Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

LihO 

všechny recenze uživatele

Často je to len hrané, naschvál mu tam dajú nejaké zvieratá, živé alebo mŕtve, aby mohol ukázať čo všetko sa dá zjesť a čo všetko sa dá na niečo použiť. Niektoré diely sú brutálne nechutné a aj keby mi išlo o život, asi by som nedokázal zjesť to čo on, na to treba fakt silný žalúdok. Pred tým chlapom treba mať fakt rešpekt. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Hmm, na první pohled to vypadá jako velmi poučný dokument ve velmi zábavné podobě. Jenže je to hold nebezpečný materiál a proto to hodnocení. Když pominu, že má od začátku vybavení, které by člověk v takových situacích určitě neměl, a nachází věci, které by se na takových místech nemuseli nalézat, tak prostě dává takové rady, které by mohly znamenat vaši smrt. Tak například vaření masa v oblasti plné šelem, pití moči proti dehydrataci, utíkání před medvědem, skákání z výšky do řeky, kterou nezná, skákání na lávovou kru. Takovéhle činy nejsou nutné k přežití, ale nutné k umírání. Nejzábavnější mi přijde procházení rozborů toho, co říká. No ale formu to má dobrou... teda až na řeči na způsob: "Oheň je dobrý. Oheň potřebujete k přežití. Oheň je esence k lidskému životu, ale bacha, když do něj strčíte ruku, tak to pálí. A věděli jste, že oheň zabije ročně deset miliard lidí? ". ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Debaty o tom do jaké míry je tento pořad inscenovaný mi přijdou zcela malicherné. Co čekáte? Je to jen televize. Nehledě na to, že ve spustě záběrů Grylls regulérně riskuje život a je úplně jedno, jestli mu občas někdo pomůže postavit vor. Nejdůležitější vlastností tohoto pořadu by neměla být reflexe skutečnosti, ale zábava. A zábavný Ultimate Survival rozhodně je, protože jeho ústřední postava je sympatický a vtipný poloblázen. Také je to vydařený dobrodružný cestopis tak jak ho nikdo před tím nedělal. V každé dobré epizodě udělá Bear něco vtipného, něco nebezpečného a něco nechutného a to vše v krásné a téměř neposkrvněné krajině. Já nemám výhrad. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Rád pozerám programy na kanáloch Spektrum, Discovery a National Geographic. A k najobľúbenejším patrí seriál Ultimate Survival. Len som ho dlho nevedel nájsť v databáze ČSFD. Je šokujúce, čo všetko dokáže Bear Grylls podniknúť, aby prežil. Potvrdzuje to tézu, že prežitie v mimoriadnych situáciách si vyžaduje mimoriadne skutky. Jeho vynaliezavosť je neuveriteľná. A tým fajnovejším neostáva nič iné, iba sa nehostinným miestam zďaleka vyhýbať. I keď niečo z toho, čo vidíme v seriáli možno uplatníme aj v situáciách, ktoré na prvý pohľad vyzerali nevinne. Do pozornosti odporúčam aj knihu Ives: Strach v hrsti prachu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Poznáte lepší dokumentárny seriál než "dobrodružstvá Beara Gryllsa"? Dozvedeli sme sa, že ak ste na púšti, najlepšie je vymočiť sa na kus látky a obaliť si ňou celú hlavu. Ak vám ešte nejaká kvapka ostane, nezabudnite ju vypiť, nevadí, že vás ponadrapuje ako Bearsa, naučili sme sa že v Južnej Amerike nie je nič lepšie v prípade nedostatku jedla ako "vyprážaná" tarantula. Takých 5-10 minút z každej strany bude stačiť. Vieme že obrie larvy v uschnutom dreve chutia ako mazľavý studený sopeľ. Vieme, že uštipnutie včely vám môže spôsobiť opuch tváre, kedy sa vám hlava zväčší do dvojnásobnej veľkosti. A mnoho mnoho ďalšieho. Človeku je až škoda, že sa nikdy nestratí niekde v Indonézií. Toľko sme sa neučili a nikdy to nevyužijeme. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Bear Grylls v pořadu několikrát zmíňil, že kvalitní obuv je základem. V jeho pořadu je možné zahlédnout ho v botách značky Merrell, většinou v modelu Merrell Chameleon Hex nebo Merrell Chameleon Wrap Slam. (ČSFD)
  • Keď sa Bear nachádza v divočine, v topánke má schovanú fotku svojej rodiny. (Philip_J_Fry)
  • Pred každou epizódou sa v danej oblasti robí prieskum a následne Grylls dva dni vypracúva stratégiu ako prežiť. Grylls sám povedal, že pozná 80% toho, čo sa stane vopred. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama