Reklama

Reklama

4teens

(seriál)
Česko, 2011, 6 h 18 min (Minutáž: 53–55 min)

Režie:

Pavel Jandourek

Hrají:

Ondřej Malý, Tomáš Materna, Dagmar Křížová, Tereza Beranová, Tomáš Váhala, Lucie Šteflová, Vanda Chaloupková, Tomáš Hlaváček, Adriana Neubauerová (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Na jednom nejmenovaném gymnáziu vydávají studenti internetový časopis pro „náctileté“. Jeho název, grafická podoba, členové redakce i necelá dvacítka žáků 1. A dávají hlavní podnět k tomu, jak jsme nazvali celý seriál, který byl natočen v Centru hudby, zábavy a tvorby pro děti a mládež Televizního studia Ostrava.

Tak trochu jazyková hříčka z názvu časopisu – 4 teens (For teens) uvozuje mozaiku osudů, které přivedou na televizní obrazovku teenagery a jejich spolužáky či přátele. Věříme, že se s nimi ztotožní především diváci nad patnáct let. Jejich příběhy mají šanci přitáhnout i zralé publikum. Bez rodičů, kantorů i dalších dospělých parťáků se totiž dospívání nedá dost dobře odehrát, ani odžít. (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po delší době povedenější seriál, který vznikl na našem území. I když od reality trochu vzdálené, jelikož dnešní puberťák určitě netráví svůj den takto. Takové gymnázium plné květin, čistých chodeb, kde má školní časopis svou vlastní redakci, bych chtěla na vlastní oči vidět. Jinak postavy vcelku sympatické, s GG, jak tu někdo přirovnal, to opravdu nemá nic společného:) Jak říkám, na to, že je seriál z dnešní doby a z ČR je vcelku dobrý, ovšem autoři by si mohli ujasnit pár faktů, protože V.Havla jsem na gymplu brala až v maturitním ročníku, ne v prváku a podobných blbostiček je tam více. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný seriál, na který si po měsíci od skončení posledního dílu (ještě, že jich bylo pouze sedm) nevzpomene. Opět se potvrdilo pravidlo, že mladí neznámí herci neumí vůbec hrát, bylo to takové plácání na úrovni okresního přeboru, min. o tři ligy je neustále převyšoval přirozený Etzlerův výkon "mám-je-na-háku učitele" a to taky nebylo kdo-ví-co. Co mě asi vytáčelo nejvíc, nebylo to, že scénář byl slaboduchý a dle mého soudu rozhodně neodrážel rozpoležení dnešní omladiny, už jen pro ty jejich instatní změny k lepšímu, ale hlavně to, že fracek udělal průser, třikrát bla, bla, bla a průser je vyřešen nebo urychleně promlčen, a to navzdory skutečnosti, že jedna epizoda trvala 52 min.(!) A když si tady v obsahu navíc čtu, že 4teens je jazyková hříčka, no do prkna, to by někoho zaujalo před 15 lety a ne teď. Smutné je to, že jsem ale ochotně shlédnul všech sedm dílů, zřejmě proto, že současná TV tvorba stejně nic lepšího nenabídne a naštěstí jsem se občas i docela zasmál. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Seriál se mi líbil a klidně by mohlo být více dílů. Vzhledem k tomu, že teenagerská léta mám už nějaký pátek za sebou, tak ten seriál je buď pro mladé lidi, ale nikoliv teenagery nebo je to zpracováno pro víc věkových skupin. Jinak je tu vše co by v takovém seriálu mělo být, různorodé hlavní postavy, jedná záhadná postava či skupina postav pod názvem Ghost a mezilidské vztahy ve všech podobách. Jen mě štve, že autoři spojili skina (spíš nacionalistu, podle toho, že má vlasy) a metalistu. Po třetím díle tu máme lehkého aspiranta na českého Sheldona, po úvodním proslovu mi ho postava Milana dost připomněla. A nakonec mého komentáře pár výtek: - Ze začátku seriálu záporné postavy se promění v kladné - MÍRNÝ SPOILER: 6.díl má název Ples, ale o ples se jedná posledních několik minut - Brzké odtajnění Ghosta divákům - Herecké výkony by mohly být o něco lepší ()

Alice02 

všechny recenze uživatele

Seriál je nenásilný a příjemný s pěknými hudebními podklady a úvodní písní, ale herci jsou nejistí, někdy se musim smát, když vidim jak úporně se snaží něco zahrát. Vypravěč a asi nejpřirozenější postava ze seriálu, kluk přezdívaný "Einstein" je sympatický a drží děj nad vodou trefnými postřehy. Dá se u toho i dobře zasmát a občas jsem se tam našla. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak nák náhodou jsem na to kouknul a hlavně úvodní dva díly mě nenadchly, celé mě to přišlo strašně odlišné od toho co znám já ze školy, přece jenom je vidět, že jsem uplně jiná generace. Pak už to celé byla jedna komedie, někdy vtipná, jindy spíš křečovitá. Oproti jiným seriálům či filmům z onoho prostedí se tu řada věcí ani neprovalí, viz na lyžáku se někteří opijí či si zmizí na výlet, nikdo na nic nepřijde což jindy by z toho hned musela vzniknout aféra. Přesto seriál na jedno zkouknutí lepších 40%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Seriálový hit "School Beauty Queen" a scénickou hudbu složila skupina Charlie Straight, která v seriálu také účinkuje. (Rodriguez)
  • Počet klapek: 6675 Najeté kilometry: cca 190 000 km (ČSFD)
  • Seriál se začal připravovat pod pracovním názvem „Gymplíz“ na konci roku 2007 jako 26 půlhodinových dílů. Samotné natáčení trvalo s přestávkami dva roky a bylo k tomu zapotřebí 95 natáčecích dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama