Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

Attta

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad s propojením do současnosti a věřím, že němci by z tohodle dokázali vytřískat mnohem více. V tomhle podání však pohádka není vůbec "pohádkovitá" a je z toho všeho hrozný paskvil. Děj mě vůbec nezasáhl a celkově to byla hrozná nuda. Divákovi nedá film vůbec možnost se něčeho pořádně "chytnout" a všechno je jakoby nedokončená práce. I přes to, že Šafránkovou obdivuju, tak ji role vůbec nesedla. Celkový dojem hrozný. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Nepředčilo to mé očekávání ani náhodou ... vcelku obyčejná pohádka, která není nikterak úžasná, ale rozhodně také není vůbec špatná, určitě byla spíš dobrá, nežli zlá ... ve chvíli, kdy děj skočil do moderní doby, jsem dostala obrovský strach a lehce se znechutila, ale nakonec to nebylo ani v moderní době tak zlé, což bylo skutečně milé překvapení. Takže lepší nadprůměr .. ()

Reklama

Chickenka 

všechny recenze uživatele

O nic zázračného nebo úžasného se nejedná. Další ukázka toho, jak česká pohádka v posledních letech upadá. Poohádka je taková všehochuť. První hodinu mi připadalo, že pohádka stále ještě začíná a po celou dobu chyběla pořádná zápletka a trošku toho napětí. Drak je zabit během prvních 15 minut a pak se zbytek pohádky čeká na to, kdy si princezna vezme svého skutečného zachránce. Princezna mohla mít i hezčí šaty. Za mě zklamání letošních Vánoc... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Neviem, či sa mi páčil nápad spojiť rozprávkový svet s reálnym, ale než sa to stalo, tak som si to vcelku užíval. Pripadalo mi to úplne zbytočné a v podstate to nemalo žiadny význam. Ale to je na svedomí scenáristky Ireny Douskovej. Mucimutr ( dobrá čarodejnica Libuše Šafránková ) nám určite okorenila Štedrý večer ( film bol po mesiaci nasadenia v kinách uvedený českou verejnoprávnou ), minimálne dobrými trikmi s drakom, štipkou humoru a sympatickými výkonmi Bartošku a Dyka. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal výborně. Bohužel to dlouho nevydrželo. Režisér sice zvládá pohádku dobře rozpohybovat, ale opět mu hází klacky pod nohy scénář. Máme tu jednu mocnou čarodějnici a ostatní postavy jsou pasivní, protože jim to buď přikáže, nebo by takové byly stejně. A děj se skoro zastaví. Divák se navíc o nikoho nebojí, protože ví, že se zase objeví Libuše Šafránková a všechno zachrání. Některé vtipné vedlejší postavy (princ Vladimír v podání Vojtěcha Dyka) zmizí na tak dlouho, že jsem si myslel, že už na ně tvůrci zapomněli. Jiné jsou od základu tak pitomé, že je škoda, že se tu vůbec objevily (královna v podání Jaroslavy Kretschmerové). Ve výsledku další průměr (50%). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)
  • Marika Šoposká a Vojtěch Dyk se setkali před kamerou již v roce 2009 při natáčení televizního filmu Rytmus v patách. (claudel)

Reklama

Reklama