Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (593)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné sci-fi, které zobrazuje tak trochu jiný svět s tak trochu jinačími lidmi spojené v dost dobře divném grafickém hávu, kombinující černobílý objektiv ze třicátých let, postmoderní modré plátno a komiks, ano komiks. Autoři se pokoušejí o něco jiného a sází do svého projektu všechno. Je totiž těžké se postavit něčemu, co se jen tak nevidí, nebo o co víc, nikdy se nevidí. Takhle můžu s čistým svědomým říci, že se jim to povedlo na výbornou. Točili to proto, aby diváky zabavili a překvapili něčím jedinečným, což se skutečně stalo, jenže je to to jediné, co si ti diváci zapamatují a to je možná chyba. Řekl bych, že Svět zítřka je takový Metropolis současnosti. Jeden z mála ve své kategorii a proto dosud tak jedinečný. --- Mohli bychom, aspoň jedinkrát, umírat bez toho všeho hádání kolem? ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Toť vpravdě F A N T A S T I C K Ý film. Všetečka Polly a statečný kapitán Sky Captain se všemi soudruhy v lepém boji s zlodušným Dr. Totenkopfem. Krásné jako Jude Law, půvabné jako Gwyneth Paltrow, akční jako Angelina Jolie... Staromilé. Milské... :-) Jářku! To musíte viděti - nehledejte hnídy, uvařte si šálek britského tea, otevřte oči zeširoka dokořán - a sundejte si krytku! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vizuálne spracovanie je proste úžasné, vďaka nemu (a hlavne vďaka nemu) sa na tento film tak rýchlo nezabudne. Všetko čo uvidíte okrem hercov bolo vytvorené na počítači. Nebolo to nič nové, CGI technológia sa používala už roky, ale nikto dovtedy takto nevytvoril celý celovečerný hraný film. Napriek všetkým nedostatkom sa na tento film dá pozerať. A čo viac, je to príjemné sledovanie. Nie je to film pre každého, ale ak máte takéto žánre radi, treba si to pozrieť. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Záhadně zmizelo šest vědců. S tím nejsou žádné žerty…. Král oblaků a jeho elitní žoldáci ale vše zvládnou. To, že pro hrdinu nemožné neexistuje, předvede třeba v úchvatné letadlové honičce ve vzduchu i pod vodou. Skvělé dokonalé stroje, podivná monstra, šílený vědec. Každý ví, jaká je jeho role. Počínaje režií, konče herci. Dýchnul na mne svět starých rodokapsů a atmosféra 30. let. Jestli se chcete odreagovat a zároveň pobavit – vřele DOPORUČUJI!! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nachystejte Jude Lawovi uzenáče, na snídani je zpátky! Retro dobrodružství, vzdávající hold pulp magazínům, komiksům i německému expresionismu, které bych si neodvážil srovnávat s díly Karla Zemana ani v té největší troufalosti, protože se jedná o absolutně sterilní, umělohmotnou hovadinu s mizivým potenciálem bavit a neuvěřitelně otravnou monumentální hudbou navrch. Alespoň, že režisér Conran nenosil při natáčení angorský svetr, i když…, člověk nikdy neví. K dokonalé katarzi mi jen chyběl závěrečný sky boarding na krokodýlovi a zcela nahý Totenkopf, čekající pomazán javorovým sirupem ve své kajutě na chrabrého Sky Captaina. To by bylo mravenců.. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Dej filmu sa odohráva v 30. rokoch 20. storočia. (Greenpeacak)
  • Retro sci-fi se podařilo debutantovi Kerrymu Conranovi natočit za 40 mil. dolarů (některé zdroje uvádějí sumu 70 mil.) a za první víkend (17. - 19. 9. 2004) v amerických kinech si Sky Captain vylétal 15,5 milionů. Do konce roku stihl vydělat necelých 38 mil. dolarů. (imro)
  • Zobrazenie Laurenca Oliviera ako Totenkopfa bolo vytvorené na základe archívnych záberoch z BBC a následne digitálne upravené. Táto istá metóda sa použila o dva roky neskôr vo filme Superman sa vracia (2006), kde podobne zobrazili Marlona Branda. (Greenpeacak)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama