Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem tradiční britská kriminálka s vynikající hlavní dvojicí (McAvoy ještě nikdy nebyl drsnější) a několika zajímavými akčními scénami, ovšem scénářem tak jednoduchým a průhledným, až mě to samotného šokovalo. Ovšem i díky tak rutinní kriminálce jsem si uvědomil dvě podstatné věci:1.) Nechápu, jak můžou být hollywoodská studia tak slepá. Marně hledají několik let ideálního herce na postavu legendárního Hitmana a nakonec obsadí totálně nehodícího se Paula Walkera, když tento film jasně dokazuje, že tím pravým a jediným kandidátem je Mark Strong. Sakra, vždyť má na sobě chvilku i ty samý hadry! 2.) Čeští překladatelé jsou fakt na pěst. 60% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vizuál fajn, obsadenie perfektné, ale... Ide o skvelú ukážku neschopnosti rozprávať príbeh. Z prsta vycucaný príbeh rozprávaný akože tak, že postupne odhaľuje pointu. V skutočnosti však ide o riadnu supiditu tváriacu sa ako inteligentný triler (pretože divák nemá šancu premýšľať nad rozuzlením). Finále, kde hrdina všetko zrekapituluje (aj to, na čo sám nemohol prísť) je vyslovene trápne. Veľká škoda. Pri štandardnom poňatí, mohlo ísť o solídne akčné béčko. Vznikol však len tupý film s nelogickým konaním postáv. Je to o to smutnejšie, že tam boli náznaky fakt kultových scén (prestrelka u babičky). Smutné... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

A další jednohubka, která po nás pomrkává lišácky, ve stylu neonů a industriálního stylu Michaela Manna, ale při hlubším zadívání se na kvalitu materiálu zjistíme, že mu nesahá ani po kotníky. A je to škoda, protože McAvoy tyhle charizmatické mlaďase umí a Strong je mistr pohledů a zamyšlených gest - podobně jako třeba Banderas v Assasins. Bohužel i akce je vcelku dost zmatečná a tak akční fandové úplně spokojení nebudou. Je to takový ten tvrdší chlapský film, ne úplně špatný, ale jednou a dost. Londýn má lepší felling než velkoměsta v USA, ale pořád je to podobně obyč jako nové Stathamovky. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Chceš pěstí? Ne, děkuji, asi se bez toho obejdu. Eran Creevy a jeho poměrně nečekané zklamání. Dva charismatičtí britové, parádní vizuální stránka a přitom scénář hodný tak maximálně na vyhození z okna. Hloupá, naivní a příliš sebestředná kriminálka, to je tenhle export z Velké Británie. Už když si člověk říkal, že to britové jednoduše umí, vždycky podrazí nohy někdo, od koho byste to jednoduše nečekali. Pokud tedy hledáte akční videobéčko, které se celou dobu tváří jako něco víc, směle do toho. Pokud však čekáte něco víc, hledejte jinde. Větší a uvěřitelnější nápaditost totiž najdete i na obalu od vánočního punče. [55%] ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měla hodnotit herecké výkony, přesně vybranou hudbu a především skvělý, hodně moderní vizuál, bylo by mé známkování velmi příznivé. Problém je, že na mně film působí značně odtažitým dojmem, takže i když je tu znát snaha tvůrců o nějaký ten dramatický přesah, v konečném důsledku to zkrátka nefunguje. Osobně nejsem fanda přílišného sentimentu, ale když je mi po většinu stopáže jedno, jak která postava dopadne, je něco špatně. Vlastně jsem se přistihla, že více než sledování děje po celou dobu s neosobním odstupem obdivuji jednotlivé stylové scény ( tedy kromě té zpomalené matrixovské přestřelky u babičky v bytě, to působilo spíš směšně ) a záběry. Toho zmařeného potenciálu je mi líto, ale přinejmenším za tu úchvatnou scenérii polární záře si to alespoň slabší tři hvězdičky zaslouží. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Některé interierové a exteriérové scény byly natáčeny v London College of Communication v Londýně. Scény z tiskových prohlášení byly natáčeny v londýnském City of Westminster College's Paddington Green Campus. (chelseaman22)
  • Jacob Sternwood (Mark Strong) nosí hodinky značky Omega Speedmaster Triple. (dyfur)
  • Automobil, kterým jezdí hlavní hrdina ve filmu, je Alfa Romeo 159. (rainman93)

Reklama

Reklama