Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

freddy 

všechny recenze uživatele

Devátou stovku mých komentářů začínám hodnocením komedie, která zajisté není špatná, naopak se jedná o docela zajímavou, originální a neotřelou studii člověka, kterému je všechno kromě své vlastní dcery ukradené. Vlastně ani nevím, co jsem od tohoto filmu čekal, možná něco nového, něco co mě zaujme a pobaví, něco nač budu dlouho vzpomínat. Výsledek zase rozhodně tak špatný není, Kevin Costner jako vesnický buran, v jehož rukou je osud Spojených států, má rozhodně něco do sebe a je svým způsobem okouzlující, možná bych ho trochu přirovnal k Homerovi Simpsonovi, protože v některých věcech si jsou ty dvě postavy dosti podobné. Ale tenhle film je zároveň také zajímavou kritikou politiky a politiků jako takových, kteří jsou ochotni slíbit komukoliv cokoliv, jen aby se dostali k moci, a jak správně jedna z postav v tomto filmu poznamenává, tak "jakmile bude odvoleno, tak si na naše město nikdo ani nevzpomene". Mimochodem mě potěšil v roli prezidenta USA Kelsey Grammer, kterého jsem zase velice rád viděl, ale ostatně všechny výkony byly v normě a po herecké stránce není co vytknout. Ale nemohu si odpustit pár slov k závěru filmu. Závěrečná debata je kouzelná a docela dojemná a v tu chvíli jsem byl ochotný dát filmu čtyři hvězdy, jenže konec filmu přišel dříve, než jsem čekal, a zanechal ve mně zklamání z velice otevřeného konce, skoro jako by si ze mne tvůrci dělali srandu. Celou dobu film balancoval z mého pohledu mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale za ten otevřený konec se nakonec přikláním ke třem hvězdám. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Agitačka na americký volby, který mě jsou teda docela úplně u záhnědu. Jo, našlo se pár vtipnejch situací, zejména ve spojení s alkoholem (u Costnera, ne u mě... i když u mě by to asi bylo lepší...), ale nadaci na památku tohohle filmu kvůli tomu zakládat nebudu. Spíš mu půjdu pěkně na pohřeb, hodím mu do hrobečku lopatu hlíny a věnec s nápisem "Asi zapomeneme" a nenápadně se ztratím v davu bláznů, co na to taky koukali... ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Buranskej, věčně zcamranej tatík (dobře hrající Kevin Costner), kterej bydlí v karavanu s přemoudřelou dcerou (kterou si usouložil s feťačkou) má rozhodnout, kdo bude dalším prezidentem USA. Námět fakt nemá chybu, kdo tohle vymyslel, měl asi hodně nahulíno. První půlka filmu je sračka, která se snaží asi o satiru či co, kdy ze sebe kandidáti na prezidenta dělaj debily, jen aby se zalíbili titulnímu debilovi a tak si od něj vyžebrali jeho přízeň. Lacině líbivá zábava, která má v divákovi vyvolávat pocity typu: to by byla paráda, kdyby se ze mě mohli všichni posrat a to téměř bezdůvodně - to si asi má divák říkat a na to zřejmě producenti sázeli, když tenhle ultradementní námět schvalovali. Druhá půlka filmu trochu zvážní, najednou si titulní debil uvědomí, že je debil (do tej doby si myslel jak je skvělej, když o něj maj všichni takovej zájem...) a kandidáti zas, že se jako debilové chovali. Závěr je velehollywoodskej, ale aspoň není tak jednoduše líbivej jako první polovina filmu a dojem z filmu trochu vylepšuje. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Originální námět, s velkým komediálním potenciálem - hlas jednoho člověka ovlivní prezidentské volby - mohl nakonec skončit několika různými finálními produkty. 1) Lars von Trier natočí superintelektuální satiru, která bude opravdu divná, ale zato alegorická a přínosná pro výzkum lidské rasy 21. století. 2) Seth Rogen nebo Sacha Baron Cohen budou řádit v přisprostlé teen řachandě, na kterou si nikdo za dva měsíce nevzpomene. 3) Kevin Costner (nebo třeba Adam Sandler... dosaďte libovolného tajtrdlíka) odhalí v kompromisní rodinné komedii životní hodnoty a tajemství na sblížení se svou odcizenou dcerou. Ano, uhádli jste správně - Touchstone Pictures se vydali cestou číslo tři. A má to přes dvě hodiny! 50 % ()

Mr.Nigga 

všechny recenze uživatele

Kdo od rodinné komedie na nudné večery čekal hloubku, ten ji od Swing Vote nedostane. Postava Buda Johnsona mi připomíná Earla z My name is Earl, s tím rozdílem, že se zde nedočkáte nuceného mravokárství, moralizování na každém kroku, filosofování o politice a podobné ptákoviny. Jedná se jednoduše o uvolněné téma o člověku, který během 10 dní vyzraje ze zkrachovalce na zkrachovalce-občana. Pokud postava dcerky neodlehčuje načaté téma dostatečně, určitě se o to postarají sami prezidenští kandidáti a jejich kroky k zajištění toho jediného a rozhodujícího hlasu. Který jej dostane? Snad se nedočkáme sequelu :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)
  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)

Reklama

Reklama