Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

iamek 

všechny recenze uživatele

Problém Kazatele je, že si neuměl udržet svojí kvalitu během celého promítání. Parádních a silných scén je zde spousta, ale bohužel zbytečných a nic neřikájicích scén taky a tím pádem kvalita snímku jde dolů. Gerard Butler v roli kazatele nebyl vůbec špatný a jeho výkon byl překvapivý, protože ho jako herce moc neuznávám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $538,690Tržby Celosvetovo $3,104,000Tržby za predaj DVD v USA $2,146,655 //počet predaných kusov 115,912║ určite téma, ktorá má čo povedať aj keď tu už zopár tématických filmov bolo... a v danom podaní od Forstera aj zapôsobila, to pravé príbehové sústo pre Butlera /80%/ ()

Reklama

=woody= 

všechny recenze uživatele

Zdravím! A nevěřím svým očím.. Co to tu čtu?? Že je film moc americký? Že je v něm moc kázání a velkých slov o Bohu, moc klišé? V takovém filmu tohle ale musí být! Jak jste si jistě ráčili povšimnouti, jedná se o skutečného člověka, amíka, skutečný příběh, a američané prostě tyhle velké věci dělají a říkají. Ten týpek Childers prostě opravdu byl špatnej, našel Boha, změnil se a v Africe se stal hrdinou. Jestli víra v jeho životě tolik znamenala a jestli ta kázání opravdu vedl a "pomohla" mu v rozhodování o jeho činech, asi by ve filmu měla být, když jsou důležitá. Myslím, že je praktičtější ptát se PROČ filmaři to a to udělali, než říkat tohle a tohle udělali blbě. Doufám, že to tady aspoň někdo takhle bere. Je to fakt silný příběh, který rozhodně vede k zamyšlení, a možná někomu pomůže udělat v životě správnou věc. Nejsem křesťan, ani věřící, jsem jen otevřený všem zkušenostem a oddaný naslouchat příběhům ostatních. Škoda, že spoustu lidí od tohoto pěkného filmu odradí název.. Butler byl skvělou volbou. Mějte se filmově - jestli to umíte.. Woo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Musel som to v sebe nechať 3 dni dozrieť, aby som bol schopný hodnotiť. Problém je, že to nie je film o násilníckom feťákovi, z ktorého sa stal kresťan a spasiteľ malých černoškov. Toto film vyrieši v prvej polhodine, ktorá je pre diváka kritická, pretože obsahuje príliš rýchle prechody "zločinec - fanatik" bez dostatočného emocionálneho a psychologického zdôvodnenia. Lenže film je v skutočnosti o tom, ako sa z kresťanského spasiteľa stal militantný fanatik. Druhá hodina filmu, v ktorej hrdinom znovu začne lomcovať temnota, je perfektná. Prerod je znázornený bezchybne a Butler podáva životný výkon. Na konci, ktorý má veeeľmi ďaleko k hollywoodskej adorácii kresťanských a rodinných hodnôt, zostáva veľmi nejednoznačný pocit. Kto to považuje za prvoplánové a patetické (zdravím, Pomo ;-)), tak ho to muselo minúť skutočne veľkým oblúkom. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný filmek podle skutečné události. Příběh je o napraveném kriminálníkovi Samovi, kterého přivede víra na cestu dobra a založí si stavební firmu. Jednou přijde do kostela na návštěvu pastor kážící v africe, a prosí o pomoc s výstavbou poničené vesničky.. Sam se rozhodne podívat se do Afriky a po práci se rozhodne podívat se hlouběji do země a je svědkem toho, jak dokáží být místní vzbouřenci krutí. V bojích zmítané zemi postaví sirotčinec a bojuje proti armádě vzbouřenců, která vypaluje vesnice a verbuje malé děti, kterým dává zbraně a posílá je do boje. Gerard Butlel je v hlavní roli hodně přeavědčivý a za mě dostává film 70%. :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Hudbu k filmu nahrál Slovenský symfonický orchestr. (=woody=)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických mestách Detroit a Melvindale, a taktiež v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)
  • Fotografie, ktoré ukazuje Sam (Gerard Butler) bankárovi vo chvíli, keď sa snaží získať úver, sú skutočnými fotografiami zhotovenými Samom Childersom v Sudáne. Vidieť ich tiež počas záverečných titulkov. (MikaelSVK)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama