Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (289)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem seriálu (po prvních 3 dílech) dala 5*, v průběhu první série se scvrkly na 4*. No a po finále 2. série nemůžu jinak než zase smrsknout hodnocení o stupeň dolů aneb to co ze začátku byl velmi zajímavý seriál, producenti a všichni okolo z něj udělali další komerční trhák pro puberťačky, který evidentně snad neskončí. Aneb tak strašně "nenápadně" otevřený konec pro další sérii jen tak neuvidíte. Úprava 29. 10. 2013: No nekecej.. tak v episodě s04e12 jsme se konečně dozvěděli, kdo je "A". Upřímně jsem byla dost v šoku a překvapená. Tuto osobu bych fakt nečekala, ani mě nikdy nenapadla. Každopádně jop, přidejte si tam novou postavu a podivuhodné náhody nehorázně strašidelného a divného městečka, ať to se to protáhne na další 3 řady. Konec 4. série: No tož jasně, že A teda není ta osoba a zase mají nového podezřelého, evidentně kokota, který zavraždil svou matku a myslel si, že zavraždil svou ségru, ale taky to tak nemuselo být, protože tady nikdy nevíte, jak to teda ve skutečnosti bylo, je a natož bude. Každopádně nejspíše je mrtvý Ezra i Alisonina matka, ale čert ví, třeba zase někdo vstane z mrtvých, je normální se totiž vyhrabat polomrtvá z hlíny nebo přežít střelbu do vnitřních orgánů.... tož se uvidí v 5. sérii.... doufejme, že konečně poslední, jinak už fakt budu nasraná:D ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím říct, že jsem si seriál celkem oblíbila. Všechny postavy jsou mi sympatické a líbí se mi napětí, které mě pořád drží v nejistotě a podezíravosti většiny postav. Sice mi trošku vadí, že jsou všichni tak mlaďoučký a hrají věk, který se ani trochu neblíží tomu reálnému (až na pár výjimek), ale celkem se to dá zkousnout, protože si představuju, že se to odehrává na vejšce. Jsem dost zvědavá, kdo je "A" a doufám, že druhá sérii, na kterou se teď chystám to buď odhalí a nebo bude dostatečně kvalitní na to, abych se dívala tak ráda jako teď. //// Na konci druhé série musím říct, že je tenhle seriál pro menší závislostí. Představitelky Spencer a Hannah jsou pro mě opravdu nadané herečky a zvyšují úroveň seriálu. ()

Reklama

Terez.S 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem tomuto seriálu odolávala, až jsem se na něj nakonec za podzim vrhla, všechny dosud vydané epizody zhltla během pár týdnů a asi 2 měsíce musela čekat na nové díly. Kdybych to udělala jako minulý rok s Gossip Girls, že bych si počkala, až to celé skončí a pak to teprve zkoukla, možná by to bylo lepší :). Nic to ale nemění na tom, že mě to vtáhlo. Přestože je to přitažené za vlasy a už trochu zdlouhavé, ani na chvilku mě to nepřestalo bavit. Jen teda nevím, jak budu zvládat vždycky ty půlroční přestávky .. :) ()

misstake 

všechny recenze uživatele

1. série - nevydařená kopie Twin Peaks pro teenagery, 2. série - seriál se začíná slušně rozjíždět a žít vlastním životem, 3. série - nejlepší, 4. série - krok zpátky, nelogické jednání, člověk začíná tápat, o co tvůrcům vlastně jde. Z Imdb vidím, že je v plánu i série 5., takže natahování se asi nevyhnem, zájem o tajemství se pomalu vytrácí, zvlášť, když s každým dalším "rádoby" odhalením přibude několik dalších otazníků. Jinak holky jsou fajn, tím že je každá jiná, ale iritují mě okolní postavy, proměny charakterů jak z Ordinace v růžové zahradě, pár dílů je někdo záporák, pak klap a je z něj suprklaďas a naopak. Spousta nevyužitých odboček, zápletek a postav, které se objevují a mizí bez vystětlení, některé díly úplně o ničem, ale posledních cca 5 dílů každé série je vždy bomba... Zatím mě předchozí výčet neodradil, abych se nedíval a zatím se těším na každý další díl. Uvidíme, jak dlouho... ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Pretty Little Liars jsem začala sledovat někdy v roce 2012 a kdybych ho měla hodnotit v té době, asi bych byla pořád celá vedle a dala mu 100% uplně bez pochyb. Dneska už je tento seriál u 7. série a musím říct, že s každou novou sérií je to nudnější a nudnější a když přijde na celý koncept, ten už byl dávno prozrazen v několika sériích předtím. Takže teď je všechno docela dost předvídatelné a už se ani nemáte na co těšit, protože je to všechno pořád dokola a už to postrádá tu originalitu, s kterou ten seriál uplně na začátku přišel. A je to škoda, vždycky mě tento seriál hrozně bavil, ale dneska už nemůžu hodnotit tak, jak bych hodnotila tenkrát. Dávám 75% a to jenom proto, že i přes to všechno mám určité vzpomínky na tenkrát zmiňovanou dobu a taky proto, že herecké obsazení mi vždy přišlo sympatické a příjemné na koukání. A hudba byla taky vždycky super. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (47)

  • Na stole doma u Spencer (Troian Bellisario) leží kniha o interiérovom dizajne "New York Interiors" od nemeckého vydavateľa TASCHEN, zhodou okolností práve variant oslavujúci jeho 25. výročie. (Real Tom Hardy)
  • Autorka knižnej predlohy Sara Shepard si zahrala ako hosť - stvárnila zastupujúcu učiteľku angličtiny. (Cherry_Bomb)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama