Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Detroitu budoucnosti ještě stále nezavládl klid. Společnost Omni Consumer Products (OCP) stále usiluje o splnění svého snu - o vybudování velkoměsta "Delta City". V cestě jim ale stojí bezdomovci a tlupy mladých "Splatterpunků", kteří obývají oblast, kde má nové město stát. OCP se rozhodne pro radikální řešení situace. Naverbuje ozbrojená komanda žoldáků z amazonské války, aby oblast vyklidila. A tak na území Splatterpunků a bezdomovců vjedou obrněná vozidla, jejichž po zuby ozbrojené posádky násilím odvážejí zdejší usedlíky do "rehabilitačních center" a likvidují ty, kteří se nechtějí podřídit. V ulicích Detriotu vypukne regulérní válka. Zdá se, že společnost OCP dosáhne svého cíle. Ale pak se objeví překážka, kterou kdysi stvořila sama OCP... RoboCop! Mechanický policista s lidským mozkem si vzpomene na to, že byl kdysi člověkem, a připojí se ke vzbouřencům, vedených autoritativní Berou, aby pomohl chránit jejich domovy. Za pomoci geniální desetileté Nikko, odbornice na počítače, musí RoboCop bojovat nejen proti žoldákům a společnosti OCP, ale také proti policii. Jediným jeho kolegou, který je ochoten mu pomoci, je jeho stará přítelkyně, policistka Lewisová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kampak se to propadl akční sci-fi kult let osmdesátých? Devadesátá léta ho vyválela v hnoji lacinosti, zalila močůvkou trapnosti a navrch položila hovénko diletanství. Před lety jsem na to hleděla v nevěřícím zděšení, dnes už bych možná našla i důvody k hlasitému smíchu - kdybych ovšem nejprve našla jediný maličký důvod, proč se na tenhle průjem ubohosti podívat. 15% - asi z nostalgie, objektivní příčinu k hodnocení v kladných číslech nevidím. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Celá táto sci-fi/akčná séria o cyber-robotickom polišovi, ktorý chodí ako keby mal vibrátor v zadku, je veľmi slabá. Scenár, herecké výkony, filmové triky, komparz, kamera, prostredia... všetko stojí za hovno. No prvé dve časti sú aspoň ako tak pozerateľné. Ale čo sa deje v treťom pokračovaní je už naozaj vyložená sprostota. Robocopova hláška: "Skončili ste punkeri! Máte právo nevypovedať!" je tak trapná ako celý tento film. Takže ja ako starý punkáč mu odkazujem: "Choď do šrotu, kam už dávno patríš, ty plechový fízel. Si hanbou sci-fi žánru! A naviac: A.C.A.B. (All Cops Are Bastards!!!)." * ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Kontrast mezi Robocopem 3 a 1 je tím, co je tak fascinující a je krásně vidět, pro jak odlišné publikum se poptávka značky v Hollywoodu devalvovala. A ne obrazně, přeci jen nejde o adaptaci DC či Marvel komiksů. Jednička měla poselství, ale i hodně velké černé nadsázky. Co bylo v jedničce tak skvěle verhoevenovsky nadsazené, se zde o dva filmy později bere smrtelně vážně. Reklamy už se staly formalitou a prázdnou šedí, i když ta kreslená má něco do sebe. Šokující brutalita v podstatě pominula už minule a film loudí úsměv, kde je to více či úplně nezáměrné. Mohli to rovnou udělat animované a prodat do videopůjčoven, kdyby tam bylo méně smrtí, figurky by se prodávaly lépe IMHO. Stejná kategorie bizáru jako Batman a Robin - moc nepobaví, ale přesto svým způsobem stojí za to vidět. To už není Robocop, ale Robokop… ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti Robocop je pre mna srdcovkou, kedze som ho ako maly videl v kine. Robocop dokonca zacal lietat a to bolo tak cool. Kedze je tento diel do velkej miery cieleny na detskeho divaka, tak sa nedivim, ze fanusikom uchylnych a ultrabrutalnych prvych dvoch dielov nevonia. Mne vynimocne umierneny rating nevadi a dokonca ma trojka bavi viac ako nezazivna dvojka. Vdaka tej umiernenosti aspon tento diel nepôsobi tak absurdne ale ako relativne normalny akcny film. A akcie tu je dostatok a aj po rokoch ma jej prevedenie bavi. Kopa vybuchov a prestreliek, nejaka ta nahanacka a k tomu velkolepe finale. Konecne Robocop dostal aj nejakeho adekvatneho supera. Namiesto obrneneho kuraťa z predoslych dielov, ktoremu robia problemy aj blbe schody, tu je schopny samuraj cyborg. A hned niekolkokrat. Slabsie je na tom hlavny zaporak, ktory nepôsobi prilis drsne. Asi preto lebo mi cely cas pripominal Steve Martina. Pamätam sa, ze ako maleho ma mrzela smrt postavy Nancy Allen. Teraz som si ju celkom uzil, kedze jej postava bola v celej serii zbytocna. Trochu otravne pôsobi detska vsetkehoschopna hackerka. Toho sa mohli vyvarovat. Zmena predstavitela Robocopa ani nie je prilis viditelna. V maske a behom akcnych scen to je jedno a osobnu liniu tu uz nema skoro ziadnu. A ako bonus som si po rokoch vsimol aj Shane Blacka ako jedneho z policajtov. Ten chlap ma prsty snad v kazdej serii z prelomu 80/90 rokov. Plusom je aj soundtrack, kedze tu skvela ustredna tema hra castejsie ako v minulych dieloch. Takze ja som s tymto dielom celkom spokojny, ale ako celok ma seria o Robocopovi zdaleka nenadchla tak ako volakedy. 6/10. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

[opatovne pozretie] i po tolkych rokoch je to stale hrozne sklamanie (prvy raz som to videl v letnom kine). trojka nema nic spolocne so stylom dvoch predchadzajucich filmov (relativne nizky rozpocet je dost vidiet na papundeklovych kulisach), vsetko je pg13, skoro ziadna krv a zaporaci su totalne nevyrazny. navyse sa to chce zapacit najmensim capartom tak to ma mladu hackerku. este stastie ze sa tam najde par hlasok ale to je asi tak vsetko pozitvine co sa da na tejto tretej casti najst......... takto skončil môj oblúbený hrdina? ako totálny blb, ktorý už nie je nelútostný zastáca zákona, ale úplny blbeček. ľudí ktorí takto poničili všetko čo verhoeven s jednotkou stvoril by som nechal zavrieť na doživotie!!! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (17)

  • Snímek byl natáčen s cílem získat rating PG-13. Rouhání, násilí, prostituce i odkazy na nelegální drogy byly proto minimalizovány nebo úplně vyjmuty. (Terva)
  • Hra od společnosti Ocean (která často převáděla filmy do počítačové podoby) vyšla podle termínu, kdy měl film původně vyjít. Takže hra vyšla dřív než film. Příběh byl ovšem ve hře kompletní, takže kdo si jí zahrál, věděl jak film dopadne. Zatímco hry podle předchozích dílů byly klasické plošinovky, pro „Robocopa 3“ firma Ocean použila svůj vlastní engin, ve kterém vytvořila několik simulátorů a jenž využíval vektorové grafiky. Takže hra byla kompletně ve 3D, což některé části dělalo opravdu těžké. (grovik.net)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. května 1993 v Japonsku. (Varan)

Reklama

Reklama