Reklama

Reklama

Obchoďák

(seriál)
Česko, 2012, 30 h (Minutáž: 55–59 min)

Hrají:

Tereza Kostková, Marika Procházková, Pavel Kříž, Danica Jurčová, David Matásek, Alena Vránová, Martin Trnavský, Ondřej Sokol, Pavel Řezníček, Anna Kotlíková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(32)

Obsahy(1)

V kulisách obchodního centra, lesku výloh a bezstarostné atmosféře kaváren se odehrávají nečekaně dramatické, ale i humorné příběhy hlavních hrdinů seriálu. Mezi regály supermarketu začíná nový život Simona. Je na útěku od svého bohatého manžela, který se dostal do střetu se zákonem. Její kamarádka Dáša si právě otevřela butik s prádlem. Na rozdíl od Simony má šťastné manželství s Petrem, profesorem češtiny, a svoji budoucnost vidí v jasných barvách. A celý kolos centra řídí sympatická Vanda, Dášina sestra. Bude i nadále podřizovat svůj život jen práci a matce, nebo začne konečně žít svůj vlastní příběh? Právě se zamilovala… (TV Prima)

(více)

Recenze (113)

gotham odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mě asi zajímal zejména proto, že pracuju v Arkádách, kde se seriál také natáčí. Musím říct, že Obchoďák doslova předčil moje očekávání !!! Já nečekal žádné umělecké dílo, ale takovou amatérštinu, která je doslova kopií dnes již legendárních VKVéček, jen v jiném prostředí s jinými herci, to jsem tedy také nečekal. Sice jsem viděl jen 1 povinný díl (povinný proto, abych mohl ohodnotit) a pár ukázek (během fantastických seriálů Teorie a Jak jsem poznal), ale bohatě mi to stačilo. 0% ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Product placement – nejfrekventovanější rekvizitou jsou zde Arkády Pankrác. Jinak docela dobrý. Tereza Kostková má talent, je inteligentní a umí hrát, v kategorii "herec/herečka - potomek slavných herců“ je na špici, jinak jsou tihle herecký mamánkové docela průserová záležitost. Martin Trnavský – dočetl jsem se, že má sexappeal, to já celkem nemohu posoudit, možná je to tím, že v obličeji vypadá jako dobrosrdečné morče, což se ženám asi líbí (ale hraje dobře, to musím uznat). Postava starého doktora (Petr Kostka) je zajímavá tím, že jsou v něm stále živeny výčitky za to, že opustil rodinu a to i přes to, že jim přenechal celý dům a sám žije v garsonce; dokonce i doktor sám se cítí po celý svůj život vinen a chce svůj hřích odčinit (Mea culpa!). Za tímto motivem je silně cítit femíní vliv, vždyť také intelektuálními strůjkyněmi seriálu jsou 2 femíny. Scénář celkově docela ujde. Když si vezmu, že televizní seriál je lehké spotřební zboží, něco, u čeho lidi relaxujou a vypínaj mozek stejně jako u fotbalové Ligy Mistrů a že tedy nemám čekat high literaturu ve stylu Kena Kesseye nebo Jana Čepa, ale spíš takovéty nekonečné vymaštěné seriálové propletence, pak tenhle scénář patří spíš k českému nadprůměru, je celkem dobře postavený. Poslední poznámka – že se jedná o příběhy ze života příslušníků vyšší střední třídy jsem naznal podle toho, že baštili z čtverhranných Ikea talířů, to byla jasná indicie vyššího niveau. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kombinace Danica Jurčová, Tereza Kostková a Marika Procházková je sice fajn, ale jenom na pohled, mluvit by neměly. Marie Doležalová by mohla překvapit, ale všechna ostatní ale jsou tak zásadní, že je mi nevolno. Už jenom z toho, jak tam Kříž hlásá "Dáďulko!" A i když se to tváří jako běžný primácký seriál, je to pohádka pro naivně pokročilé a bohužel se to pokouší i o komedii. Takže jestli se tam Trnavský alespoň nesvlíkne, tak sbohem do kamen. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Je smutné vidět, jak se spousta lidí chce "zviditelnit" tím, že hodnotí filmy či seriály dříve než je začnou vysílat (nebo dokonce filmy, které ještě ani nevznikly) a stačí jim, že to vysílá jejich (ne)oblíbená televizní stanice... Ubohé! ### Po několika dílech: 20% stačilo ochutnat, netřeba se přejídat... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Alespoň trošku originální prostředí. Jinak nic nového pod sluncem. Ale stejně to dopadne jako všech dnešních seriálech, kde se to točí pouze okolo toho kdo, s kým, proč a za kolik. Takže opět půjde o klasiku, ze které vaří všechny dnešní seriály a to se mi začíná poměrně dost zajídat. Postavy jsou i celkem uvěřitelné. Také ze mě nebude pravidelný divák, který u toho bude sedět jako přišroubovaný a bude se šíleně těšit na další epizodu. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (11)

  • Vzhledem k tomu, že natáčení s Barborou Munzarovou začalo ještě před její nehodou na motorce, stihl s herečkou štáb natočit okolo 160 obrazů, přičemž 1 natáčecí den přitom vyjde přibližně na 300 tisíc korun a stihne se přibližně 10 obrazů. Nešťastná nehoda herečky tak přišla TV Prima na přibližně 5 milionů korun. (hippyman)
  • Natáčení probíhalo v pražském obchodním centru Arkády Pankrác. Mateřská stanice Prima přitom zveřejnit název centra nechtěla. (kohout08)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama