Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub, jehož celoživotní láska Věra zemřela za záhadných okolností, je přesvědčen, že za její smrt je zodpovědný boss regionálního podsvětí. Jakub je feťák a občasný dealer, který bojuje s drogovou závislostí, přesto se rozhodne smrt své dívky pomstít. Čas pro pomstu by měl nastat na večírku s maskami v nočním klubu, ale Jakub v klíčový moment nedokáže vystřelit na toho, kdo je podle jeho přesvědčení vrahem. Nalézá ovšem svědka, který může objasnit, jak došlo k Věřině smrti, a děj dospívá k osudovému rozuzlení... Třetí celovečerní film režiséra Milana Šteindlera je příběhem o mladých lidech tápajících v životě blízko propasti v podobě drog. Ve filmu, který osciluje mezi černou komedií a psychologickou detektivkou, vytvořili hlavní role Jan Dolanský a Radek Kuchař. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (274)

cross 

všechny recenze uživatele

Není nic trapnějšího, než se svézt na úspěchu jiných. Šteindler tohle evidentně zamýšlel, ale udělat druhé české Samotáře, příp. přidat další film k podobně laděným feťáckým komediím z Anglie se mu nepovedlo. Herci jsou mnohdy až neuvěřitelně špatní a toporní, prakticky stejně jako scénář, který sice obsahuje několik slušně zdařilých vtípků, ale i ty jsou podávány jen tak jakoby na okraj. Krom toho vlastně není úplně jasné, o jaký žánr autorům vlastně šlo. Celkově je to slabota a zhruba od poloviny jsem začínal tušit rozuzlení. Šteindler tomu režií taky nepřidal (spíš naopak) a tak je tenhle film hodně vyhuleným fiaskem v nebi rádoby vtipných feťáckých filmů... Možná by mi bylo líp, kdybych se před sledováním pořádně sjel... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Svého času se na tenhle film chodilo jako na nové Samotáře, jenže on je spíš nový Requiem For A Dream. Pochopitelně bez všech jeho kvalit. Příběh je stejně banální jako předvídatelný, což u Aronofského drogového thrilleru nevadilo, ale Perníkové věži to podráží nohy, protože jinak není kde brát. Herci jsou - mimo sympatického Jana Dolanského a Vladimíra Marka úplně tuctoví, a navíc příšerně dabovaní. Mix zvuku je celý ohavný, což atmosféře rozhodně nepřidává. Scénář se ji navíc ředil neustálými vtípky, z nichž většina jen prošuměla. Šteindler zkoušel co se dalo, takže jsem měl občas pocit, že točí absurdní drama. Krásným příkladem je zpívací scéna, která nemá vůbec žádný důvod, pointu, ani význam. Zaujal mě alespoň depresivní závěr. Před dvaceti lety mně z něj trochu mrazilo. Dnes už ani to ne. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Tohle bizarní dílko, ať už jako drama či sonda do životního stylu dnešní mládeže jen těžko obstojí, ovšem jako zábavná černá komedie na mě působí báječně. Pohodový relax, u kterého, když nic, tak spolehlivě pobaví "houmlesák" Pepa Nos, Pexesovi "gorilky" a hlavně věčně nastřelený, smrtící hlášky vypouštějící Radek (Kuchař) a nečekaně mě pobavil i jindy nesnesitelný Víťa Jandáků. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Sama nevím proč, ale než jsem film viděla, měla jsem hodně dlouho dojem, že bude patřit k těm kvalitnějších kouskům české kinematografie. Po shlédnutí jsem názor poměrně rychle změnila. Příběhově je to poněkud chatrné, skoro až nablblé, scénář taky nic moc a pointa nemá ten efekt, který tak křečovitě chtěla vyvolat. Jediné co vidím jako plus je pár vtipných scének jako je například ta s drakundou:), ale celkově film nenabízí kdovíjak kvalitní zábavu. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl tento film poprvé tak jsem po jeho zkončení jen zůstal sedět a zíral jsem. Je to o tom co všechno můžou zavinit drogy, a že je to velice kruté. Uznávám, že na podruhé či napotřetí není film tak zajímavý, protože příjdete o ten zdrcující konec, ale během filmu je mnoho zajmavého, takže se určitě nebudete nudit. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu trpí Jakub (Dolanský) psychickou i fyzickou závislostí na drogách resp.na pervitinu.Faktem je,že lidé závislí na pervitinu ovšem žádné příznaky fyzické potřeby nemají, jelikož fyzická závislost na pervitinu neexistuje.Jedná se pouze o psychickou závislost. (bohhous22)
  • Na pozvánce se píše, že maska na mejdanu v klubu Zoo je podmínkou. To znamená, že by všichni účastníci měli mít masku. Na mejdanu je ale vidět hned několik lidí bez masek. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama