Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Šmoulové se po dvou letech vrací a v plné zbroji ukazují, že se i v lidském světě dokáží prosadit. Počkat! Tohle jsme už přece někde viděli! No ano, začíná stejná exkurze do šmoulí vesnice plné lásky, míru a klidu. Následuje zmizení (ukradení) milovaného člena party (tentokrát to je o to horší, že se jedná o Šmoulinku, chudinka). Taťka Šmoula opět přichází s řešením prekérky a s akčním záchranným týmem vyráží do světa lidí. Za vším hledej trapného Gargamela s poněkud méně trapnou číčou. Akce kopec, šílená napínačka ke konci bijáku a šťastný hepyend se šmoulí hymnou je prostě povinným prvkem každého dílu Šmoulů. Alespoň tak nám to scénáristé a autoři pokračování Šmoulů srdnatě předkládají. Tak jo, beru, je to pro malý haranty, ale i ti by si zasloužili něco nového, neotřelého a hlavně s vtipem. Ono, když se Vám v celém sále od srdce zasměje jedno dítě pouze jednou za celou dobu filmu, tak je na tom asi něco špatně. Takže došel vtip, došly nápady, došla dobrá nálada. Jediný, kdo to alespoň chvilku zachraňoval, byl Mrzout, který konvertoval k dobráctví a je z něj jaksepatří dobrej ťulpas. 3D verze snímku je koukatelná, neříkám, že si z toho sednete na zadek, ale neruší a dobře doplňuje efekty a pomáhá celkem vyvažovat průsernost celého snímku. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut jsem si říkal, to zase bude blbůstka, ale pak se to hezky pomalu krásně rozjelo. Vtáhlo mě to do děje a hezky jsem si užíval ten šrumec a jaký to má hezký spád. Po hodině jsem si řekl, tomu musím dát o hvězdičku víc jak jedničce a stalo se. Nemluvě o tom, že to zaujalo i dvouletýho prcka, kterej nevydrží deset minut v klidu a to už je co říct. Písničky ve filmu se mi taky líbily, takže 72% ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl, ale pořád koukatelné. Bohužel nepatřím do cílové skupiny diváků, takže nedovedu patřičně ocenit infantilní humor. Musím však uznat, že Azariův Gargamel byl opět bezchybný a hlášky s La Hůlkou nebo hrátky s tabletem byly pádným důvodem pro úsměv. Pokud se však děti přenesou přes parádní vizuální zpracování a zamyslí se alespoň na chvíli nad hlavní myšlenkou, pak bude smysl filmu splněn. 50% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol nečakane fajn (samozrejme v rámci kategórie infantilných rodinných filmov), dvojka už ale prekročila hranice znesiteľnosti a odporúčaný vek diváka znížila mimo moje limity (Chipmunkovia sú ale stále ďaleko desivejší). V praxi to znamená, že Gargamelove gule zažijú stredovek a to nie je moja predstava pohodovej zábavy na večer. 4+/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě komerční kalkul. Herci nehrají, jen se pitvoří, jediný Brendan Gleeson má trochu šťávu. Příběh nemá s komiksem opět nic společného, jen se odkazuje na to, že Šmoulinka je ve skutečnosti Gargamelův výtvor. Aby to bylo superzajímavé, odehrává se děj v Paříži. Zajímavé to není. Celý film je klasický příprava na emoční kalkul v závěru, kde jen sem tam je nějaký vtípek, kterému je možné se skutečně zasmát. Je toho ale strašně málo. Jsem rád, že o šmouly tímhle dílem bude stále zájem, ale doufám, že se děti dostanou spíš ke komiksu. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)

Reklama

Reklama