Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (188)

salalala 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejná úroveň jako jednička. Gosnell to natočil skoro jako přes kopírák, takže tu jsou vlastně stejné chyby a zápory. Opět je to cílené hlavně na děti, takže humor je primárně infantilní, pořád se vyluzují různé zvuky, někdo někam padá, zpívají se jednoduché a otravné písně atd. Také je tu unylý a stále nevýrazný Harris, který podle mě neumí prodat jediný vtip, protože se tváří pořád stejně. Naštěstí nechybí Hank Azaria jako Gargamel, který si roli užívá pořád stejně a je charismatický a alespoň u něj se dospělý dobře pobaví. Tvůrci tentokrát přidali Brendana Gleesona, který je velmi dobrý, ale je svým způsobem smutné, že se musí objevovat ve filmech podobného typu. Dost otravné je poselství filmu, které je triviální a tak zdůrazňované z několika stran, že to prostě nudí. Oproti předchůdci se výrazně vylepšila snad jen kooperace živých a digitálních herců, na druhou stranu 3D nebylo vůbec výrazné a vlastně zbytečné. Hodnocení tak zůstává na dvou hvězdách a doufám, že trojky už se nedočkáme. 40% PS: Ocenit musím vydařený český dabing, který je více než snesitelný a netahá za uši. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Jednička byla krásné připomenutí legendárního seriálu. Tohle pokračování není zas tak špatné, ale něco velmi citelně tomu chybí. Možná míchat kreslené postavičky se skutečnými herci a ne zrovna dobrými, dělá tu pachuť na horním patře. Dlouho jsem váhal jak pojmout hodnocení a nakonec jsem se přiklonil k přísnějšímu hodnocení a snad i nedoporučení mé. ()

Reklama

newstedson odpad!

všechny recenze uživatele

Absolútne nudné, bez štipky zábavy a hlavne dejovo nedotiahnuté. Katastrofálne herecké výkony hlavných postáv v kombinácií s úchylne vyzerajúcim Gargamelom a množstvom lietajúceho 3D odpadu po celom plátne, v podobe magických hviezdičiek a neviem čoho všetkého. Sám sa čudujem, že som pri tomto filme vydržal sedieť celých 105 minút a neodišiel som už niekde v polovici. Jednoznačný kandidát na odpad a myslím, že možno aj najhorší polo animák za tento rok. Veď uvidíme. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie podľa môjho malého názoru dopadlo horšie. Pomaličky, ale iste sa darí pokaziť dobrý „feeling“ z ozajstného seriálu, ktorý v našich srdciach má vzácne miesto. Nie ten samotný film robí problém, ale hlavne ten príbeh a spôsob akým je to prezentovaný... Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Animovaní šmoulové v reálném hraném světě tentokrát v Paříži - do poloviny filmu je to celkem nuda, která do děje moc nevtáhne, pak se z toho stane celkem strhující jízda s hromadou gagů, vyvrcholí to přestřeleným americkým finále s ohňostroji a nakonec to zachrání nějaká závěrečná pařba s chytlavým songem. Asi bych tenhle film nepotkal, kdyby mne nepřepadl sentiment k tomu dětskému seriálu z osmdesátek, ale jako jednohubka to není nejhorší. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)

Reklama

Reklama