Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Jsem se rozhodovala jestli dám tři, nebo čtyri hvězdy. Nakonec jsem dala čtyri, protože ikdyž byl film trošku jinej než jsem čekala, tak mi rychle utekl a rozhodně mě nenudil (místama jsem se docela zasmála, asi to chce mit smysl pro černej humor) plus celkem hutná atmosféra. Shannon tam byl bravurní, ledově chladnej a šel z něj strach. Ten chlap se pro tyhle poněkud záporný role snad narodil a já ho začinám mít fakt ráda, oh. Není to špatně? O_o" Chris Evans mě v té roli trošku zarazil, nebo spíš jeho vzhled, nezvyk :). Každopádně pokud Kuklinski vraždil takovým způsobem a jeho rodina o tom neměla do poslední chvíle ani tucha.. klobouk dolů, frajer! ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Šokující, morbidní námět vykleštěný do podoby rekreační kriminálky pro masy. Vedlejší prvky Icemanovy biografie tady hrají první housle, kdežto klíčové události s velkým dramatickým potenciálem byly trestuhodně opomenuty. Je mi líto hlavně Michaela Shannona, jehož talent a ksicht byl tady doslova promrhán - místo psychologicky košaté postavy psychicky narušeného asociála si zahrál taťku, který vraždí víceméně proto, aby zabezpečil rodinu. Icemanova postava je tady až nechutně romantizovaná, film se nezmiňuje o tom, že Kuklinski svou rodinu pravidelně mlátil, že v dětství krutě mučil zvířata a hlavně o tom, že hromadně vraždil dlouho předtím, než si ho začala najímat mafie. Pokud chcete opravdové vzrůšo, podívejte se na dokument "The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman" The Iceman Tapes - Inside The Mind Of A Mafia Hitman, budete mít trochu představu o tom, o co všechno vás filmaři ochudili ... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi dobrá atmosferická žánrovka,která sice nejde nijak extra do hloubky,ale těch 103 minut uteče jako nic.Filmy a nájemných zabijácích a masových vrazích jsou a vždy budou vděčné téma.Michael Shannon je navíc ďábel a už jen díky němu si tenhle kousek ty čtyři hvězdy zaslouží.Winona Ryder pak s přibývajícím věkem nabírá na kráse...75% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že filmů o zabijácích a jejich dvojživotech- vzorný otec a zároveň vrah- tu už bylo velmi velmi mnoho. Tento snímek není rozhodně ničím vyjímečný ani zajímavý, snad krom toho, že je vyprávěn pomalu a těžkopádně. Člověk by snadno mohl podlehnout i pocitu, že je mu vlastně úplně jedno jak to dopadne. Nakonec jsem byl i rád, že už to skončilo. Nijak se mne to nedotklo. 55% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sem tam někoho jen tak típnout je určitě dobrý relax. Zvlášť, máte-li za manželku Winnonu, která vám vyčóruje všechny prachy, jen co zamhouříte oko. Někudy to ven prostě musí a znáte to, někdo má rád chlapy, jiný je zase nájemný vrah. Pan Shannon se pro takové role narodil. Počítám, že mu to tatík dával v mládí taky pěkně sežrat, čemuž dokonale nasvědčuje jeho výraz. Jestli jste někdy přišlápli ropuchu a dívali se jí při tom do xichtu, víte, o čem mluvím. Ačkoliv je hlavní role obsazena dokonale, myslím, že pokud by scénárista nebyl slečinka, dalo se z toho vymáčknout daleko víc tepenných krvácení, tekoucích mozků a vyhřezlých střev, pročež musí pozorná jury nějaké ty dvě hvězdy za umělecký dojem nekompromisně strhnout. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • Aby Winona Ryder podporila svoj výkon ako ľahostajnej manželky, odstránila všetky stránky zo scenára, ktoré sa jej netýkali. (Arsenal83)
  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama