Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom království žil princ Petr, který byl až příliš velký dobrák. Takhle slušný hoch by na trůn snad ani usednout nemohl, a tak s ním měl jeho tatínek král nemalé starosti. V docela jiném království žila v ten samý čas princezna Lenka, kterou nebavilo učení. A právě s tím měl pro změnu trápení její tatínek král. Není proto divu, že se v jeho hlavě zrodil nápad založit školu, která dokáže přivést na zámek prince z nejširšího okolí. Školu princů. Vážení princové přijeli a začali chodit do školy, ale častěji spíš za ni. Náhodou se tak potkala princezna Lenka s princem Petrem. Princezna se nejdřív vydávala za zámeckou kořenářku, ale ani princ Petr se nepředstavil pod svým pravým jménem. Když Lenčin tatínek král vyhlásil, že ji dá za ženu nejlepšímu z princů, ti dva se rozhodli utéct… (Česká televize)

(více)

Recenze (176)

viperblade 

všechny recenze uživatele

… aneb jeden nudný princ, jeden zamračený princ, jeden blbý princ a jeden hodně blbý princ jdou do školy pro správné prince. Během sledování se mi znovu zastesklo po starých dobrých pohádkách, které jsme my Češi vždy uměli. Kde se to vytratilo? Proč už není ani jedna normální pohádka? Proč mi 72 minut přišlo jako dvě hodiny? Spousta otázek, žádná odpověď, hlavně že (se) točí dál… 40 %. P. S. Sarah je roztomilá, rozhodně bych ji chtěl vidět i v dalších filmech. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Na téhle pohádce oceňuji především neotřelý nápad se založením školy pro prince. Méně už zřejmě nový trend českých pohádek, kde nikdo nesmí vědět že princ je princ a princezna princezna, hlavně ti dva navzájem. Princezna mi od začátku přišla nějaká sjetá, vše se vysvětlilo tim, že je "bylinkářka" :-). Princové byli tací nemastní neslaní a plejáda rádců nedostala moc velký prostor, tedy i příležitost pobavit. Příjemně mě ale překvapil Liška, kterého snad poprvé vidím nehrát idiota, ale člověka, který se normálně chová a mluví. Takže suma sumáru příjemný průměr. ()

Reklama

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Konečně po čase koukatelná pohádka, dobře obsazená, hlavně co se týče králů - Lábus s Navrátilem byli perfektní.Ruml s Haváčovou byli dobře sehraní a myslím že jim to dobře sedlo ..dále mně zaujali dva komediální borci - Liška se Čtvrtníčkem mohli mít víc prostoru ale i tak byli vidět a slyšet ..65 % ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Vcelku neotřelý námět ze školou princů je trestuhodně nevyužit. Hlavním problémem není herecké obsazení, neboť jak princ v podání M. Rumla, tak princezna S. Haváčková dokáží zaujmout, ale i vedlejší postavy nejsou špatně vybrány, ale zde je kámen úrazu, scenář jim nevnáší do úst zapamatovatelné věty a třeba i jen pouhá slova. Překvapí i trestuhodné nevyužití P. Čtrvtníčka v roli rádce i P. Liška jako pobočník se též jen vyskytuje a nemá co hrát...V překrásných kulisách Křivoklátu se rozehraje příběh, v němž se herci snaží z hovna uplést bič... ()

sallyann 

všechny recenze uživatele

Princezna zaplatila školné.....jedna z mála hlášek z této pohádky, která mě rozesmála. Je to takový průměr. Ale co musím tedy rozhodně ohodnotit kladně, je postava princova pobočníka, kterého hrál Pavel Liška. KONEČNĚ jsem ho viděla v roli, kdy nehraje idiota, pitomce atd. A myslím, že mu to svědčí! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na Křivoklátě, na zřícenině Týřov a u Kouřimecké rybárny na Berounce, kde se odehrával děj filmu Smrt krásných srnců (1986). (rakovnik)
  • V poslední části pohádky (cca od 1:07:00) je kuchař vidět hned na několika místech. Nejprve v kuchyni, pak o patro výše (hází lístky) a následně dole na nádvoří s vojákem. (vera35713)
  • V pohádce si zahrál i filmový kritik Pavel Taussig, a to sice soudce. (M.B)

Reklama

Reklama