněna opravdu hodně perfektně a zrovna když jsem si několikrát během filmu říkal, že větší blbost už snad udělat nemůže, tak on to přesto dokázal a ztrapňoval se stále víc. Ovšem v mých očích to nebyl jen nějaký obyčejný ňouma, pro mě to byl normální člověk, který prostě jen občas šlápne vedle, ale vlastně je to dobrosrdečný chlapík, který má své nepopiratelné kouzlo. A těžko by se pro tuto roli asi našel někdo vhodnější než Simon Pegg, kterého já osobně příliš nemusím, ale tahle role mu dokonale sedla a byl v ní jako ryba ve vodě. Ovšem i ostatní herci dokázali udělat dojem a celkově herecké výkony jsou hodně silnou součástí filmu, díky které se film přiblížil téměř dokonalosti. Ovšem na pět hvězd to bohužel nevidím, k tomu mi něco málo scházelo, ale čtyři hvězdy jsou myslím si odpovídajícím hodnocením pro tuto perfektně vyladěnou a docela vtipnou komedii, s níž jsem svůj čas strávil opravdu velice rád. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stoji hlavne na vykonu Simona Pegga, coz si nastesti tvurci uvedomili, takze prakticky nesleze ze sceny. A 75 minut radi jak tornado, pripominal mi nejakyho burana co vlitne do nobl spolecnosti, leti od pruseru k pruseru, kazdyho svym chovanim urazi, hazi brutalni hlasky a proste se chova jak sileny hovado. A je to neskutecne vtipny. Navic mu sekunduje roztomila Dunst, kterou jsem takhle prirozene uz dlouho nevidel hrat. Bohuzel po tech 75 minutach se film prepne do klasicky predvidatelny romantiky, vtipku silne ubyde a nebejt tak sympatickejch hercu, tak by to bylo dost slaby. Aspon, ze to je svizne zrezirovany. Skoda, premejslel jsem o 5*, takhle jen slusny 4*. ()

Reklama

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Byla to neuvěřitelná pakárna, ale zato fakt vtipná! Spousta známých herců (zdravím oddělení IT :)) a díky jejich umu taky plejáda zajímavých postav (začínám mít Bridgese rád stále víc a víc), výborné komické situace - britský humor mi prostě sedí, no a závěr ala Hollywood mě taky potěšil... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jako Peggovo filmové prasátko: Od pohledu nic moc, ale při hlubším ohledání pěkně (herecky) postavené, slibně (komediálně a cameově) osvalené, místy (britsky) oprsklé a postupem času čím dál víc sympatické. Prostě jedna z komedií, která mě chytla za srdce, především jako už tradičně rulujícím Peggem, normálně vyhlížející a přesto nádhernou Kirsten (nevěřím, že to říkám) a každé slovo si užívajícím Bridgesem (jen houšť, Jeffe). A to jsem po trailerech nad filmem lámal hůl... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V postavě ztvárněnou Simonem Peggem jsem se během té necelé dvouhodinky poměrně úspěšně uzřel. Ne snad úplně tím vším, co vyváděl, nýbrž svým přístupem ke světu. Proč bychom měli padat na zadek ze slavných hvězd, proč bychom nemohli přijít první den do práce v červeném tričku s nápise "mladý, blbý a nadržený"? Proč bychom se měli řídit všemi těmi takzvanými společenskými normami jen proto, aby nás pak ostatní plácali po ramenou? Fandím všem, kteří dokáží rozvíjet svou vlastní originální osobnost a nebojí se tu a tam plavat proti proudu. Film samotný mě velice příjemně překvapil, potěšil a pobavil. Průměrná ´zápletka´ povýšena zdařilou hudbou a precizním obsazením gradujícím okouzlující a smyslnou Megan Fox. Za zcela nejpodstatnější však považuji to, že pod názvem tohoto filmu se zračí britská vlajka. Víc nemám, co bych k tomu dodal. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Mobilní telefon Sidneyho Younga (Simon Pegg) je Sonny Ericson k550i. (Ficik)
  • Komedie vznikla podle vzpomínek Tobyho Younga, který se pět let pokoušel uspět jako editor magazínu Vanity Fair, a její název paroduje rubriky typu Jak získávat přátele a působit na lidi. (Pumiiix)
  • Simon Pegg dostal nabídku na tento materiál už v roce 2004, kdy mohl účinkovat v divadelní hře. (don corleone)

Reklama

Reklama