Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (224)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato řada mě bavila stejně jako všechny předchozí. Její problém vidím ne v nelogičnosti a konci, ale v uspěchanosti, kdy proběhne vše hrozně rychle. Série skáče rychle z nedné události k druhé a snaží se vše rychle vyřešit a to dává jednotlivým pasážím neucelenost. Co mě mrzí je nelogické bránění hradu a rychlá smrt Nočního krále a nevyužití jeho armády (kam se poděly nemrtví obři, kteří putovali s jeho armádou na konci 7. řady?). Taková hrozba provázející celý seriál a tak zbytečně rychlý konec této linky. Efektově úchvatné a lepší draky jsem snad neviděl ani ve filmu. Finální díl se mi líbil a to jak to dopadlo také. Nechápu takový pokles hodnocení, ale každému se ne zrovna šťastný konec nezavděčí. Za mě opět 100%. :) ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já nevím, asi jsem tím pádem nenáročný divák, protože já v tom nevidím nic tak strašného co se tady píše. A ještě dělat petici na znovu natočení 8.řady? co je tohle za pí*ovinu...jasně, točilo se to 2 roky, očekávání byla obrovská, ale já si každý dialog užíval i když uznám, že něco bylo opravdu zbytečné a natahovali tak čas. 3.díl pro mě absolutní pecka z které mrazilo v zádech. A konečné rozuzlení se mi náhodou docela líbilo. Nejde se zavděčit všem, ale že z toho bude až takový humbuk to teda nechápu. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako osem rokov intrigovať a vyvraždiť pritom polku stredozeme (vtip), aby ste nakoniec vynašli parlamentarizmus. Jedna z najlepších bitiek v histórii televízie, prerod Khaleesi, a potom trpké vytriezvenie, sklamanie a do písmena nedôstojný záver. Nie som schopný túto sériu ohodnotiť. Má jeden absolútny vrchol, niekoľko svojich okamžikov, a tú frašku na konci. Čsfd mi z toho vygenerovalo priemer troch hviezdičiek, zostaňme teda pri tom. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Dokonáno jest. A proč vlastně? Fakt bylo v úmyslu narvat Long Night a závěrečné rozzuzlení do šesti dílů, nebo CGI pojmulo veškeré prachy? Nebo to byly snad neskutečné honoráře pro herce? Tak či tak, finální sezóna nefunguje. Nemůže. Ne, já bych fakt neměl problém s tím, kde postavy ve finále skončily, mně vadí to, jak se tam dostaly - jednoduše nijak. Většina momentů nemá dostatečný build up, a tak scény vyzní naprosto retardovaně. A můžeme tu zkratkovitost obhájit, když můžeme dva díly bezcílně plkat a vtipkovat s mlékem obrů? A podotýkám, že by mi to vůbec nevadilo, pokud by to nebylo na úkor jiných, podstatnějších dialogů / scén. A jsem schopný si domýšlet - díky tomu jsem s chováním Daenerys v páté epizodě problém neměl, instantní otočku Jamieho ve čtyřce ale fakt nedávám. Spousta momentů se nějakým způsobem dalo obhájit, kdyby D&D nebyli líní a se scénářem si nevytřeli... podlahu. I tak ale zbydou idiotské teleporty a nekvalitní střihy. Pokud vám tedy stačí naprosto vykuchané, zkratkovité a ultrarychlé dění, poslední sérii si užijete. Jinak nejspíš ne. A my máme za toto být vděční? Jako proč? A srovnávat třetí epizodu s Endgame WHAT? Jenom proto, že od sebe tyto kinematografické momenty dělí krátký časový úsek? " N E N E CH T E S E V Y S M Á T " ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V životě jsem už více očekával jen letošní vyvrcholení marvelácké ságy, veškeré pozbylé kousky mého filmového/seriálového opojení šlo právě do finále letité Hry o trůny. Nebudu zastírat, že již společně se sedmou sezónou se mírně polevilo, stále se ale budu i za konečnou řadu stavět s názorem, že bude trvat roky, než se objeví takhle velkolepý seriál. Seriál s tak vymazlenou výpravou a tak vydařenými hereckými výkony, s takovým množstvím milovaných i nenáviděných postav. S tak propleteným příběhem, s tak ohromně silným koncem. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)
  • Gwendoline Christie (Brienn) se nechala slyšet, že po dotočení své poslední scény v seriálu brečela v šatně dvě hodiny. (Duoscop)
  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Reklama

Reklama