Reklama

Reklama

Matt Weston sice pracuje pro CIA, přesto se pekelně nudí. Je správcem tajného vězení v Kapském Městě, v němž ale dosud nebyl nikdo "ubytován". Krátce nato je tam přivezen bývalý elitní tajný agent Tobin Frost, který dlouhá léta prodával citlivé informace CIA nejvyšším nabídkám. Uběhlo téměř jedno celé desetiletí, než se ho podařilo dopadnout. Za mřížemi se ani nestačí rozkoukat, když na utajený objekt zaútočí neznámí ozbrojenci. Matt je náhle v úzkých, pár metrů od něj se střílí, on stojí v místnosti se spoutaným nejhledanějším člověkem USA a rozmýšlí se, co má dělat. Se svým jediným vězněm na poslední chvíli z vězení uprchne. Tito nečekaní spojenci se budou muset udržet naživu alespoň tak dlouho, dokud neodhalí, kdo touží po jejich smrti... (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (449)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Priemerná, zo začiatku príjemná žánrovka, až po okraj naplnená tradičnými klišé, čo v preklade znamená, že budete predvídať väčšinu obsahu nasledujúcej scény. Filmu to však našťastie na atmosfére neuberá a na pomery žánru poteší úroveň Reynoldsovho rovnako ako Washingtonov jednoznačný odkaz - "Kniha prežitia neznamená, že patrím do starého železa!" Zvyšok však padá na spomínanej predvídateľnosti a fakte, že až na pár dobrých momentov sa stále budete snažiť spomenúť si, kde ste toto už videli, rovnako ako nuda narastajúca priamo úmerne s časom, stráveným pri filme. Vyslovene strata času. 40% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Zabíjím jen profíky'' ... Denzela mám moc rád a měl jsem ho rád dávno před tím než než byla účast Afroameričnů povinná v každém filmu ba dokonce v každé reklamě. Teď už mně to mírně prudí a jemu to krapet ubírá na atraktivitě. Tady mi výborně jako ,,zajatec'' sednul a to i přes to, že námět filmu není nijak originální. Uniklý seznam agentů a zkorumpovaní agenti bojící se vyzrazení, to už tu bylo mnohokrát. Banální zápletku špionážních thrillerů lehce ozvláštnilo prostředi Kapského města i např. honička po střechách příbytků jednoho ze slumů... Bylo to akční, dobře zahrané a skončilo to zajímavě. A protože mně to bavilo, dávám za 4 padělané doklady totožnosti. * * * * ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Daniel Espinosa má zřejmě nasledováno hodně podobných záležitostí a moc rád by se přiblížil/vyrovnal svým vzorům, ejhle, stalo se jen z části. Na režijní židli jakoby vystřídal akčního klasika Tonyho Scotta a ve finále je to docela nuda zabalená v nepřístupném obalu odložená roky někde v horním zaprášeném regálu. Jakoby někdo z osekaného akčního bijáku vzal to, co se už nevešlo, přidal další desítky průhledných a nikterak vzrušivých minut, jasně rozdané role, roztřesenou kameru i vybuchující auta. Všechno je to pohříchu uzívané a nezajímavé. Výsledek působí dojmem, že na tvůrce tlačil čas nebo jednoduše fakt, že se někde něco zaseklo (nápady, shořel scénář, zemřel producent :-)) a nikdo nevěděl, jak z toho ven. A nakonec přeci jenom přijde konec, díky kterému se divákovi vlastně trochu uleví. Stejně tak hercům. Reynolds se snaží (tak za 2-), Washington recykluje už pár let sám sebe, ale pořád je to fajn. Safe House tak vážně vypadá jako natáčený podle příručky, žádná přidaná hodnota, žádný kávovar, ve kterém by svoje nejlepší kousky (Nepřítel státu, Poslední skaut) připravoval už zmíněný Tony Scott. PS: Asi po sedmi letech jsem tenhle kousek viděl znovu a divím se, že jsem byl tehdy (2012) tak přísný. Tentokrát u mě zabodoval více než solidně, rád přidám čtvrtou hvězdu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na akciu bohatá jednohubka, ktorej zdanlivo niet čo vytknúť. Parádne remeslo (predfinálny súboj na farme je super), presní herci, solídne tempo. No niečo tomu chýba. Problém bude tradične v scenári, ktorý je v podstate tuctový, čo by až tak nevadilo, ale hlavne nedokáže vytvoriť vzťahy medzi postavami a diváka s hrdinami. Škoda. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je dobré na to nahlížet jako v podstatě na režijní prvotinu Daniela Espinosi, téměř neznámého režiséra - alespoň pro tuto chvíli. Zároveň je Safe House film, který už podle scénáře nemá žádné vyšší ambice. Ale v rámci středního proudu zabodoval více než solidně. Není to naštěstí jen tupý akčňák, ačkoliv tématicky k němu lehce směřuje. Vše zachraňují výteční herci (Reynolds, Washington) a dravá, kynetická akce ala Jason Bourne. Espinosa určitě žánru ostudu neudělal a docela bych se nebál mu svěřit větší rozpočet, zajímavější téma, trochu ho srovnat do latě a nechat jej čarovat. Ten člověk ví jak má vypadat akce a rychlé tempo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Písnička k traileru je od Jay-Z a Kanye West, jmenuje se No Church In The Wild a je z alba Watch The Throne. (montongery)

Související novinky

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

Wahlberg a Washington tasí bouchačky

01.07.2012

Před několika dny padla první klapka akční krimi 2 Guns. Jde sice o komiksovou adaptaci, ale superhrdiny v teplácích a pláštěnkách byste v ní hledali marně. Relativně komplikovaná zápletka staví do… (více)

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

RoboPolda zřejmě našel svou čelist

01.03.2012

Natáčení pod taktovkou brazilského bouchače Josého Padilhy začne už zanedlouho, takže bylo načase, aby nový RoboCop našel svého představitele. Nejdřív se operovalo se zvučnými jmény jako Michael… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno