Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

Derny 

všechny recenze uživatele

Dost nezáživný film bez emocí o muži vraždícím bez emocí. Jako částečný vraždící životopis to ujde, avšak vztahy mezi protagonisty jsou dosti zmatené a nedobře představené. Navíc mi u filmu chyběly nějaké širší souvislosti v podsvětí anebo na druhou stranu nějaké doplnění ze strany zákona. Prostě ve výsledku jsem k Icemanovi nic necítil, ani k jeho obětem a ani k jeho rodině, která mi ze strany filmařů přišla jen jako nevýrazná náušnice na konečném produktu. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Příběh o nájemném vrahovi, který miloval svou rodinu a zabíjel kvůli rodinným výdajům. Natočeno podle skutečné události, v hlavní roli M. Shannon a pěkná dobová stylizace - to je jasný recept na filmový úspěch! Před deseti lety by to byl trhák, dnes je takových filmů příliš mnoho a tento nijak nevybočuje z řady. Ale na druhou stranu je natočen i zahrán velmi dobře. Je to životní příběh bez příkras a bez extra finále. Nikdo není nepolapitelný a když se začnou věci komplikovat, tak s rodinou za zády toho moc nejde udělat. Není to zvráceně zábavné jako Ted Bundy (2002) ani nijak mafiánsky geniální jako jiné klasiky, ale pozornost si to zaslouží. Není každý den posvícení a já jsem rád i za dobrý film bez zbytečných komplikovaností. *Winona Ryder zkrásněla. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jednoduše průser! Michael Shannon sice očekávaně ztvárnil ústřední postavu Richarda Kuklinského více než přesvědčivě, prostě další věrohodný a strhující výkon tohoto nedoceněného herce, ovšem zbytek filmu je jeden obrovský kiks, který jsem vůbec v žádném ohledu nepobíral a v podstatě to celé považuji za nějaký nepovedený filmový žert. Ještě tedy tak zhruba první půl hodinku jsem to dějově dokázal vnímat, i když to hned od začátku působilo nevídaně nudně, ale ok, jenže pak se to celé tak šíleným způsobem rozkouskovalo, že jsem se i v té prostinké zápletce naprosto ztrácel, jen to ale nebylo úplně způsobeno mou hloupostí, jako spíš absolutním nezájmem a letargií, neboť zpracování tohoto snímku bylo doslova zoufale otravné, nezáživné, zmatené, nesouvislé, ve vůbec žádném ohledu zajímavé, či poutavé, postavy se tam pohybovaly od hovna k hovnu, no fakt děsný! Jinak napětí, atmosféra, styl, nic z toho se tu pak samozřejmě nevyskytuje, emoce naprosto nefunkční, akce žádná, násilí bez koulí, ostatní herci a postavy o ničem, zkrátka před úplným Odpadem! to zachraňuje skutečně jen ten Shannonův výkon, jinak bych ale neměl co řešit, za mě prostě nudný, nesrozumitelný zmar. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to jelo na slušné čtyři hvězdy, ale posledních pár minut to tak nějak zazdilo. Žádná konfrontace s rodinou, pouze strohých pár vět z Icemanovi huby. Zkrátka chyběla katarze. Jinak je to velice atmosférické krimi drama o fázi života nájemného vraha s citem pro rodinu, které sebevědomě táhne charismatický Michael Shannon. Podobní podivínové mu jsou zkrátka šití na míru. Kvůli tomu konci stahuji hodnocení na tři hvězdy, bez Shannona by to bylo za dvě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Richard Kuklinski je bývalým vrahom na objednávku. Počas svojho života údajne zabil viac ako 100 ľudí. Nikdy necítil ľútosť voči obetiam. Okolie, dokonca jeho najbližší ani len netušili, že vedie "dvojí" život. Vyžíval sa v násilí, bol vzorným manželom, milujúcim otcom. Toto je jeho príbeh. V prvom rade by som chcel vyzdvihnúť herecký výkon Michaela Shannona, ktorý sa svojim hnusným, tajomným, nepríjemným, patetickým ksichtom hodil na túto úlohu, ako riť na šerbeľ. Počas vraždenia žiadny prejav emócií, počas scén s rodinou či priateľmi, neuveriteľne priateľský a jemný ako gorálky. Celý film je točený vo zvláštnom duchu. Z psychologického hľadiska je snímok dostatočne brutálny, dramatický, emocionálny. Človeka miestami prepadli pocity ľútosti. Neviem či to bol zámer režiséra, ale na mňa to tak pôsobilo. Záver rozuzlenia bez prekvapenia, no to sa predsa dalo čakať. Nijak inak to ani nemohlo dopadnúť. Z mojej strany veľká spokojnosť no divák by mal vedieť, že predovšetkým ide o DRÁMU. Tento druh filmov mám proste v "láske". ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • Natáčalo sa od 14. decembra 2011 do 31. januára 2012 v New Yorku a Louisiane. (m.a.t.o.)
  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama