Reklama

Reklama

Screamers: Hon na člověka

  • USA Screamers: The Hunting (více)
Trailer

VOD (1)

Trinásť rokov po tom, čo Screamers – nevyspytateľné vraždiace roboty – doslova vyhladili všetku ľudskú populáciu na planéte Sirius 6B. O to prekvapivejšie je, keď z tohto Bohom zabudnutého miesta, ktoré odvtedy všetci považujú za opustené, ktosi vyšle núdzový signál! Povinnosť káže pomôcť tým, čo sa ocitli v núdzi, a tak netrvá dlho a k Siriu 6B sa vydá záchranný tím, ktorého úlohou je preveriť, či na ňom skutočne existuje kolónia ľudských preživších. Krátko po pristátí skutočne natrafia na zúboženú skupinku, ktorá v otrasných podmienkach živorí v troskách starej vojenskej základne – no oveľa desivejšie a podstatnejšie je, že zistia, že Screamers medzičasom predstavujú ešte šialenejšiu a vražednejšiu hrozbu, pretože sú dnes schopní oveľa výraznejšie meniť svoju podobu, čo v preklade znamená, že... Vyzerajú ako ľudia! O to ťažšie je odhaliť ich a zabrániť im v opustení Siria 6B, aby nemohli splniť svoj plán, ktorým je... Kompletné vyhubenie ľudskej rasy! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Arkos 

všechny recenze uživatele

Nejrve jsem viděl tenhle film a až potom jedničku a musím říct, že starší jednička mě vzala víc. Dvojka se snaží volně navazovat na předchozí film, ale až tak se jí to nepodařilo. A co pro mě bylo největší zklamání, bylo herecké obsazení, které, dle mého názoru, nesahá jedničce ani po paty. Ale přes to všechno dám 3 hvězdy. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

3.4.2010 ~ Na béčkových filmech snad může být nejhorší snad už jen to, když jeden trapně vykrádá druhého. Další sci-fi, kdy se letí na jinou planetu zachraňovat a skoro všichni pochcípají. ~ Jo, přesně tak to je. Variace na Misi na Mars a dalších několik podobných filmů. On vlastně ani ten příběh nijak důležitý není. Někde na planetě, kde se cosi těžilo, se začali mlátit těžaři a vědci a vědci vynalezli mechanickou mršku, co zabíjela všechno živé. Mělo se za to, že na planetě nic nepřežilo. Až do chvíle, kdy přišlo SOS. A tak je vyslán tým, co má případné přeživší najít a vrátit se s nimi na Zemi. A protože jde o sci-fi béčkový horor, tak každému dojde, že tenhle film asi nevznikl ve spolupráci National Geographic a Discovery Channel. Bude stříkat malinovka. ~ Co mě překvapilo, že tohle je kanadsko-americká tvorba. Jména postav, kvalita vizuálu i výprava mi spíše přepadala jak nějaká povedená evropská televizní filmařina. Takže nejen, že jde o béčko, ale na to, kde vznikalo, asi i dost nízkorozpočtové. Ale co, fandům žánru by se to líbit mohlo, já bych bez toho zase mohl klidně žít. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka má svižnejšie tempo a to je tak asi jediný jej klad. No a ešte sa dozvieme jak dopadol Peter Weller z jednotky. Film bol evidentne lacnejší, takže namiesto v opustených tovární sa väčšinu času odohráva v jaskyniach. Nabúchaní elitný tím mariňákov prišiel na planétu Sýrius zachrániť posledných ľudí, ale vďaka ich totálnej blbosti o chvíľu začnú bojovať o svoj život. Akčné scény sú tuctové. Zaujmú jedine šťavnatými gore efektami. Postavy mi boli ukradnuté. Užíval som si jedine pohľad na krásnu Ginu Holdenovú. Henriksen sa zbytočne mihne len na chvíľu. Koniec je rovnako béčkový ako v jednotke. Prvý diel za jedno pozretie stál, ale dvojka je zbytočnosť. Nie je to bohužiaľ ani tak mizerné, aby to bola zábava na účet tvorcov. Len je to slabé televízne sci-fi. 4/10. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Phillip K. Dick je taky docela bezednou studnicí filmové inspirace. To bych si od něj možná měl už konečně něco přečíst. Nezačne to zrovna špatně, byť to není zápletkou nic světoborného a zdá se mi, že se možná zbytečně moc čerpá z Vetřelce. Je to takové nepřekvapivé, nešokující, předvídatelné (jakmile zmerčíte v titulcích jméno Lance Henriksena, během prvních pěti, šesti minut filmu se ihned zorientujete a zcela odhadnete postavu, kterou tam bude hrát – a než se skutečně objeví, uběhne ještě několik desítek minut) přesto koukatelné a obstojné, neurážlivé sci-fi, s kapkou horroru. Postupem času je to nudnější, všednější, tuctovější a čím dál méně záživné. Ale ten konec se povedl, byť není žádným extra překvapením. Prostě jednoduché, levné tuctové sci-fi, které se snaží tvářit trošku lepší a zajímavější, než nakonec je. Ale pokud máte sci-fi rádi, dá se to přežít bez úhony. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se shodou okolností díval na původní Screamers, který se mi líbil a tak jsem si říkal, že by nebylo od věci, se podívat i na toto pokračování. Režisér Wilson už má na svém kontě několik filmů, ale většina z nich se může pyšnit nepříliš lichotivým hodnocením. Já jsem od něj zatím viděl jen Krvavé stopy a Kaw, takže jsem byl zvědavý, jak si poradil s pokračováním docela dobrého scifi hororu. Bohužel to dopadlo přesně jak jsem očekával – jde jen o další podprůměrné béčko, které se mi velice rychle vykouří z hlavy. Zatímco v prvním díle se mi líbilo zpustošené prostředí planety, stupňující se atmosféra i výkon hlavního hrdiny, tak tady se téměř ničeho z tohoto seznamu nedočkáme. Nesympatický záchranný tým a bídné herecké výkony jsou jen špičkou tajícího ledovce zmaru, který tu na nás čeká. První kontakt s podzemními zabijáky ještě ušel, ale jakmile se Screamers objevili v celé své kráse, bylo po náladě. Kde se poděli ti pěkně vypadající roboti – zabijáci, kteří nás okouzlili v jedničce? Jejich následovníci vypadali jen jako přerostlé kovové hračky bez špetky tvůrčí kreativity. Když k tomu připočítám ještě klasicky nelogické chování většiny postav, bylo vymalováno. Naštěstí v druhé polovině došlo k mírnému zlepšení, které mi alespoň trochu zvedlo náladu. Postupné vyvražďování jednotlivých členů záchranného týmu i hrstky přeživších, přineslo alespoň o něco lepší atmosféru a dokonce na nás tvůrci vybalí i několik béčkových gore scén.30% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film je volně natočen podle povídky "Varianta dvě" Philipa K. Dicka. (Terva)
  • Německý filmový kritik Peter Osteried, řekl o filmu: "Děj je lehce předvídatelný. Dialogy jsou směšné, ale velmi korelují z iracionálním chováním postav". (Terva)

Reklama

Reklama