Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Poznáte lepší dokumentárny seriál než "dobrodružstvá Beara Gryllsa"? Dozvedeli sme sa, že ak ste na púšti, najlepšie je vymočiť sa na kus látky a obaliť si ňou celú hlavu. Ak vám ešte nejaká kvapka ostane, nezabudnite ju vypiť, nevadí, že vás ponadrapuje ako Bearsa, naučili sme sa že v Južnej Amerike nie je nič lepšie v prípade nedostatku jedla ako "vyprážaná" tarantula. Takých 5-10 minút z každej strany bude stačiť. Vieme že obrie larvy v uschnutom dreve chutia ako mazľavý studený sopeľ. Vieme, že uštipnutie včely vám môže spôsobiť opuch tváre, kedy sa vám hlava zväčší do dvojnásobnej veľkosti. A mnoho mnoho ďalšieho. Človeku je až škoda, že sa nikdy nestratí niekde v Indonézií. Toľko sme sa neučili a nikdy to nevyužijeme. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zopakujme si Bearovy rady: 1. Zorientujte se, kdekoliv, kdykoliv, vždy si ujasněte kde jste a kam chcete jít. 2. Hýbejte se, pohybujte se. A to ihned po zorientování. 3. Dejte si pozor na svůj psychický stav. 4. Jídlo = energie. 5. Úkryt zvyšuje šance přežití při delších trasách. 6. Oheň, přítel při přežití. 7. Respektujte okolí a neriskujte. Takže pokud omylem vypadnete z letícího letadla do nehostinné pustiny a pád zázračně přežijete, tak se vám rady novodobého skautíka Beara Gryllse budou jistě hodit. Pokud však nehodláte nikdy opustit bezpečí betonové džungle, tak můžete s úžasem sledovat primitivní stavební postupy, nedobrovolnou přeměnu pobíhající fauny v potravu či smysluplné využití odpadků. Já tedy poslední dobou z letadla příliš často nepadám, hlubokým vodám, exotickým a zmrzlým místům se vyhýbám, takže jsem v tomto pořadu hledal spíš zábavu než poučení. A té zábavy moc nebylo, takže mě spíš baví to, jak Bear při natáčení trpí hlady - https://www.reddit.com/r/funny/comments/49xrvl/bear_grylls_on_a_lunch_break_from_filming_man_vs/. ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Ať si říká každý co chce, Bear Grylls je borec a můj vzor. Na povrch vypluly nějaké ty "skandály", které měli otřást popularitou fanoušků. U mě teda ani v nejmenším. To co předváděl před kamerami bylo neuvěřitelné, a to, že nějaké věci byly plánované a někdy trochu upravené, je naprosto jedno. Skvělý seriál na půdě Discovery Channel s úžasným hrdinou medvědem! ()

danco123 

všechny recenze uživatele

Tento "týpek" by snáď prežil aj koniec sveta. Táto "relácia" mi doslova chvíľkami berie dych. Niekedy by som povedal že to asi neprežije do čoho sa chystá, ale on je snáď nesmrteľný. Zakaždým sa vie vynájsť a prežiť tie strašné podmienky ,ktoré mu jeho okolie poskytuje. Má môj rešpekt a som rád že niečo takéto sa nakrúca pretože v súčastnosti bežia v televíziách relácie ,ktoré častokrát nemajú úroveň. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Na začátku je potřeba přijmout skutečnost, že většina situací, které se alespoň v prvních dílech seriálu tváří jako 100% reálné, jsou uměle vyvolané. Bear tedy běhá po horách/lese/džungli/poušti atd. pouze když jede kamera a po pozření několika syrových žížal, brouků, hadů a další havěti si skočí na pár hambáčů do nejbližšího Mekáče. Když tedy toto akceptujeme, odpadne nám reality-show prvek a zbyde pouze prvek naučný. Což není málo. Otázkou ovšem je, do jaké míry jsou všechny rady skutečně přínosem a kdy jsou zahrány pouze na efekt (problém zejména novějších dílů). Tak se můžete například v prvním díle dozvědět, že "i když je voda z potoka křišťálově čistá, je vhodné ji vždy převařit" a o pár dílů později vidíte, jak si Bear ždíme odpornou tekutinu ze sloního hovna přímo do pusy. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Keď sa Bear nachádza v divočine, v topánke má schovanú fotku svojej rodiny. (Philip_J_Fry)
  • Podobne ako s nožmi je to aj s hodinkami. Bear pravidelne strieda značky: Casio Dynamic Wave Ceptor, Bremont ALT1-P a Breiting Emergency diver pro black. (Greenpeacak)
  • Bear Grylls v pořadu několikrát zmíňil, že kvalitní obuv je základem. V jeho pořadu je možné zahlédnout ho v botách značky Merrell, většinou v modelu Merrell Chameleon Hex nebo Merrell Chameleon Wrap Slam. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno