Reklama

Reklama

Komisař Clouseau na stopě

  • Česko Komisař Clouseau na stopě aneb Výstřel v temnotě (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na zámku milionáře Ballona je čtyřmi výstřely zastřelen řidič Migel. Maurice, který našel u zastřeleného řidiče služebnou Marii Gambrelliovou, zavolal policii a zůstal v místnosti, aby Maria nemohla utéct. K případu je přivolán komisař Clouseau, který začne s vyšetřováním svým osobitým způsobem, ale záhy je z případu odvolán, neboť se komisař Dreyfus obával, že Clouseau na zámku zesměšní policii. Ráno je však případ vrácen Clouseauovi, neboť pan Ballon si Clouseaua osobně vyžádal. Maria Gambrelliová byla ještě večer uvězněna, neboť je hlavní podezřelou, ale inspektor Clouseau, který se do Marie zakoukal, je přesvědčen, že Marie jen někoho kryje. Clouseau se rozhodne Marii z vězení propustit, jelikož předpokládá, že sledováním Marie odhalí pravého vraha. Clouseau začne se sledováním Marie hned od věznice v převlečení za prodavače balónků. Clouseau je místním strážníkem zatčen, neboť nemá povolení k prodeji. Clouseau najde Marii v zámeckém skleníku – ta má v ruce zkrvavené zahradnické nůžky a na zemi leží probodnutý zahradník Georges. Maria je opět uvězněná, ale Clouseau ji propustí, aby ji mohl sledovat a odhalit skutečného vraha. Komisař Dreyfus už je na pokraji nervového zhroucení, protože kamkoliv Clouseau vkročí, způsobí chaos. Už jsou čtyři mrtvoly a Clouseau stále trvá na své verzi, že Maria Gambrelliová není vrahem. Clouseau jde večer s Marií do několika klubů, což má za následek další čtyři mrtvé lidi, ale tentokrát je jasné, že chce někdo odstranit Clouseaua. Inspektor Clouseau svolá všechny obyvatele zámku do jedné místnosti, aby jim údajně odhalil vraha. Přitom očekává, že vrah se dá na útěk, jakmile Clouseauův pomocník Hercule zhasne. Když nastane tma, dají se na útěk všichni a k odjezdu ze zámku použijí auto inspektora Clouseua. Nikdo netušil, že komisař Dreyfus zešílel a umístil do Clouseauova auta bombu, která po pár metrech vybouchne… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Za prvé jsou tu titulky, dnes již povinná součást učebnic výtvarných oborů. Za druhé je tu geniální hudba Henry Manciniho. A za třetí, je tu on: Clouseau. Jacques Clouseau. Geniální mozek ukrytý za maskou mentálně poněkud utlumeného policisty, který si s hlavou hrdě zdviženou a plavným krokem šelmy razí cestu detektivní zápletkou, vstříc neomylnému rozuzlení a čím dál absurdnějším zítřkům. V rámci své mission: impossible pro spravedlnost a právo neochvějně čelí vrahům, nudistům, sluhům všech barev, mulám i šíleným nadřízeným. Plane jen pro svou práci, pro krásu žen a pro aktivovaný zapalovač ve svém kabátě… ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film série, i když nejméně známý. Jako jediný u nás neběžel v kině a televize ho uvedla až dlouho po revoluci. Teprve tady dostal Clouseau (INSPEKTOR, milý distributore, ne KOMISAŘ) své tři sparingpartnery - Herberta Loma, Burta Kwouka a Grahama Starka, ale změnil se i on sám. Je to vzásadě nešťastník, který má na první pohled ego jako záhon Narcisů,ale uvnitř je osamělý, nejistý a prací u Surreté si naplňuje klukovské sny. Peter Sellers ho tentokrát vybavil "profesionálními rekvizitami, zálibou v převlecích a úžasným přízvukem ("Cože dělal? Chytal muly?" "Ne, moly." "Ahá, vy myslíte MULY, ten létavý hmyz!"). Tak rád by byl všemi vážený a obdivovaný, jenže se zas a znovu dostává do situací, které mu srážejí hřebínek. Každý všední předmět denní potřeby se pod jeho rukama mění v nevyzpytatelnou zbraň hromadného ničení, jeho šéf ho chce zabít a zdá se, že jeho milovaná má na rukou krev... Je to možná nadutý žabožrout, ale řekněte: můžeme mu nefandit? 100% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak konečně začíná být Clouseau roztržitý a troubovitý přesně, jak ho máme rádi. Nějak si nevybavuji, že bych tenhle film někdy viděl, pravděpodobně mi dosud unikal, i když u některých scén jako bych měl deja vu. Scéna s kulečníkem je naprosto výborná. Trošku mi občas vadil takový jednoduchý a hodně tlačený humor, hlavně v první půlce filmu, která mi přijde slabší, takové ty očividné a šestákové vtípky, kdy si jacques něco postaví do cesty, mrkne na nás a pak o to jakoby náhodou zakopne. Ale globus nikdy nezklame. Ve druhé půli se to už rozjede a člověk si rochní. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Ano, jednoznačně vyzrálejší a schopnější než první díl. Prostor pro Sellerse je v podstatě bezbřehý a záleží jedině na originalitě scénáristů, jak s jeho úžasným talentem naloží. V takovém případě je režisér statista a jediná jeho práce je nekazit rutinu. To sebedůvěrou hrdého Edwardse pořádně zamávalo, a když k tomu připočteme aroganci a manýry zlaté hvězdy.... Divíte se ještě systému pokračování téhle proslulé série připomínající spíš bitevní pole? Nad tím však ať nikdo nezoufá, zákulisní tahanice Vás při sledování ani nenapadnou. Budete se totiž skvěle bavit. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom humoru, ktorý predvádza Peter Sellers napriek tomu, že vo Večierku stvárnil svoju postavu podľa mojich predstáv. Pritom Večierok nie je na rozdiel od krimikomédií s inšpektorom Clouseauom príliš obľúbený. Uvedené krimikomédie sa mi nepozdávali už v dobe, keď som ich videl po prvý krát. Dnešná repríza dopadla ešte horšie, pretože som film, v ktorom je humor nahradený trápnosťami, nedokázal ani dopozerať. Hviezdička preč je to minimum, ktoré mu môžem poskytnúť. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Elke Sommer měla podepsanou smlouvu na účinkování ve dvou německých filmech, když se dozvěděla, že získala roli Marie. Nakonec se rozhodla použít 100 000 amerických dolarů ze svého honoráře, aby se vykoupila ze svých závazků, a podepsala tříletou smlouvu se studiem MGM. (HellFire)
  • Jediný oficiální film s inspektorem Clouseauem (Peter Sellers), který nemá v názvu Růžového pantera. (Kulmon)

Reklama

Reklama