Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Povedená moderní žánrovka. Creevy umí a používá mannovský vizuál světla a oceli s nejlepší vůlí poctivého opisovače. McAvoy válí, labilní Lewinsky nikdy neskočí do škatulky kladného hrdiny, Strong si tu zase střihl nejednoznačného (Hitmana) antihrdinu, který by za jiných okolností nejspíš kopal za tu správnou stranu. Hodně potěšil David Morrissey, co teď dává co proto ŽIVÝM MRTVÝM a jsem rád i za lehce zkorumpovanou linku, která závěru dala aspoň nějáký smysl. Akce je povedená, atmosféra řádně temná a ten Londýn... ach ten Londýn. P.S: Který kretén ten název překládal? ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Déšť, věčně noc, vyhaslý polda, město oděné do modrozelené. Vítejte v neo-noiru. Rozdvojení dějových linií na policajtskou a zločineckou připomíná Nelítostný souboj, oproti kterému je ale Creevyho film méně komplexní a psychologicky mnohem plytčí. Postavy by se na základě poskytnutých informací daly charakterizovat nanejvýš jedním souvětím (zamrzí třeba rychlé odstavení jediné výraznější ženské postavy, která své tělo nevyužívá k rozehrávání zbrzďujících vztahových her, ale čistě pracovně - k psaní poznámek). Více se sází na ponurou atmosféru. Korupční síť, kterou se režisér snaží během devadesáti minut utkat, není z nejpevnějších. Jednotlivé mocenské síly (policie, politika, média) se spíše jen párkrát střetnou, než aby byly neustále v klinči. Snaha definovat postavy skrze náladu prostředí a vidět mezi věcmi souvislosti, stejně bere rychle za své poté, co se přejde od slov k činům. Podstatné se řeší honičkami a přestřelkami, v nichž je dojmu akčnosti dosahováno převážně střihem a zvukem. Tupá přímočarost videoherně „bezstarostných“ akčních scén a nadreálné únikové schopnosti Marka Stronga (který by svými pohledy mohl bořit zdi) je v nesouladu s větší realističností zbytku příběhu. Proměnlivá míru realismu přitom není přesvědčivě odůvodněna obsahem vyprávění. Stejnou neodůvodněností trpí relativizace hranice mezi dobrem a zlem. Působí chtěně, bez lepší návaznosti na činy a motivace postav. Největší plus filmu nakonec patří za vytěžení noirového potenciálu Londýna. Skutečnost, že nejspolehlivějšími zdroji ambivalentních pocitů v kriminálním balení jsou filmy jihokorejských filmařů (Ajeossi, Dalkomhan insaeng), nebyla nijak ohrožena. Apendix: Punch z originálního názvu (ne náhodou s velký „P“) má ve filmu podobný metaforický význam jako Čínská čtvrť u Polanského. O přesdržku si koleduje leda ten, kdo vymyslel český distribuční název. 65% Zajímavý komentář: Terzeus ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nerad to říkám, ale je to slabota. Děj, logika, postavy, všechno je podřízeno vizuálu, který sice není špatný, ale chybí mu život. Rozhodně tahle stránka nestačí suplovat to, že příběh je vpodstatě dost primitvní a složitě jen vypadá, že postavy jsou jednorozměrné figury a že ta osudová dramatičnost, o kterou se to snaží, moc nefunguje. Film ztrácí i tím, že vpodstatě chybí protipól k ústřednímu policejně-zločineckému duu a že závěrečná akce se namísto pořádné mano a mano scény zvrhne v pobíjení bezejmenného zničehož nic se zjevivšího kanonenfutteru. Zkrátka když chci něco na úrovni, nestačí, že ve filmu zazní hláška "kapitán Hanna". Škoda, docela jsem se těšil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Že by se film nějak namáhal nám představit hlavní hrdiny nebo dostat do děje to se říct nedá. Může to mít svý kouzlo, ale to by chtělo trošku víc než jen Markovo zlý kukuč a nebo dýchajícího Jamese. No a scénár byl originální a objevnej asi jako informace, že loďi se nesmí jedit po silnici. Tonoucí se stébla chytá a proto si tady hledám odůvodnění, proč dát alespoň dvě hvězdy. Jednu prásknu za přestřelku u babičky, protože to bylo tak blbý, že to muselo bejt schválně a druhou dám za zavěrečný titulky, ne nebyli nijak opriginální, ale prostě jsem je rád uviděl. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to výborná žánrovka. Welcome to the punch ťaží zo starej školy starých poctivých krimináliek o chytrých zabijakoch a neústupných policajtoch. Film je však zabalený v modernom filmovom šate. Takže akcie stíha akciu, dejové zvraty sú primerané a výborné a vojna medzi policajtmi a padúchmi je veľmi inteligentná a diabolská. Pekné, ako v núdzi poznáš priateľa vo svojom nepriateľovi. Stopáž snímky je tiež presne akurát. Britská staronová pochúťka, ktorá ma ohromne bavila. Odporúčam pre tých, ktorí chcú vidieť po dlhej dobe výborný krimi thriller. Výborne zahrané to je. Je v tom výborná kamera. A perfektný hudobný sprievod. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli Punch 119 či Betrayer. (MikaelSVK)
  • Jacob Sternwood (Mark Strong) nosí hodinky značky Omega Speedmaster Triple. (dyfur)
  • Keď si Max (James McAvoy) doťahá vodu z kolena, poslednýkrát si potiahne z cigarety, ktorá je očividne dofajčená. Keď ju ale hodí do hrnca s vodou, je vyfajčená iba asi do polovice. (sWONDER)

Reklama

Reklama