Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Easykk 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní šílenec, který než vyrazí z domu tak si s sebou vezme nůž a křesadlo, doma nechá pud sebezáchovy a chuťové buňky, a jde se s chutí zakousnout do první jedlý žáby, kterou potká. (mimochodem, to bych radši sežral jednoho člena štábu, než kousat žábě hlavu) :D Každopádně veškerej obdiv a uznání patří Bearu Gryllsovi za neskutečné ukázky přežití ve všech nemyslitelných a okrajově i myslitelných podmínkách. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy si ten týpek pochcal šátek na hlavu, aby si zchladil temínko, jsem věděl, že je to borec. Seriál zdatně kombinuje dobrodružství v přírodě, dokumentaristicky pohledné scenerie a takovou tu "populární mechaniku" pro trumpy, kempery a další extrémní výletníky. Slabinu vidím v jisté repetitivnosti, Bear Grylls se snaží jít dál a dál, vystavuje se větším nebezpečím, pojídá stále hnusnější hmyzáky, ale přeci jen není to profesionální vypravěč, ani bavič. Schéma se opakuje a přijde mi, že po nějakých 15 dílech už seriál osloví jen velmi skalní příznivce, anebo může plnit takovou tu úlohu kulisy, které nevěnujete stoprocentní pozornost... 8/10 ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z každého dílu dýchá pocit, že je to vše připravené, že za kameramanem stojí tým hrdlořezů, kteří Bearovi stloukají vor, chytají zvěř, z marcipánu vyrábí imitace červů a v noci dělají stínové divadlo na stěnu skaliska, aby se Bear nenudil mezi natáčením. To všechno beru, protože i přes to všechno je seriál velice zábavný a zároveň poučný. Dech beroucí dobrodružství je natolik podmanivé, že divák nakonec na toho kameramana a jeho tým brzo zapomene a plně se nechá vtáhnout do zrádné a nebezpečné divočiny. Pro ty, co se v životě nedostanou dál, jak na dovolenou do Bulharska asi není takovým přínosem, ale i tak lze zde čerpat neocenitelné rady nutné k přežití. A úplně je pak nejlepší, když na konci Bear Grylls grills a bear. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sjíždění peřejí na vlastnoručně vyrobeném voru, horolezectví na kluzkých skalách bez jištění, ochočování divokých koní, mrazivá pouštní noc ve společnosti chřestýšů. To vše doplněno poučným komentářem poučeného dobrodruha. Dokument napěchovaný informacemi se snoubí s neskutečným adrenalinem. Na každou epizodu zírám v tichém úžasu a zároveň doufám, že v životě nebudu muset použít Gryllsových metod nezbytných k přežití. Nikdy bych třeba nevěřil, co všechno dokáže pozřít hladový člověk. Přestože mám k přírodě obdobný vztah jako Angličané k pytlíkovému čaji, jde pro mne o jeden z nejvíce fascinujících "reality" seriálů. (Na Discovery vysíláno pod názvem Nutné k přežití.) Apendix: pozření jačího oka - nezapomenu... 90% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že každému, kdo u tohoto seriálu z produkce Discovery aspoň trochu přemýšlel, musí být jasné, že nám všem, kterým by se "podařilo" na některou tu nepohostinnou oblast dostat, dává Bear Grylis návod, jak se s místními podmínkami poprat, nesnaží se nám nakukat, že se právě i on dostal někam, kde se těžko žije, vzal s sebou kameru a teď nám ukáže, jak tam a tam přežil- je to prostě takový "extrémní cestovní guide". Jenom jedna rada Grylisi- "želva je kámoš, želva se nejí!" :-) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • V roku 2008 vydal Grylls v spolupráci Discovery knihu, ktorá obsahuje tipy ako prežiť. (Greenpeacak)
  • Keď sa Bear nachádza v divočine, v topánke má schovanú fotku svojej rodiny. (Philip_J_Fry)
  • Zoznam vecí, na ktorých si Bear Grylls v divočine "pochutnal": obrie červy, tarantula, chrobáci, solifugu, škorpión, veverička, jašterica, žaba, očná bulva byvola a ovce, mäso zo zdochliny zebry, tuk z ťavy, mravce, slimák, kobylka, korytnačka, piraňa, viacero druhov hadov, semenníky kozla, netopier, surové ryby, trus od medveďa, surové vajcia so zárodkom, krokodíl, obria stonožka, skunk a samozrejme viacero druhov semienok, rastlín a plodov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama