Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak zaznělo ve Shrekovi: "Mám draka a nebojím se ho použít!" Famózní!!! Šokující, strhující, za mě naprostá spokojenost a samozřejmě povinná slzička za Králokata! ;) Danča se prostě urvala ze řetězu, Arya jí už má na seznamu, královna bude Sansa Stark (nesnáším ji, ale co už, když Sníh na to nemá kule) ...a nebo třeba taky ne.. :) :) :) Se uvidí! ()

kepiash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půjdu proti proudu, ale tato epizoda pro mě představuje takový závan starých dobrých časů. Líbila se mi. Měla hned několik skvělých momentů, jako třeba poslední rozhovor mezi Aryou a Ohařem, dojemné rozloučení bratrů Lannisterů, nebo šokovaného Jona, který si uvědomuje, že měl přeci jen zůstat s Igritte v té jeskyni na severu. Scény, kde drak likviduje město jsou vizuálně špičkové, líbily se mi i poslední momenty lorda Varyse, jedné z významných postav seriálu. A pokud jde o to nejpodstatnější - proměnu Daenerys v šílené vraždící monstrum - poté co odpadne šok, přijde uvědomění, že tento vývoj dává smysl. A přiznejme si, že určité náznaky sledujeme už od první série... Po dlouhé době se seriálu podařilo to co dlouho ne - připomněl mi, proč mám celou ságu tak rád. Moc se těším na poslední epizodu a na Vichry zimy! ()

Reklama

StrYke

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizody seriálů normálně nekomentuji ani nehodnotím, tady se ale spíš chci vyjádřit ke komentářům některých uživatelů. To, jak si tu někteří hrozně protiřečí, je až k pláči. Zaprvé něco o Grey Wormovi. To, že začal zabíjet vojáky, kteří se vzdali, bylo naprosto logické - když přeskočíme fakt, že se chtěl nejspíš pomstít za Missandei, tak nesmíme zapomínat, že byl vycvičený k poslouchání rozkazů a k naprosté loajálnosti (takže ti, kteří si stěžují, že se seriál stává klišovitým - s čímž já souhlasím - a zároveň jim vadí, co začal dělal Grey Worm, tak si nevidí do držky). Co se týče těch, co tu brečí, že zabít jednoho draka bylo easy a druhý je nesmrtelný, tak ti mají snad v hlavě úplně vygumováno. První drak byl zabitý v momentu překvapení, takže nijak nemanévroval a v okamžiku, kdy Daenerys o nebezpečí věděla, už se šípům úspěšně vyhýbala. Smrt Cersei - zase, všichni si tu stěžují, jak už je to hrozně samé klišé, ale když někdo umře "normálně" a ne nějakou vyhajpovanou smrtí, tak je to velké špatné. Takhle by se dalo pokračovat ještě dlouho. Nechápejte mě špatně, já jsem z osmé série také zklamaný, nelíbil se mi Aryi plot armor, nelíbil se mi ani fight Ohaře s Horou, nelíbí se mi jak je to hrozně uspěchaný a spousta věcí nelogických (až uměle vykonstruovaných, jako např. fight Jamieho s Euronem, který také navíc nebyl nic moc). Spíš mě tu štvou zaujatí nebo hloupí blbečci, co tu kritizují něco, co tam ve skutečnosti vůbec není nebo to jen špatně pochopili. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně doposud nejlepší díl osmé série. Daenerys konečně ukázala, že je Targaryen se vším všudy, bratři vyřídili účty, John otevřel oči a to, že někoho zasype trocha suti, ještě neznamená, že je s ním konec, jak si leckdo hned vyloží. Absolutní devastace města je jen zdánlivě nesmyslná. Výborná kamera, hudba i nadále uhrančivá a napětí nepolevující. Pokud se však někdo nudil, či měl pocit nelogičností (o kterých se tu dočtete, ale předloženy nejsou), pak by měl poslední díl rozhodně vynechat a dát si místo toho třeba O makové panence... ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aneb jak domrdat x let dějového vývoje za několik týdnů. Chudák R.R. Martin, tohle si nezaslouží. Jako jsem zvědav, jak to dopadne (ne že by po tomhle díle bylo moc na výběr), ale obrovské zkladmání. Totální ignorování veškeré logiky a scénáristicky odfláknuté na úrovni béčkové dramedy. Ukazuje se, že Benioff a Weiss jsou bez předlohy úplně marní a nedokáží naservírovat něco smysluplného. Taková škoda. To už by stálo za to počkat na knihu a zastavit natáčení na čas. To ale samozřejmě z mnoha důvodů nejde. Ale aspoň to bylo tentokrát celkem vidět oproti bitvě o Winterfell. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)
  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)

Reklama

Reklama