Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život. Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

V jednom z klíčových momentů filmu si uleví hlavní hrdina: "Ty vole, to se mi snad zdá!" Řekl bych, že tato věta celkem trefně chrakterizuje dobrou polovinu filmu. Velice vážné téma (po)válečného filmu o honu na zločince masakrů v bývalé Jugoslávii je zpracováno velice nevyrovnaně. Na jednu stranu je zde poctivá filmařina, sympatické obsazení na obou stranách barikády, reálný základ příběhu a autentické reálie, na druhou stranu až příliš velké množství málo uvěřitelných momentů a chvil, kdy jsem si říkal tu samou větu hlavního hrdiny, již cituji v úvodu komentáře. Vyplatí se čekat na samý závěr filmu, kdy se objevuje zajímavá pointa příběhu a následné okamžiky, které nutí k zamyšlení tak silně, že bych zvedl hodnocení možná i výše.Přestože je film zajímavý a docela umně natočený, přece jen ve mně zůstávají smíšené pocity. Každopádně domnívám se, že dostane při repríze opět šanci. ()

Yancl 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané a přitom lákavé dobrodružství z válečné scény. Je zajimavé sledovat pozici reportéra v ohrožení života a i když zde jsou občasné nesmysly ve formě hrdinství, musím pochválit jak se celý film drží v hezké reálné lajně, což dodává na přirozenosti. Nejvíc mě dostalo gradující napětí, které je ve finále parádně zúročeno a nenechá vydechnout do závěrečných titulek. Ovšem z celkového pohledu vidím tento film jako lehce nadprůměrný, ničím vybočující ze standartu. [62%] ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nevím kolik z toho opravdu bylo pravdivého, ale jestli většina, tak to je pravda to, že všichni hledaní zločinci jsou celosvětové veřejné tajemství. Gerea moc nemusím, ale byl docela dobrej a nějak tak si představuju šílenýho válečnýho novináře z terénu. Terrence Howard opět v dobrém světle svého umu. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevím, co k tomu dodat. Skvěle zpracovaný film se skvělým námětem a ještě lepším prostředím lesů v Bosně. Příběh dvou válečných reportérů, jdoucích po stopě jednoho z nejhledanějších zločinců mi připadá jako skvělé oživení všech těch žánrů, které se tu vyskytují a působí to skvěle. Celou dobu jsem se u toho bavil a to, že i když si to rozhodně nezaslouží 5*, přesto je musím dát, protože tenhle film se mi prostě nedaří a nedaří dostat z hlavy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy jsou Karadžič s Mladičem za mřížemi a bin Ládin po smrti, vyznívá film poněkud jinak, než bylo zamýšleno, ale přesto se najde dost válečných zločinců, u kterých je až zarážející, jak jsou nepolapitelní. Howarda ani Gerea nemám příliš v lásce, ale musím říct, že tady coby žurnalisté odvedli slušnou práci a vhodně byli doplňováni Jessem Eisenbergem. Vlastně jediné, co mi vadilo, byla ta snaha o komediální stránku věci, která sem příliš nezapadala. Jinak to mělo tempo, příběh i náznaky slušné akce. Nic, na co by člověk vzpomínal, ale solidní porce zábavy to určitě je. 70% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)
  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)

Reklama

Reklama