Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (878)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně šílené, pitomé, ale opravdu zábavné béčko. Už jenom ten námět o nacistické základně na odvrácené straně Měsíce je dost odvážný. Fantazii se meze nekladou, a tak je v mnoha případech doveden na samou hranici absurdna a ztřeštěnosti. A tak přetlaková komora svléká vnadné učitelky, černoch je předělán na blonďáka, I-phone na zastaralé německé základně platí za počítač budoucnosti, vesmírný koráb přistane v marihuanovém poli, nacističtí vojáci listují stránkami Playboye a komentují vyholené pipiny atd atd. Když si do toho připočtu kupu hlášek ("Ten musí mít nejmenšího ptáka ve vesmíru.") a povedené efekty (lodě dokonce super, s destrukcemi už je to horší), jsem rohodně spokojen. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já jsem vysoce spokojená. Dostala jsem, co jsem očekávala a především vizuálně jsem byla uspokojena:) Iron Sky je pro mě humornou parodií se slušným množstvím vtipných hlášek, postav i scén. Zvláště pasáž, odkazující na Pád Třetí říše mě dostala:) Jakoby už samo o sobě nebylo na Youtube dost vydařených, amatérských a v podstatě již kultovních českých parodií na tento film. Vypadá to, že Pád Třetí říše se již zřejmě stal "nejvtipnějším" válečným filmem:) Iron Sky má rovněž skvělé obsazení, zejména krásná Julia Dietze či Götz Otto, který mi zde velmi připomínal Kurta Russela. Řekla bych, že se zrodil kult. Ovšem, jak pro koho:) ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Originální, geniální, parádní parodie, ale postupně upadající. Ale 4* za nápad, těch se v dnešní době moc nevidí, za neznámé herce, kteří film dokázali utáhnout, a za vizuál, kterým by pokořil mnoho několikanásobně dražších projektů. # příběh 6 | hudba 7 | humor 4 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tie baby sú tam dole nejaké vyholené, vyzerajú ako malé dievčatká. Majú tam len taký malý knírek ako náš Fuhrer..." Táto sci-fi paródia má zaujímavý dej s žijúcimi nacistami na mesiaci. Aj keď je to trocha na hlavu (paródia, bratu...) celkom mato bavilo. Z témy sa určite dalo vyťažiť oveľa viac, ale i tak ma to potešilo. Ako píše Big Bear na svoje si prišli hlavne milovníci hry Wolfenstein a ja sa k nim radím. Humor tu je, ale chcelo by to ešte viac. Pobavila ma scéna návštevy kina na film Diktátor s Ch. Chaplinom kde nacistka výjde z kina zlomená po zistení, že film má viac ako 6 minút! Trochu nevyvážené, ale skvelý nápad mnohé zachraňuje. Režisér filmu sľuboval , že natočí film o cestovaní v čase a atentáte na Hitlera. Bože, zasyp toho fínskeho blázna peniazmi nech sa do toho pustí! 60%. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Rád by som Timov "Iron Sky" počastoval tými najprívetivejšími prívlastkami pretože sa jedná o síce prosté, ale za to úprimné remeslo, ktoré sa na nič nehrá a snaží sa rukami-nohami naplnovať to, čo si predsavzalo - byť fandovskou potechou, dôkazom geekovského espritu. V určitom kontexte sa mu to aj darí - nie že nie - máme tu brakový námet dotýkajúci sa obľúbených árijských končín (konečne vieme, kam zmizli nacisti po roku 1945), nazvymeto tendenciu campových výstupov (vedie fräulein Richter, sekunduje blonďák Washington, kruh uzatvára prkenný SSáček zdarma Otto), zámerne papundeklovú digitalizáciu (upomínajúcu na to najlepšie od ranného Intelu) a podceňovaného šviháka Udo Kiera, ktorý je pri takýchto video projektoch takmer vždy po ruke. Problém tkvie v tom, že nedočkavé obecenstvo namlsané bloggerskými šepkandami (priznám sa, že trochu aj spolu so mnou) čakalo čosi štylizáciou temnisté/satiricky prešpekulované a teda z prívalu kondenzovaného debilizmu ostalo primerane ovalené. Nedomyslená montáž záberov, diletantské pokusy o uťahovanie si z U.S.A. a občasná dialógová vata len podtrhujú, že ani tak zďaleka nejde o Bčko ambiciózne - s prípadnými nábehmi na kultovosť, citovanie či hĺbkové rozoberanie, ako skôr o Bčko elementárne, tzv. viralové - spĺňajúce funkciu dočasného, no pekne vyhaluzeného úletu. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Režisér založil vlastné štúdio na filmové efekty a tak dosiahli skvelú úroveň trikov za rozumnú cenu. (gogo76)
  • Scéna, ve které Vivian Wagner (Peta Sergeant) nadává na reklamní kampaň pro prezidentské volby, je totožná se známou scénou z filmu Pád Třetí Říše (2004). (BabetakCZE)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama