Reklama

Reklama

Obchoďák

(seriál)
Česko, 2012, 30 h (Minutáž: 55–59 min)

Hrají:

Tereza Kostková, Marika Procházková, Pavel Kříž, Danica Jurčová, David Matásek, Alena Vránová, Martin Trnavský, Ondřej Sokol, Pavel Řezníček, Anna Kotlíková (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(32)

Obsahy(1)

V kulisách obchodního centra, lesku výloh a bezstarostné atmosféře kaváren se odehrávají nečekaně dramatické, ale i humorné příběhy hlavních hrdinů seriálu. Mezi regály supermarketu začíná nový život Simona. Je na útěku od svého bohatého manžela, který se dostal do střetu se zákonem. Její kamarádka Dáša si právě otevřela butik s prádlem. Na rozdíl od Simony má šťastné manželství s Petrem, profesorem češtiny, a svoji budoucnost vidí v jasných barvách. A celý kolos centra řídí sympatická Vanda, Dášina sestra. Bude i nadále podřizovat svůj život jen práci a matce, nebo začne konečně žít svůj vlastní příběh? Právě se zamilovala… (TV Prima)

(více)

Recenze (113)

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Product placement – nejfrekventovanější rekvizitou jsou zde Arkády Pankrác. Jinak docela dobrý. Tereza Kostková má talent, je inteligentní a umí hrát, v kategorii "herec/herečka - potomek slavných herců“ je na špici, jinak jsou tihle herecký mamánkové docela průserová záležitost. Martin Trnavský – dočetl jsem se, že má sexappeal, to já celkem nemohu posoudit, možná je to tím, že v obličeji vypadá jako dobrosrdečné morče, což se ženám asi líbí (ale hraje dobře, to musím uznat). Postava starého doktora (Petr Kostka) je zajímavá tím, že jsou v něm stále živeny výčitky za to, že opustil rodinu a to i přes to, že jim přenechal celý dům a sám žije v garsonce; dokonce i doktor sám se cítí po celý svůj život vinen a chce svůj hřích odčinit (Mea culpa!). Za tímto motivem je silně cítit femíní vliv, vždyť také intelektuálními strůjkyněmi seriálu jsou 2 femíny. Scénář celkově docela ujde. Když si vezmu, že televizní seriál je lehké spotřební zboží, něco, u čeho lidi relaxujou a vypínaj mozek stejně jako u fotbalové Ligy Mistrů a že tedy nemám čekat high literaturu ve stylu Kena Kesseye nebo Jana Čepa, ale spíš takovéty nekonečné vymaštěné seriálové propletence, pak tenhle scénář patří spíš k českému nadprůměru, je celkem dobře postavený. Poslední poznámka – že se jedná o příběhy ze života příslušníků vyšší střední třídy jsem naznal podle toho, že baštili z čtverhranných Ikea talířů, to byla jasná indicie vyššího niveau. ()

Zahir

všechny recenze uživatele

nádhera! moc pěkný seriál s velice kvalitními herci, promyšleným a neobyčejně nápaditým scénářem, kde o napínavé, humorné i morálně poučné situace není nouze, hérci už standartně předvádí špičkové výkony a náročný divák se cítí býti maximálně obohacen.. a teď vážně.. na tu blbost se dívám jen kvůli Marice Procházkové, která je moc milá, krásná a půvabná a když skáče přes švihadlo je neodolatelná.. hérce líčila paní Gabriela Čechová se smaragdovýma očima, která není ani v titulkách a která musela v sekáču nakoupit věci za svoje peníze, když potřebovali z hérečky udělat běhnu, leč kompetentní paní jí to pak neproplatila a řekla, že to je její věc, že to kupovala, neměla to kupovat nikdo to po ní nechtěl, tak takové v televízi panují poměry.. a že se nějakej pokérovanej nýmand může nazývat noid, o tom se ani nebudu zmiňovat.. no a ještě dodatek po čase, kdy jsem v pracovní době z dlouhé chvíle shlédl seriál celý, dvojčata jsou pěkný, pobavilo mě, jak se každá kravina řeší chlastáním pálenky a takovou osobu, jakou hraje zasloužila, osmi totalitníma a čtyřma demogratickejma režimama protřelá Vránová, bych po pěti minutách skopal, pošlapal, poflusal, pochcal a pověsil na ráhno (ne nutně v tomto pořadí) ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jedna je za krasnou Terezu, na kterou je radost se divat - myslim vizualne. Jinak nepozivatelne...leda jako experiment s vlastni psychikou. - - - aktualizace rijen 2012: porad byl zrusen, udajne spatne nacasovani atd, nicmene dovolim si osobni nazor - podle me propadl diky tomu, ze lidi uz na takovehle veci proste nechteji koukat. Vetsina protagonistu/postav je absolutne odtrzena od reality, a navic chovajici se minimalne "zvlastnim" zpusobem...abych byl teda pokud mozno slusny... ()

Amras 

všechny recenze uživatele

Na Obchoďák jsem se docela těšil, už kvůli hereckému obsazení. Výsledek ale tak dobrý nebyl. Pravda, občas jsou tu i pěkné vtipné scény, ale myslím si, že je to opět další z "klasických" českých seriálů. Viděl jsem sice jen úvodní dva díly, ale i to mě už přesvědčilo. Rozhodně se nestanu pravidelným divákem. Musím ale říct, že toto je jeden z nejlepších seriálů svého druhu, které se v dnešní době u nás točí. Nechápu, co je to v dnes za módu dělat takové seriály. Kde na to ti lidé chodí? Dvě hvězdičky jsem dal za to, že je to celkem vtipné a zajímavé, ale stačilo mi to. Nenaladilo mě to na další díly. ()

Awesomer odpad!

všechny recenze uživatele

Bohatě stačí infantilní upoutávky, s které neustál běží na TV Prima. Další z řady odpadních sráčovin, kde hraje ta stará, dobrá banda amatérů a nehereček, které velí prominentní pička Kostková, co se nasere všude kde to jde. Chudák táta. Měl jsem tu čest ho vidět na divadle v duetu s paní Hlaváčovou a nic z jeho hereckého umu bohužel nezdědila.. Tohle vidět pánové Werich, Hrušínský, Kopecký, Sovák a další skuteční umělci a herci, tak vstanou z hrobu a zemřou ještě jednou... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v pražském obchodním centru Arkády Pankrác. Mateřská stanice Prima přitom zveřejnit název centra nechtěla. (kohout08)
  • Herečka Alena Vránová si při nešťastném pádu zlomila obě ruce a kvůli velmi bolestivému zranění musela přerušit natáčení seriálu. (hippyman)
  • I přes stížnosti diváku a skutečnost, že poslední dvě epizody dosáhly vyšší sledovanosti než pilotní díl, byla produkce seriálu kvůli nízké sledovanosti ukončena. (Boucek)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama