Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zhruba půlhodinový film vychází ze série počítačovejch her ZNK. Hlavním hrdinou je Jarda Malík (v podání Jana Sembdnera), který je nucen během jednoho dne sehnat 150.000 korun, jinak bude nemilosrdně podřezán. S navrácením mu pomůže jeho nejlepší kámoš Tony (Jiří Hruška). Ve filmu se dále objeví např. Aleš Klika, Roman Forejt, nebo Václav Upír Krejčí jako vypravěč. Ve snímku není nouze o vulgární mluvu, černočerný humor, násilí a drogy - přesně tak, jak to znají hráči herní předlohy. (MoRTy)

(více)

Recenze (200)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo dlužit někomu prachy – hodně peněz, to je pěkně na hovno. ZNK znám jen okrajově, ale tenhle snímek se docela povedl. Řezník se s tím nesral a naservíroval nám několik vtipných situací, trefných hlášek i ochotnické herecké výkony. Občas to zavánělo trapností, jindy jsem se docela zasmál (Jehovisti, pěna do piva, těhotná), cigoši dostali přes hubu, kozí chlup taky zaúřadoval a objevil se tu i DeSade, takže já odcházím docela spokojený. ()

Specs 

všechny recenze uživatele

Hláška: vymahač č. 1: - "Do večera budeš mít ty prachy. Je ti to jasný ty píčo?" vymahač č. 2: - "Tohle je poslední varování." vymahač č. 1: - "V 10 večer si tě najdem. A jestli nebudeš mít těch 150 litrů, tak tě podříznu jako svini." Jarda Malík: - "A jak to mám kurva stihnout do prdele?" vymahač č. 2: - "To je tvůj problém ty zmrde. To sis měl rozmyslet, než sis ty prachy půjčil." vymahač č. 1: - "Dneska večer." vymahač č. 2: - "A abys věděl, že to myslím vážně, tak ti teď pobodám fotra." (Vymahač č. 2 pobodá fotra.) Jarda Malík: - "Kurva, ty vole!" vymahač č. 1: - "Tak večer ty čůráku." ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad s kostrou příběhu, odvaha k drsnému a nekorektnímu humoru (těhulka vede), ale málo povedený scénář (z námětu by se dal vytřískat bezpočet lepších scén), ubohé zpracování a hlavně příšerné "herecké" výkony. Než mě někdo začne kamenovat - chápu že je to amatérský kraťas, ale copak byl opravdu problém sehnat mezi kámoši, známými a známými známých několik talentovanějších (ne)herců? Na české poměry odvážné, originální, radikální, ale poněkud odfláknuté. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Náhodou, já jsem se u tohoto skvostu náramně bavil. Tento krátký film zachycuje běžný příběh ze života, který se může stát každému. Prostě se dostanete k ukradenému kamionu plnému extáze a máte skvělý byznys plán, jak na tom zbohatnout, jen potřebujete základní kapitál 150 000 Kč. Podnik ovšem občas nevyjde, často kvůli zasraným policistům, a tak skončíte bez peněz a bez extáze. A banka, nebo spíše soukromá banka, chce svých investovaných 150 000 Kč zpátky a pošle za Vámi své slušné a spolehlivé vyjednavače. Nedá se nic dělat, musíte se poradit s nejlepším přítelem, a díky jeho radám a půjčkám postupně schraňujete tisícovku po tisícovce. A když to nestačí, tak prostě uděláte něco hodně hnusného. A to se Vám nakonec vyplatí, protože si věřitel všimne, že jste šikovný a pracovitý člověk, a tak Vám nabídne skvělé zaměstnání. Velice motivující film o tom, že když si jdete za svým, tak dosáhnete všeho, co chcete, a že tvrdá dřina přináší ovoce. Jenom si musíte dávat pozor na čerstvé kozí mlíko... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Že jsem dal třetímu počinu "Máma má raka" čtyři hvězdičky, protože tam všechno to diletantství, amatérismus a absence snahy aspoň o snahu sedlo. Ale to neznamená, že to projde vždycky. Tato blbůstka je insiprována počítačovými hrami. Takovými, kde nějaký panďulák chodí, likviduje, co mu přijde do cesty a sbírá body. Neotesané herecké výkony, které jiní považují za slabinu, jsou pro mě paradoxně nejúčinnější zbraní filmu. Ovšem absolutní rezignace na dějový syžet, ze kterého se toho dalo vytáhnout nesrovnatelně více, je při takovém námětu neodpustitelná, stejně jako absolutní nevytěženost scének, které nabízely i největšímu filmařskému diletantovi mnohem více příležitosti se pobavit. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první český film, který byl natočen podle počítačové hry. (skinny9)
  • Film byl natočen v Rumburku v létě roku 2008. (skinny9)
  • Ve scéně, kdy Radek podává Jardovi pytlík s marihuanou, můžeme vidět, že když jej nese, pytlík je plný pouze z poloviny, avšak hned v dalším střihu, kdy jej Jardovi podává přes plot, je pytlík úplně plný. (ČSFD)

Reklama

Reklama