Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 6

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 6

Recenze (281)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Mierne ujeté guilty pleasure, miešajúce takmer tarantinovskú dávku brutality s legendárnymi ázijskými hopsacími a lietajúcimi bojovkami. Škoda len, že scenár je úplne naprd, hudba príliš nesedí je to nepekne zostrihané z originálu, ktorý mal rozhodne väčšie ambície. Ale vďaka stále očarujúcej Lucy Liu, štýlovému Russelovi, pár kvalitným bitkám a mosadznému chlapíkovi to celkom ujde. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tarantino, který to produkoval, totálně ztratil soudnost. Komiksově laděná vyprávěnka kombinuje různé styly, až je z toho tarantinovský kočkopes, byť to režíroval RZA. Tlustý Russell, kovář v kápi, a nelogické skoky i na podobný styl povídání. Akce mizerně střižená, důležitější jsou cákance počítačové krve. Hrdinové na prd, padouši stejně tak. Vyhlazení Vlků podáno jen jakoby mimochodem. V podstatě nic není důležité, s emocemi se nepracuje, a jakákoliv postava může být kýmkoliv. Děvky třeba jako secvičené vražedné komando, reagující na kliknutí. Blábol. Zbytečný blábol. Navzdory asijskému prostředí s rapovou hudbou, ta sem fakt pasuje. Ani jako poctu hongkongským filmům a spaghetti westernům to nejde brát, spíše jako urážku. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nezajímavá divočina, těžící hlavně z jmen Quentina Tarantina (nejspíše se jen občas ukázal na place, tak si režisér vypůjčil jeho jméno) a Russella Crowea, (dost možná jeho nejpodivnější a nejzbytečnější role) která je tak cool a originální, až je trapná a nudná. Po všech směrech nezajímavý akčňák, marně se snažící okopírovat look, starých kung-fu mlátiček, plných tajemných bojovníků a krve. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Začnem pocitom z toho filmu, ktorý vystihuje jediné slovo - nechápem. Nechápem čo som videl, komu bol ten film určený, aký malo zmysel dať do obehu takú ťažko blbú inštaláciu plnú prehnaných degradujúcich výmyslov (hovorím o ľudoch z ktorých striekala krv ako z prepichnutého natlakovaného pivného suda, nehovoriac o dôveryhodnosti v každej snímke). O tomto filme ma teda nikto nepresvedčí, že mal nejakú umeleckú hodnotu. Takéto výkony podajú aj cigoši z ulice, čo sa hrajú na šaolinských bojovníkov. Obrovský nesúlad tvorila aj moderná hudba, ktorá sprevádzala historické súboje, čím narúšala bojovú atmosféru. Žiadne napätie, žiadna pointa, strohé lámanie kosti a vybavovanie si účtov, všetko plynie ako na páse až kým na konci nevybuchne obrovský, mosadzdný "plynový kotol" (Brass) a zrazu je hrdinom bez ruký Blacksmith (skopírovaný hrdina z Mortal Kombat). Aj keď v hereckom obsadení figuruje Russell Crowe, nemôžem tomu filmu dať viac ako 20%. Od RZAa si už ďalší film nepustím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $15,634,090Tržby Celosvetovo $22,018,988Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,572,759 //počet predaných kusov 150,243Tržby za predaj DVD v USA $6,826,582 //počet predaných kusov 260,257║ Tarantino present "ďalší" Grindhouse biják, priamočiari béčkový akčný výbušný úlet, plný krvi, masakrov, dokonca sa k tomu pridal trošku pribratejší Russell Crowe, akcia výborná, o nude ani reč, takáto akčná uvoľnená oddychovka moja šálka kávy. /80%/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)
  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)
  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama