Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Machete je zpátky a pouští se se do mise, kterou by nezvládl žádný jiný smrtelník. Bývalý federální agent Machete (Danny Trejo) je pověřen americkým prezidentem (Charlie Sheen), aby se zhostil úkolu, se kterým si neví rady ani jeho speciální jednotky. Machete musí sám najít výstředního milionáře a obchodníka se zbraněmi Luthera Voze (Mel Gibson), který plánuje vypustit smrtící raketu. Na jedné straně je plán na rozpoutání války a anarchie na celé planetě – a na druhé jediný muž, jehož nejoblíbenější zbraní zůstává mačeta. (EEAP Film Distr.)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (678)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hrozně blbé, ale (zase) bohužel ne tím vtipným způsobem. Tím pádem ještě horší než první díl, při němž jsem se párkrát zasmál. Tentokrát všechny plusové body obstaral Mel Gibson (fandící Star Wars), jinak vážně hrozná nuda / nudná hrůza. A třetí díl bude s největší pravděpodobností totéž, jen se světelnými mačetami, klony... atd. No nic. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak a mám za sebou druhej díl.Macheta alias Jack Bauer.Proč se to vlastně nejmenovalo Machete:24 hodin ?Stejně jako v jedničce na nás valí Robert Rodriguez pořádnou porci zábavy.Kde opět nechybí řada známých ksichtů,hlášek,roštěnek a akce.Ale za mě už to tady Rodriguez trochu přepískl.A vypadá to,že další díl už půjde asi mimo mě.Podle traileru vypadá třetí díl jako sračka galaktickejch rozměrů.No nic vratíme se ke "dvojce"-Za sebe můžu říct,že mě tenhle kousek pobavil,ale už to nemělo takový grády jak díl předchozí.Vytknout musím pár fakt přemrštěných scén a dalším mínusem je ještě menší využití Míši Rodriguezové.Musím konstatovat,že je kurevsky fešná i totálně slepá.Shrnuto,potrženo-za mě lepší průměr ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabá akčná komédia od Roberta Rodrigueza. Má celkom dobrý príbeh o bývalom agentovi menom Machete, ktorý sa rozhodne prijať ponuku amerického prezidenta, aby v Mexiku zneškodnil nebezpečného šéfa zločineckej organizácie, ktorý má v pláne vystreliť na Washington raketu hromadného ničenia. Lenže na mieste sa situácia neočakávane skomplikuje a tak musí čeliť mnohým prenasledovateľom. Spracovanie je ale mimoriadne slabé, od tohto typu filmu sa samozrejme nedá očakávať nič premyslené a inteligentné, práve naopak, keďže je to zámerný brak, lenže problém je, že ani po jednej stránke to nemá vôbec čo ponúknuť. Miera uletenosti je v rámci svojej kategórie poriadne nízko, očakával som, že na tomto si dajú záležať, no tu sa až príliš držia pri zemi. A tak už od samotného začiatku cítiť úplnú bezradnosť, tu absolútne chýbajú nejaké nápady, len sa neustále strieda pár tých istých prvkov, takže už po chvíli to upadne do ťažkého stereotypu a z neho sa to až do konca nedostane. Našiel som tu iba jeden dobrý nápad a tak sa to dá dopozerať skutočne len so silným sebazaprením, lebo je to silná nuda prakticky od začiatku až do konca. Akcie je tu dosť, ale moc ma nezaujala. Síce na prvý pohľad poteší, že tu neustále lietajú hlavy, ale celé je to tak nezáživné, stereotypné a navyše aj so slabými efektami, že som sa nudil aj v akcii. No najhoršie je na tom humor, aby som sa v tomto žánri ani jediný krát nielen, že nezasmial, ale dokonca ani len nepousmial, tak sa niekde musela stať poriadne veľká chyba. Herecké obsadenie je bezpochyby hlavným kladom filmu, síce ma z neho bavila iba menšia časť, ale len predsa Danny Trejo sa tu hodí perfektne, k tomu Charlie Sheen ako americký prezident, Amber Heard a poteší aj Marko Zaror, ktorý má až prekvapivo dosť priestoru. Inak najväčším sklamaním je jasne Mel Gibson, od neho som čakal podstatne viac. Réžia a technická stránka sú mizerné, nechápem čo sa stalo, ale ani sa mi nechce veriť, že toto skutočne natočil Robert Rodriguez, tvorca niekoľkých kultových filmov podobnej kategórie. Nielen, že vizuál pôsobí až príliš lacno, ale tým zlým spôsobom, no hlavne tu vôbec necítiť tú lásku k žánru, ako by to točil z donútenia. Som poriadne sklamaný, síce ani jednotka sa mi moc nepáčila, no bral som to len ako náhodu, ktorú tento diel s ľahkosťou prekoná, no to sa nestalo. Síce filmy tejto kategórie nepatria medzi tie, ktoré vyhľadávam vo veľkom, ale rád si občas nejaký pozriem a väčšinou som spokojný, no toto je s prehľadom to najhoršie, čo som z tejto kategórie vôbec videl. 35% ()

castor 

všechny recenze uživatele

U jedničky jsem napsal, že jí Robert Rodriguez zprasil stejně jako Planetu Terror. A stejně jako Tenkrát v Mexiku. A bohužel stejně jako Machete zabíjí. A to nemluvím o jeho infantilních eskapádách pro jeho caparty. Jeho další výlet do pokleslých žánrových vod nezvedne ze židle, netěší, nebaví, jen je znovu velmi špatně napsaný a režijně mizerně uchopený. Když si někdo rád hraje a zkouší něco nového, kvituju to s povděkem. Jenže když nezná hranice a ve svých nápadech je nakonec nesmírně sterilní, musím většinu stopáže sledovat hodinky. Co mi na Rodriguezovi ale vadí nejvíc, je zpětná vazba na diváka. Působí na mě jako sobec, který tyhle kousky točí výhradně pro sebe. Akce se rychle se okouká, záporáci jsou nemastní, klaďasové neslaní a ten všeuměl vzadu doufá, že všechny ty střílečky, vykuchávání lidí, klonování, brutální fórky a nasrané ozbrojené ženské diváka oblbnou, aby přestal myslet na to, co se na plátně odehrává. Já si hlavu vymýt nenechal: Tohle je prostý, zbytečný kus. Danny Trejo znovu dokazuje, že je to cool chlapík do vedlejších rolí, celý film těžko utáhne (jiní herci se sotva ohřejí, ba se snad i nudí – Mel Gibson kupříkladu, o Lady Gaga raději nemluvím). Tahle mise chutná hodně zvláštně!! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavné, ale velmi laciné a občas až moc blbé, nelogické a přehnané. A na Rodriguezovy poměry překvapivě ne moc dobře natočené - to se týká hlavně akčních scén, které jsou někdy skoro až amatérské (těžko říct, zda to byl záměr). Možná to měla být už regulérní parodie (asi jako kdyby legendární trio ZAZ točilo "R" filmy), nicméně to spíš připomíná produkty studia Asylum (což jsou ale svým způsobem také parodie). Jakousi pochybnou radost mi udělali jen Carlos Estevez v roli amerického prezidenta, Mel Gibson stylizovaný do typického bondovského padoucha a nahá řiť Alexy Vegy. ;) Jako celek je ten film v zásadě jen jedno velké WTF, které navíc bez případné trojky vlastně ani nemá cenu sledovat (nechci spoilerovat). Zkrátka to asi radši mělo zůstat jen u prvního dílu - ten sice taky nebyl nic extra, ale svoje "ambice" naplnil hodně slušně (a měl rovnou čtyři dobré záporáky!). Rodriguezova aktuální forma je bohužel hodně bídná (jestli natočí ještě jeden díl SPY KIDS, tak u mě asi definitivně skončil). Snad se ještě někdy vzchopí a natočí zase něco pořádného... 40 % ()

Galerie (104)

Zajímavosti (34)

  • Lady Gaga byla za svůj výkon nominována na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herečka ve vedlejší roli (kubca008)
  • Ve filmu můžeme ve scéně, kde je vidět sbírka mečů Voze (Mel Gibson), zahlédnout i repliku meče Williama Wallace z filmu Statečné srdce (1995), který Gibson režíroval a ve kterém také ztvárnil hlavní roli. (Beckett51)

Související novinky

Machete zabíjí... ve vesmíru!

Machete zabíjí... ve vesmíru!

04.04.2015

Bývalý elitní agent, který už si to rozdal s Robertem De Nirem, Stevenem Seagalem nebo Melem Gibsonem, se vrátí. Alespoň to tvrdí jeho představitel Danny Trejo, podle kterého se na třetím dílu… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

Posily: Machete 2, Iron Man 3, Mad Max 4, Fast Six

25.04.2012

Dnes tu pro máme pořádnou dávku akce, tak se nezdržujme: Robert Rodriguez je odvážný muž. Chce totiž do role hlavního záporáka v Machete Kills obsadil Mela Gibsona. Podle posledních zpráv je všechno… (více)

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

Sin City 2? Opravdu? Konečně?

21.04.2012

Jedničku jsme viděli v roce 2006. Robert Rodriguez od té doby tlachá o dvojce. Slibů a pak odkladů bylo mezitím tolik, až jsme přestali věřit, že ten film někdy vznikne. A ve chvíli, kdy to vypadá,… (více)

Reklama

Reklama