Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický snímek, jehož námětem je chlapecká prostituce. Patnáctiletý Marek opouští svého autoritativního otce a vlakem se vydává do Prahy. Krátce po příjezdu se ho ujímá zkušený pasák, díky němuž naivní mladík proniká do nového prostředí a záhy se stává prostitutem. I když prožívá chvilkové opojení z peněz a blahobytu, nakonec se ponížený a zoufalý uchyluje k drogám. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (254)

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutocna planoba, toto dielo. Dej to nemalo, reziu asi tiez nie, po hereckych vykonoch niet ani chyru..... a herci hrali hovno. Plus uchylarny, kopa uchylarien. Uchylarny ja osobne nenavidim! A to hlasam v zivote Peace, Tolerance, Love, Empathy - ale sex len hetero! Takze zas a strucne : Ak nahodou na toto narazite, najdite si radsej bod na stene /nejaku vadu omietky, spatne omalovane miesto/, natiahnite budik na 130 minut, zafixujte svoj zrak na to miesto a cumte nan az do zazvonenia budika. Jo, jo -prave ste uzitocnejsie stravili cas nez pozeranim tejto koniny. Jo, a ak by ste sa zacali nudit, mozete si najst na stene body dva a obcas prebehnut zrakom medzi nimi. 0 % ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Provokativně „poučný“ film nebo nechutná záležitost, která chce být úspěšná díku tomu, jak moc šokuje? Vyberte si sami optiku pohledu na tento film. V českém prostředí jde bezesporu o snímek, jež vybočuj z řady zažitých námětu a snaží se být velmi „naturalistický“. Osobně jsem v něm nehledal žádné poučení, působil na mě spíše jako „studená sprcha“, která vás vytrhne ze snu a vrhne do světa kolem vás, kde s ideály a rozmary daleko nedojdete. Bohužel mi připadá v mnoha věcech také nedotažený a naivní a proto nemůžu dát vyšší hodnocení. ()

Reklama

Compadre 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem celý film zkouknul na youtube. Nejdřív jsem si myslel, že to bude nepovedená prasárna s mladýma prostitutama a v rychlosti to proklikam, ale nakonec jsem tu zrůdnost zkouknul celou...přimraženej, zhnusenej..Mandragora je film, který vás svou nechutnou atmosférou ztrhne a nepustí. Drsný, velmi realistický pohled do beznadějného světa prostitutů, ve kterém se to hemží drogama, podvody, špínou a úchylákama. Děs. PS: některé scény když se vytrhnou z kontextu vypadají docela vtipně a hláškovsky, hlavně scéna s pasákem Krysou, který ke konci filmu točí porno, to je pecka :) "Doufam, že nemáte vyrážku na těch svých kokotech. Vypadáte, jak kdybyste přišli z pohlavního nádraží." " ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Polský líc Magnuska, Grodecki, svůj film myslel také nepochybně dobře a pokusil se poukázat na téma, kterému se ostatní vyhýbají. Oba spojuje touha natočit burcující film a neschopnost faktické realizace něčeho takového umocněná amatérismem olbřímých rozměrů. Oba se pokouší o devatero filmových řemesel a oba nejméně kazí scenáristiku. Grodecki se nesnažil ve svém filmu hrát, což bych mu přičetla ke cti. Na druhou stranu však dlužno dodat, že ani v běžně rozlehlém lese není tolik dřeva, jako se vyskytlo v Mandragoře. Takže o jednoho toporně deklamujícího maníka víc, nebo míň, to už výsledný dojem neovlivní. Musím tedy uznat, že ty prostoduché dialogy by zřejmě procítěně neodříkal ani špičkový herec, ten by ale určitě stejně nejpozději po prvním natáčecím dni s hrůzou utekl. Od sledování tohoto veledíla jsem měla chuť utéci i já. Moje vytrvalost byla odměněna hnedle dvakrát. Vynikající komickou sekvencí, která začíná komíháním kamery, protože i Grodeckimu bylo jasné, že Čáslavka omámenost prostě nezahraje, pokračuje plačtivým vzýváním Davida a končí veselou taškařicí ve sprše. Odměnou největší pro mne ovšem byly závěrečné titulky. Dokoukala jsem tento ryze amatérský snímek a teď budu žasnout nad tím, že do něj někdo dal peníze a nepožadoval je okamžitě zpět poté, co zhlédl finální sestřih. Grodecki má docela štěstí, že ani jeden z producentů není prudší letory, protože mu taky mohli rozbít hubu. ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Kolik je ti? - Patnáct. - A co děláš? - Co si zaplatíš... Brutální výlet do devadesátek za pány ze dna jezera, k trochu jinému hotelu, než před kterým tenkrát šlapali Keanu s Riverem v Mém soukromém Idahu. Tenhle krutý film mě kdysi dost vyděsil - a to i přes řadu temně komických momentů, třeba kolem toho, jak se v Krysím doupěti mezi gulášovkou a bičíky točí kovbojky... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu přijíždí Miroslav Čáslavka do Prahy vlakem od Plzně - jede přes Vyšehradský železniční most směrem ze Smíchova k Vyšehradu. Zhruba po půl hodině však odpovídá Davidu Švecovi, že je z Přerova. (ČSFD)
  • David Švec byl do filmu vybrán z důvodu jeho zkušeností s drogami. (prometheusll)

Související novinky

Reklama

Reklama